Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

Legtöbbet Farmos-Tápiószentmárton-Tápióbicske-Pánd-Káva-Bénye-Gomba-Monor-Péteri-Gyömrõ útvonalon edzünk, ez lesz a Giant Kupa távja is. http://www.giantgyom..._kicsi_2009.pdf

Ritkán de elnézünk a Jászságba is, ezenkívül még Tóalmás-Zsámbok felé lehet minket látni. Erre tûrhetõek az útviszonyok.
Nemsoká teljesen kész lesz a Farmos-Jászberény út felujítása is, sokat kanyarodunk majd arra is szerintem.

Monor-káva közt tekergünk mi is.káva meg bénye közt gyorsan összejön egy defekt,évröl évre nagyobbak ott a kátyuk..mikor szoktatok tekerni,nem nagyon látok arra kerekesket,bár én tekerek keveset:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
puffedt lol

700 [meg a 622 is csak mas szabvany] a kerek atmero, a 28C pedig a gumi szelessege milimeterben
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

milyen meret, es mennyi az a nem draga?

Hát a méretnél nem tudom melyik kell: 622C 700, 28 Nem tudom pontosan melyik mit jelent, valamelyik azt, hogy a belsõ azt hiszem mennyire püffedt, vagy nem tudok erre jobb szót. Hát olyan 5ezer körül van a határ. Van U-lakatom, de azért nem szeretném, ha ellopnák, emiatt nem akarok drágát venni, meg azért a lélektani határ is valahol itt húzódik. :)

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Nehogyma a hosszu felsocso legyen a "verseny". :) Szo nincs rola.

A geometriat furcsan benezted, en a KTM 55-os vaznal 550mm-nek olvasom a felsocsot.
Ha nagyon hasalni akarsz, akkor inkabb a homlokcso magassagat nezzed, mert inkabb az hatarozza meg, mennyire tudod leengedni a kormanyt.
Hosszu stucnival a hosszu kinyulas konnyen megoldhato, ha az a maniad.
De inkabb magadhoz meretezd, az a fontos!
Egyebkent a szogek se egyformak, ahogy nezem.

Ha a meret stimmelne ezek kozul en a Cube-ot vennem, mert az tetszik a legjobban.

Ja, ezt télleg elírtam..:) Mind1, stucnira én is gondoltam, jo h mondod! Köszi. Amúgy 57-58 a méretem (183 cm), csak ezt hasonlítottam.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

A KTM-rõl olvastam egy tesztet a velo-n, ott azt írták, hogy a rövid felsõcsõ miatt inkább hosszabb országúti túrákra való, mint versenysportra.
Mondjuk nincsenek kifejezett verseny ambícióim, de nem szeretnék több "kompromisszumot",az outi legyen hasalós

Nehogyma a hosszu felsocso legyen a "verseny". :) Szo nincs rola.

A geometriat furcsan benezted, en a KTM 55-os vaznal 550mm-nek olvasom a felsocsot.
Ha nagyon hasalni akarsz, akkor inkabb a homlokcso magassagat nezzed, mert inkabb az hatarozza meg, mennyire tudod leengedni a kormanyt.
Hosszu stucnival a hosszu kinyulas konnyen megoldhato, ha az a maniad.
De inkabb magadhoz meretezd, az a fontos!
Egyebkent a szogek se egyformak, ahogy nezem.

Ha a meret stimmelne ezek kozul en a Cube-ot vennem, mert az tetszik a legjobban.

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Hát nem tudom. Ez azért meredek kijelentés. Az hogy ráz, meg üt a kerékpár(függõleges irányú erõhatások), sok dologból tevõdik össze. Gumi ballonossága, gumiban lévõ légnyomás, kerék szerkezete, váz, villa, stucni anyaga, kormány anyaga, nyeregcsõ. És szerintem fontos a megfelelõ üléspozíció. Nem hiszem, hogy le lehetne vezetni vázra ezt a kijelentést, hogy amiatt van. Nem tudom milyen utakon mész, de oda ahová már MTB kéne(azt akarsz) oda már amúgy sem kell országútival menni.

