Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Egy kezi vagy vazpumpaval is fel lehet fujni rendesen, nem kell feltetlen muhelypumpa, nekem evekig nem volt.
Egyebkent nem kell bele 8 bar, az inkabb a maximum egy atlagos peremes guminal. En mostansag 7-7.5 korulre fujom, ez erzesre joval kemenyebb, mint korabban a kezipumpas, -egyebkent teljesen defektmentes- korszakomban volt.

fujjam akkor nyugodtan az autos labpumpaval ? Csak az a nyomast sem jelzi ki ha rarakom ... nem ertem miert! ?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

68-69 kombo a jo? 56-os felsocso + 12-13 stucni. Ez nekem jonak tunik. Es ez jol is nez ki.

Én magamnak a 183 centimhez tuti a 60-as cube-ot választanám, annak 58cm a felsõcsöve, mellé meg egy 120-as stucnit. Nekem az 58-as, aminek 56cm-es a felsõcsöve, már nagyon határesetnek tûnik.

20-as homlokcso + 2cm kozlo egy atlagos 183cm-es magassaghoz valo nyereggel lehetetlen a par centinel nagyobb ejtes. Azt elhiszem, hogy kenyelmes, de nem hasalos, az biztos.

Azért pár centinél több az az ejtés.
Feltöltött kép

Mondjuk azóta a nyereg is lejjebb került egy centivel kb, de a stucni alól is került ki egy fél centis hézagoló.
Amúgy nem tudom mibõl gondolod, hogy nem hasalós. Annyira hasalós is tudok lenni, hogy verem a lábam a pocakomba.(jó mondjuk van sörhasam:) ) Szerintem semmivel nem vagyok feljebb, mint a többi bringás, mert mint mondottam én erõsen behajlított könyökkel megyek, míg a többiek, mivel lent van a kormány, szinte nyújtottal.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Meg konrétan le is van írva az üzletszabályzatban:

"Üzemeltetõ partnercég: Ride Bike Kft.

Cím: 1161 Budapest, Rákóczi út 51.
Telefon: 401-0395, 405-1585
Telefax: 407-5333
E-mail: info@ridebike.hu"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mar amikor megnyitott akkor kiderult hogy az ebike-ot a ridebike csinalja. ;)

allvanybol meg vedd az olcsobbat szvsz mert nagyon ugyanannak tunik a 2
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szemre egyformak, arban 5000 vs 7200 Ft. Erdekes. :)
http://ridebike.hu/t.../tarolas/12298/
http://ridebike.hu/t.../tarolas/12463/

Ebike-nal tokugyanezek. 4000 vs 5800 Ft.
http://ebike.hu/term.../tarolas/12298/
http://ebike.hu/term.../tarolas/12463/

A szemfules latja, hogy ez a ket site tokugyanazokat az ID-ket hasznalja, az URL struktura is azonos, de meg a webszerver is. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Aham, ez jonak tunik, koszi a tippet.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Lerakod a földre és beletámasztod a kerékagynál fogva a bringát a felsõ két gumírozott fémlap közé. Nem kell semmi csavarozás rögzítés. Én kint is használtam nem borítja fel a szél a bringát.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

én is a tamaska által linkelt támasztót használom, még kisebb szerelési munkákat is el tudok vele végezni, megéri beruházni egyre.

Bocsesz, de nekem ezzel kapcsolatban szegényes a fantáziám. Felhomályosítana valaki hogy hogyan kell ezt használni? Anno láttam valami olyan tartót is, amit falra kell csavarozni és mint egy kirakatban, úgy tartja a bringát. Talán ez is olyasmi?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
én is a tamaska által linkelt támasztót használom, még kisebb szerelési munkákat is el tudok vele végezni, megéri beruházni egyre.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Aki szobaban tartja a bringajat, hasznal valamifele tamasztot? Mivel az egyem az ablak elott parkol, csak a fuggonynek tudom tamasztani, ami azert nem szerencses.
A gorgoben nem tudom parkoltatni, az ott nem fer el, de valami hasonlo megoldas jo lenne. Mit es hol tudnek venni?

acor vagy merida neven is fut ugyanez

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

183cm vagyok 58as vázam van 57mm-es felsõ csõ hossz 120as stucni...
én hosszú lábon élek és összesen 2db 5mm hézagoló van benne... enyém hasalós bár akkor is könyöklök a kormányon ha nincs felrakva a könyöklõ :D

