Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

180 magas vagyok, 58 as meretu a gépem!

Jó lesz a 100-as.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Pont olyan magas mint te.:)

Ja akkor nem:)

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Tudom, béna kérdés, a többiek biztosan lehurrognak érte, de mégis felteszem: Milyen magas vagy?

Amúgy bótban lehet kapni Ahead átalakítót. Erre már akármilyen mai stucnit fel tudsz tenni- levehetõ elõlaposat is, így a csere, beállítás leegyszerûsödik. Hátránya, hogy kicsit nehezebb lesz a bringa úgy 200 grammal.
Ha még aktuális a kérdés.

180 magas vagyok, 58 as meretu a gépem!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Tudom, béna kérdés, a többiek biztosan lehurrognak érte, de mégis felteszem: Milyen magas vagy?

Amúgy bótban lehet kapni Ahead átalakítót. Erre már akármilyen mai stucnit fel tudsz tenni- levehetõ elõlaposat is, így a csere, beállítás leegyszerûsödik. Hátránya, hogy kicsit nehezebb lesz a bringa úgy 200 grammal.

Pont olyan magas mint te.:)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Beszerezhetosegrol infod lenne esetleg?

Ha a honlap paypal-es rendelesi felulete nem jo, akkor meg lehet kerdezni a kulfoldrol rendelgeto bringasboltokat, hatha van ott is, ahonnan hozzak a holmijaikat.

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationGyőr

Veloplug a szalag helyett esetleg? Meg konnyebb is.

Beszerezhetosegrol infod lenne esetleg?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Sziasztok!

Azt szeretnem kerdezni, hogy a felniszalag mennyire mozoghat el oldaliranyba a felniben?
Folyamatos defektekkel kuzdok, es mindegyik feni/kullo iranybol jon. Arra gondoltam lehet a felniszalag okozza a bajt, mivel eleg rendesen el szokott csuszkalni jobbra-balra. Mach1 CFX felnirol van szo amugy.
Koszi!
Udv:Balazs

Veloplug a szalag helyett esetleg? Meg konnyebb is.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

es egyebkent az nincs meghatarozva szabvanyba mondjuk hogy egy 58 as meretu orszagutira miylen stucnit raknak gyarilag?

Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

Az 2008 .... 2008ban nem adtak ki 105-st...

(elvileg 2003 ban volt a sima 9es octalinkes szet 5500)

2005 ben adták ki a 9es feketét /5501/
2007 ben a 10-est integrált hajtómûvel/5600/ (~300 Eur) 8 részes
2009 ben pedig a 10-es feketét.../5600L/ (400-500 Eur) 8 részes

Köszi!
Pontos évjáratot nem tudtam, csak tipp volt a tavalyi de így a 2007-es az ami érdekelne. Hol lehet ilyet találni a neten ahol meg lehetne sasolni?

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Mathias: Arra gondoltam, hogy a gerincnek az a megfelelõ, ha egyenes, fõleg hosszú távon. Legalábbis én ezt így gondoltam attól függetlenül, hogy éppen milyen sportot végez ez az ember. De ennek a kulcsa úgy látom a magas üléspozíció, de gondolom egyenes gerinc nélkül is kibírható hosszútávon a biciklizés.
Ahhaaa, akkor peremes, mert a könnyebb csere mindig jobb. Ráadásul a súlyra nem megyek még rá, mert ahhoz sok zsé is kellene.