Persze, de alapvetõen ez nem való sztem egyikre sem igazán. Most Schwalbe blizzard (23-as) 8 bar. Amúgy elõzõ témához kapcsolódva, Maxxis detonator volt rajta gyárilag, álandóan defekt, meg csúszott mint állat.. nekem nem jött be. Ez a mostani klasszisokkal jobb.

A Merida Speeder-edet nem lehetne átépíteni országútinak? Megnéztem a Merida honlapját, a geometriája ugyanolyan, mint az országúti vázaké.

Hát, gondolom át lehetne, csak sok vele a macera (kormány, fékek, fékváltókarok stb..) nem vagyok az a szerelgetõs típus:),másrészt meg jó lesz ez görgõzni meg télre stb. Amolyan második bicajnak. Szeretnék egy komolyabbat. Ez Sora-val van szerelve, úgy jó, ahogy van, arra, amire..

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Túrázni nem jó, mert a merev váz miatt a tömés is kiesik a fogamból rossz úton

Hát nem tudom. Ez azért meredek kijelentés. Az hogy ráz, meg üt a kerékpár(függõleges irányú erõhatások), sok dologból tevõdik össze. Gumi ballonossága, gumiban lévõ légnyomás, kerék szerkezete, váz, villa, stucni anyaga, kormány anyaga, nyeregcsõ. És szerintem fontos a megfelelõ üléspozíció. Nem hiszem, hogy le lehetne vezetni vázra ezt a kijelentést, hogy amiatt van. Nem tudom milyen utakon mész, de oda ahová már MTB kéne(azt akarsz) oda már amúgy sem kell országútival menni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A Merida Speeder-edet nem lehetne átépíteni országútinak? Megnéztem a Merida honlapját, a geometriája ugyanolyan, mint az országúti vázaké.

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Sziasztok, fórumozók:)!

Lehet, hogy volt már helyenként szó a vázméretekrõl, geometriáról, azért mégis kérném tapasztaltabb bicajosok segítségét a témában! Most egy Merida speeder-em van, ezzel tekerek már pár éve. Abból a megfontolásból vettem annak idején, hogy ezzel majd lehet azért túrázni is, meg sport célú felhasználásra is jó. Hát, már rájöttem, hogy jó nagy kapufát lõttem.. Túrázni nem jó, mert a merev váz miatt a tömés is kiesik a fogamból rossz úton, az egyenes kormány miatt viszont nem igazán ideális a testhelyzet "száguldozáshoz", meg nem is kényelmes a fogása hosszabb távon. Egy szó, mint 100, kell egy outi meg egy mounti is:) Õsszel szeretnék is beruházni egy outira, ezért próbálok informálódni. 300 körüli árkategóriában gondolkozom, tehát 105-ös szett. Amik tetszenek: KTM strada 2000, Corratec Rt Corones, Cube peloton. A KTM-rõl olvastam egy tesztet a velo-n, ott azt írták, hogy a rövid felsõcsõ miatt inkább hosszabb országúti túrákra való, mint versenysportra. Mondjuk nincsenek kifejezett verseny ambícióim, de nem szeretnék több "kompromisszumot",az outi legyen hasalós:) Elkezdtem összehasonlítgatni a vázakat, de túl nagy különbségeket nem találtam ebben a kategóriában: KTM 55ös váz, 50,5 cm fcsõ, Corratecnél uez 54,5, Cube 56os váznál 54,5 stb.. Mindegyiknél a vízszintes vetület hossza, ahogy néztem. http://www.ktmteam.h...ite=strada_2000
http://www.corratec....282px&x=87&y=37
http://www.cube-bike...30650_.htm#geo3

A kérdéseim tehát:

Van-e szerintetek ebben a kategóriában lényeges különbség a vázgeometriában (én a számok alapján nem nagyon találtam)?

Mi a véleményetek a fent említett gépekrõl?

Mit tartotok jó ár-érték arányú bicónak ebben a szegmensben?

Minden meglátást, tanácsot szívesen fogadok! Elõre is köszi!

