Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Hello!
Szeretnék egy külsõt venni a biciklimre. Egy régebbi Kalkhoff Tour de France típusú országúti, verseny, fene tudja, de bicikli, egyelõre városban használnám (általában "jobb" minõségû utakon, legalábbis Budapestiken), de a nyáron mennénk vele: 1 napos balaton körüli túrára, majd pedig 3-4 napos tekerésre, ez úton lenne, teljesen pontosan errefelé. És itt vinnénk magunkkal a cuccunkat is, csak a nehezítés kedvéért. Van olyan gumi, ami megfelelne mind2/mind3 használatra? Nem szeretnék rá 6-7ezernél többet költeni, de ha a best buy 8ezer, akkor kipengetem persze, tehát nyitott vagyok .

A másik az lenne, hogy szeretnék venni kormányszalagot(van ennek másik neve is?), mert voltam egy "nagyobb" túrán, és eléggé megérezte a vállam az út viszontagságait. Van zselés kesztyûm, de nem biztos, hogy az elég lesz, ráadásul ami szövet most van a kormányomon, az elég jelentõs mértékben elkezdett bomlani, lassan a csupasz fém marad. Tehát ilyen vételekor mire érdemes figyelni, egyáltalán hol érdemes venni, és milyen árban? Hallottam, hogy van zselés, meg asszem parafa, a elõbbire jobban rá lehet izzadni, de kényelmesebb. Ilyet láttam is a Decathlon honlapján pl. itt, illetve az elõzõ oldalon.

Asszem egyelõre ennyi :D. Köszii

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
8as campa szetthez sok sikert alkatreszt talalni a jovoben.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Most akkor az van 130-ért, amit felsoroltál, vagy az, ami a képeken van? Mert hogy a képeket nézve, csak a lánc, meg az elsõ váltó hiányzik. Így nem tûnik rossz vételnek, bár ahhoz képest, amit itt múltkor kérdezett valaki, komplett 10-es Ultegrával szerelt, színte új bringa, ugyan ennyiért, már nem annyira.

Amit felsoroltam.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Helló!

Adott egy váz,Viner Comp Line Monocarbon (Hand made in Italy)+ carbon villa
Adott egy full Campa Chorus 8 sebességes szett, Mavic Cxp30 felni, DT küllõkel, Ritchey nyeregcsõ, X mission stucni, ITM kormány + egy Sigma km óra. Mindezt 130e-ért elhozhatom. A Campa szett 100-200 km-t futott a karcolásokból ítélve, többi cucc teljesen új, egy bringaboltos srácnak vitték be a vázat stílusváltás miatt és õ az üzletbõl szedte a cuccokat össze. Szerintetek megéri?

Képek itt vannak: http://picasaweb.goo...LineMonocarbon#
(Az elsõ váltóhoz még nem jött meg a bilincs, szombatra az is fent lesz...)

Most akkor az van 130-ért, amit felsoroltál, vagy az, ami a képeken van? Mert hogy a képeket nézve, csak a lánc, meg az elsõ váltó hiányzik. Így nem tûnik rossz vételnek, bár ahhoz képest, amit itt múltkor kérdezett valaki, komplett 10-es Ultegrával szerelt, színte új bringa, ugyan ennyiért, már nem annyira.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Helló!

Adott egy full Campa Chorus 8 sebességes szett, Mavic Cxp30 felni, DT küllõkel, Ritchey nyeregcsõ, X mission stucni, ITM kormány + egy Sigma km óra. Mindezt 130e-ért elhozhatom. A Campa szett 100-200 km-t futott a karcolásokból ítélve, többi cucc teljesen új, egy bringaboltos srácnak vitték be a vázat stílusváltás miatt és õ az üzletbõl szedte a cuccokat össze. Szerintetek megéri?

Szerintem megéri.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Helló!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ezeket a százalék adatokat hol lehet megtalálni? Azt nem tudjátok, hogy hol van az ország leghosszabb, folyamatos emelkedõje?

Google Earth-ben van tavolsag meres es van magassag kijelzes, en abbol szamolom.