A gerincnek szerintem kimondottan rossz, ha egyenesen tartod bringázáskor - asszem Ignatiev teker ilyen lehetetlen pozíciókban. Ha kitolod a hátsódat, hátrabillented a csipõdet, azzal az alsó-háti csigolyákat terheled túl. A legjobb, ha enyhén hajlítva tartod a hátad, de nem púposan.
A beállítás nagyrészt hajlékonyság kérdése is, amin tudsz javítani rendszeres nyújtással (térdinak, comb hajlító), bár ez erõsen behatárolt, adottságaidtól függ. Röviden annyit, hogy magas nyeregnél billeg a csípõd és a derekad fájhat, alacsony nyeregnél a térdedben, csipõben érezhetsz kellemetlen feszülést.
Jó kiindulási pont, ha a nyeregben ülve a sarkaddal eléred a pedált, ekkor a térd teljesen nyújtva van, innentõl lehet játszani a mm-ekkel. A stucnihossz akkor jó, ha megfogod a fékkarokat (amit már beállítottál :) ) és ekkor a kormány takarja az elsõ agyat. A térdkalácsod alsó része pedig pontosan a pedáltengely fölé essen, vízszintes hajtókarnál természetesen. Kérj meg egy havert, hogy nézze, hogy billeg-e a csípõd tekerés közben, vagy tegyél kulcsokat, aprópénzt a zsebedbe. :)
Nagyjából ennyi, de a nyeregben eltöltött órák majd segítenek megtalálni a a kényelmes helyzetet, amit utána havonta változtathatsz. :)
Hátszelet!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

"Les triplettes de Belleville" -re keress rá. Nekem csak a kép tetszett meg valahol, eddig nem vágtam, hogy ez egy film...

Tegnap este meg is néztem a mesét, aranyos, csak kicsit szomorú, meg komor. De nagyon tetszik a hangulata :) Jól jársz ha megnézed :)

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Sziasztok!

Azt szeretnem kerdezni, hogy a felniszalag mennyire mozoghat el oldaliranyba a felniben?
Folyamatos defektekkel kuzdok, es mindegyik feni/kullo iranybol jon. Arra gondoltam lehet a felniszalag okozza a bajt, mivel eleg rendesen el szokott csuszkalni jobbra-balra. Mach1 CFX felnirol van szo amugy.
Koszi!

Semennyire! 18mm-es talán jó az említett felnibe. Nekem a Michelin és Vittoria jöttek be, bírják a strapát nagy nyomáson is.

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationGyőr
Sziasztok!

Koszi!

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Ezeket a százalék adatokat hol lehet megtalálni? Azt nem tudjátok, hogy hol van az ország leghosszabb, folyamatos emelkedõje?

Szerintem a leghosszabb, igazi emelkedõ az, ahol a Hegyi OB-t is rendezik.
http://upload.wikime.../9d/Profil2.jpg

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Kicsit off, de az avatarod honnan van? Mintha láttam már volna azt a figurát. Úgy van megrajzolva, hogy nagyok a combjai, de a testének a többi része aránytalanul girnyó, nem? Érdekelne hogy miez a mese/akármi :)

"Les triplettes de Belleville" -re keress rá. Nekem csak a kép tetszett meg valahol, eddig nem vágtam, hogy ez egy film...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Sziasztok! Ugyan kérdezte már itt valaki de nem jött akkor konkrét válasz arra, hogy mennyibe kerülhet egy új komplett tavalyi 105-ös szett? Most engem is érdekelne és nem találok így külön ár infót róla.

Az 2008 .... 2008ban nem adtak ki 105-st...

(elvileg 2003 ban volt a sima 9es octalinkes szet 5500)

2005 ben adták ki a 9es feketét /5501/
2007 ben a 10-est integrált hajtómûvel/5600/ (~300 Eur) 8 részes
2009 ben pedig a 10-es feketét.../5600L/ (400-500 Eur) 8 részes

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Lepezoli!
Az e-bayen kellene még keresgélni. Ott van mindenféle biopace lánctányér...
http://desc.shop.eba..._armrs=1&_from=

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

szerinted ami nekde van az kompatibilis e ezzel vagy ha nem akkor kicserélni arra feltéve ha eladod ha adod akkor mennyit kérnél érte?
köszi szépen a gyors válaszokat

legyszives ne irj percenkent uj hozzaszolast, ez nem skype.

koszi

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Sziasztok! Ugyan kérdezte már itt valaki de nem jött akkor konkrét válasz arra, hogy mennyibe kerülhet egy új komplett tavalyi 105-ös szett? Most engem is érdekelne és nem találok így külön ár infót róla.

lepezoli

lepezoli

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
szerinted ami nekde van az kompatibilis e ezzel vagy ha nem akkor kicserélni arra feltéve ha eladod ha adod akkor mennyit kérnél érte?
köszi szépen a gyors válaszokat