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

én nagyon rossz aszfalton tekerek és igy is birta,farmos felé azért nem olyan rossz az ut,bár kérdés merre tekeregsz de a 15k-t biztos beleteszed...

mondjuk farmos-szentmárton-irsa szakasz életveszélyes...

Legtöbbet Farmos-Tápiószentmárton-Tápióbicske-Pánd-Káva-Bénye-Gomba-Monor-Péteri-Gyömrõ útvonalon edzünk, ez lesz a Giant Kupa távja is. http://www.giantgyom..._kicsi_2009.pdf

Ritkán de elnézünk a Jászságba is, ezenkívül még Tóalmás-Zsámbok felé lehet minket látni. Erre tûrhetõek az útviszonyok.
Nemsoká teljesen kész lesz a Farmos-Jászberény út felujítása is, sokat kanyarodunk majd arra is szerintem.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Ha nagyobb méretben is gondolkozol akkor a bevált futár gumi, a conti sport contact. Fõleg másodosztályúban nagyon olcsó (1800 Ft), defektálló és elég jól bírja az üvegtengereket is, ami városban nagy elõny.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Városba milyen gumit ajánlotok? Nem szeretnék túl drágát, mert egyelõre a kerekem is gyorszáras (már kezd érni a cserére, mert így elég könnyen elcsenhetõ), de a mostani elsõm az eredeti, és ez nem éppen egy újfajta bringa, tehát arról például az adatok is leváltak már, és kezd szétjönni :).

milyen meret, es mennyi az a nem draga?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

Köszi robko66 ez jo volt:D azért remélem belemegy 15ezer az enyémbe is

én nagyon rossz aszfalton tekerek és igy is birta,farmos felé azért nem olyan rossz az ut,bár kérdés merre tekeregsz de a 15k-t biztos beleteszed...

mondjuk farmos-szentmárton-irsa szakasz életveszélyes...

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Városba milyen gumit ajánlotok? Nem szeretnék túl drágát, mert egyelõre a kerekem is gyorszáras (már kezd érni a cserére, mert így elég könnyen elcsenhetõ), de a mostani elsõm az eredeti, és ez nem éppen egy újfajta bringa, tehát arról például az adatok is leváltak már, és kezd szétjönni :).

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Nekem maxxis detonator van fent,5000huf volt párban,15.000km van bennük.Tudnak valamit ezek a taiwaniak:D

Köszi robko66 ez jo volt:D azért remélem belemegy 15ezer az enyémbe is

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Nekem maxxis detonator van fent,5000huf volt párban,15.000km van bennük.Tudnak valamit ezek a taiwaniak:D

ok talaltak fel a kemeny gumikevereket? ketlem. a gumik mar csak ilyenek, vagy puhak ergo jobban tapadnak de hamar kopnak, vagy kemenyek de kevesbe tapadnak es tovabb birjak. hogy minek melyik jellemzo fontosabb azt maga donti el.

RAUH-Welt
B E G R I F F

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok!
Ha már a gumikról van szó: az új Continental Grand Prix Poly-X gumit használom elõl-hátul 22es méretben.
Közel a 3000. Km, és nem mindig német autópálya minõségû utakon használom. Kátyút is kaptam már el vele nem keveset. Hozzáteszem nyomásra figyelek, 8 bar mindig benne van.
Összesen annyi látni rajta, h a hátsóról már lekopott az összeillesztési hézagból adódó kis hegg. Elõl még ezt is látni.
Se defekt, se repedés, se kopás.
Németek azért tudnak valamit! 5-5 ezret megért!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
nekem durván egy évig futnak a gumik (ez most 2 mert betegseget, balesetre halmozok aztan semmit se tekertem igy iden)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Es megeri lecserelni? Jobban megy tole versenyen? Vagy mert kevesbe kapsz vele defektet?

Nem tudom, hogy jobban megyek-e, de a Vittoria már nagyon rozoga állapotban van, de edzésre jó. Nekem nincs rá keretem, hogy x havonta vegyek új garnitúra gumit, hát így oldom meg.