én 178 magas. felsõcsõ 55,5 cm +11 a stucni. viszont csak úgy kényelmes, ha teljesen hátratolom a nyerget. így a nyereg orra 53 cm-re van a kormány közepétõl. és csak így jön ki az hogy a térdem a pedál fölött van

mentem kisebb vázzal is, mindig a nyereg hátuljára akartam ülni.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Ride-Bike ban láttam ilyen megoldásokat hátsókerék támasztásra
vagy rendelsz CRC-rõl

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Aki szobaban tartja a bringajat, hasznal valamifele tamasztot? Mivel az egyem az ablak elott parkol, csak a fuggonynek tudom tamasztani, ami azert nem szerencses.
A gorgoben nem tudom parkoltatni, az ott nem fer el, de valami hasonlo megoldas jo lenne. Mit es hol tudnek venni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Viszont egészen extrém megoldásokat alkalmaztak és a kerékpár felszereltsége sem akármi, paul rövidkanalas hátsóváltó, Magura hidraulikus fékrendszer, Chris King fejcspágy, Ringle stucni, syncros hajtókar, grip shift váltókarok, elképesztõ felszereltség.

ezen konkretan majdnem beszrtam :) [sulyadatot nem irnak... :D]

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

sziasztok!uj vagyok az orszaguti temaban,most vettem egy ilyen bringat hasznaltan... es melepodve tapasztalom a gumiba 8,3 bar kell.. Az autos pumpam viszont csak 6barig mer (6 bart tud?) fel tudom vele fujni? Remelem nem kell vennem egyenlore muhelypumpat..koszi a valaszt!

Egy kezi vagy vazpumpaval is fel lehet fujni rendesen, nem kell feltetlen muhelypumpa, nekem evekig nem volt.
Egyebkent nem kell bele 8 bar, az inkabb a maximum egy atlagos peremes guminal. En mostansag 7-7.5 korulre fujom, ez erzesre joval kemenyebb, mint korabban a kezipumpas, -egyebkent teljesen defektmentes- korszakomban volt.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Viszont egészen extrém megoldásokat alkalmaztak és a kerékpár felszereltsége sem akármi, paul rövidkanalas hátsóváltó, Magura hidraulikus fékrendszer, Chris King fejcspágy, Ringle stucni, syncros hajtókar, grip shift váltókarok, elképesztõ felszereltség.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Mondjuk gondolom azóta már megbukott ez a megoldás. Illetve teszkós bringákon még azért elõfordul.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
"De a vázméret a hajtómûtõl a nyeregvázcsõ végéig mérendõ, akkor elvileg mindegy a kerékméret, nem? Én se tudom, csak elmélkedek."

Végül is rövid gondolkodás után rájöttem, hogy marhaságot írtam. :D a nyeregvázcsõ ugyanolyan hosszú, csak a homlokcsõ más. Az meg, hogy pár fokkal meredekebb a nyeregvázcsõ, annyit nem rövidít a hosszon. Csak hirtelen belelkesedtem erre a triatlonvázra, csak sajnos nekem túl nagy. Mekkora lenne Atádon egy ilyennel nyomni.
Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

A 26"os méretû kereket fogadó régebbi triatlonvázaknak a méretezése hogy van? Tudna errõl valaki valami infot adni? Egy 56cmes vázméret ott, az a hagyományos országúti méretben mekkora lenne? Végülis valamivel tuti hogy nagyobbak, mert kisebb kerék, más geometria, magasabb csövek stb

De a vázméret a hajtómûtõl a nyeregvázcsõ végéig mérendõ, akkor elvileg mindegy a kerékméret, nem? Én se tudom, csak elmélkedek.

sziasztok!uj vagyok az orszaguti temaban,most vettem egy ilyen bringat hasznaltan... es melepodve tapasztalom a gumiba 8,3 bar kell.. Az autos pumpam viszont csak 6barig mer (6 bart tud?) fel tudom vele fujni? Remelem nem kell vennem egyenlore muhelypumpat..koszi a valaszt!

6 bar szerintem még az éppen belefér kategória, de jobban jársz egy rendes pumpával, nem egy nagy összeg.