A leghosszabb emelkedo a legmagasabb kell, hogy legyen, gondolom.
Persze ha 1-2% is mar emelkedonek szamit, akkor lehet van hosszabb.
Pl. a hetvegi Dobogoko korom logja alapjan tobb mint 25km-en at emelkedik (sot!), persze ebbol csak 10km ami hatarozott emelkedo.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ezeket a százalék adatokat hol lehet megtalálni? Azt nem tudjátok, hogy hol van az ország leghosszabb, folyamatos emelkedõje?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Akkor legalább nevetsz végig...

hát ja :D de csak a tetején .. a közepén inkább az jut eszembe hogy én mekkora 1 idióta vagyok....

8

20% az elejen, jonak tunik!
De hopp, vele parhuzamos Mikes Kelemen utca 33%. De a Google Earthon nem latszik a felhotol, hogy ez valoban utca-e, mert ha igen, akkor az nagyhalal.

de 33% ... max lépcsõn :D

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

sokat mászok vicces helyeken... (röviden)

Akkor legalább nevetsz végig...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
8

Meredek utcák Bp-en:
A 2. kerületi Rákóczi utcát ajánlom, elég érdekes a vertikális vonalvezetése. Máriaremetei útról nylik, jó szórakozást! :D

20% az elejen, jonak tunik!
De hopp, vele parhuzamos Mikes Kelemen utca 33%. De a Google Earthon nem latszik a felhotol, hogy ez valoban utca-e, mert ha igen, akkor az nagyhalal.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
sokat mászok vicces helyeken... (röviden)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hmm... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Ezt a vázad megmondja :P ez a menetre vonatkozik..

Ulegra SL skippelve.. maradok 105nél... haverok szóltak akik használják hogy nem biztos hogy az én stylusomat "kibírja" és ugye már itt is ecsetelték (Jettison) hogy tartóságról inkább 105 rõl beszélhetünk... és aszem 2,5kg a 105 új ami ha belevesszük hogy 2000g körülik a top szetek ......

és szerintem kipróbálom a KéO-t egy sprint pedállal...

Miért mi a stílusod?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

....Az angol, vagy az olasz középrész?

Ezt a vázad megmondja :P ez a menetre vonatkozik..

Ulegra SL skippelve.. maradok 105nél... haverok szóltak akik használják hogy nem biztos hogy az én stylusomat "kibírja" és ugye már itt is ecsetelték (Jettison) hogy tartóságról inkább 105 rõl beszélhetünk... és aszem 2,5kg a 105 új ami ha belevesszük hogy 2000g körülik a top szetek ......

és szerintem kipróbálom a KéO-t egy sprint pedállal...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Truvativ Rouleur Carbon hajtómûrõl mi a véleményetek? Ez integrált cucc, ha jól látom...
Melyik jobb? Az angol, vagy az olasz középrész?

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
ave, sac1, Biketrigger Köszönöm a felvilágosítást. :prosze:

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Meredek utcák Bp-en:
A 2. kerületi Rákóczi utcát ajánlom, elég érdekes a vertikális vonalvezetése. Máriaremetei útról nylik, jó szórakozást! :D
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A szervezok dontose alapjan, nincs konkret keplet. Hossz/meredekseg a legfobb szempontok.
Eredetileg a Touron amikor bevezettek a kategorizalast, a kategoriak azt jeloltek milyen autokkal lehet atjutni az adott hagon. Az elso kategorias hegyen csak a legjobb korabeli autok birtak atjutni biztosan.
Vegulis egy autos magazin rendezte a Tourt sokaig.

illetve hogy a korabeli autók milyen sebességfokozatban tudták abszolválni az adott emelkedõt. tehát az 1-es kat.on 1esben lehetett felautózni etc etc..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
mivel ez technikai fórum így igen ez OFF kérdés
de a válasz:
CAT. 4. 3kmnél rövidebb nem valami nagy falat hegy nincs nagy szintkülönbség
CAT. 3. kicsit húzósabb hegy általába 5km hosszig
CAT. 2. 5-10km hosszú és aszem átlagos 4% felett kell lenie.. (vagy kell benne lennie(?))
CAT. 1. 10-20km 5% nál keményebb
Kiemelt(HC) a tuti 15- 25km hosszú vagy efölött és azért van benne 10% nál több

Pontok:
CH: 40, 35, 30, 26, 22, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1
CAT. 1.: 30, 26, 22, 18, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1
CAT. 2.: 20, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1
CAT. 3.: 10, 7, 5, 3, 1
CAT. 4.: 5, 3, 1

(bocs ave.. azsem ez a pontos UCI de igazad van a szervezõk is minõsíthetik)