Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
ugyan
Off: ha kaptál kistáskát( ien ratyi ami hátrahúzza a két vállad) akkor ha bírod mehet a tekergélés óvatosan... haver DH val törte el a kulcscsontját és a doki is rábólintott.. bár lehet egyedi eset) jobbulást

grat akkor te is sárgapóló... mellesleg "B" betûs pólókról tud valaki valamit mikor hol kapjuk?"

On:

Agyat mindenképpen hanyagolnám... elvileg a kormány javítható mert elég kevés a 6061 es alunak a magnézium tartalma .. de eredetire visszahajligatni nagyon macerás.. de majd a "renovátorok" adnak tippet...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
korrekt perec....
kerék kuka, kormány is, ha jót akarsz magadnak, az úgysem akkora tétel, megéri kicserélni, minthogy a kezedbe törjön ketté

Hello mindenki!
Elõször is az lenne a kérdésem h Mavic Aksium elsõ kereket lehet e javítani vagy kuka? 2 küllõ kiszakadt az agyból úgy h szétment az aluminium pereme az agynak, az illesztésnél a felni pedig szétjött.

A kormányom (ritchey streem comp) jobb oldala behajlott 1centit kb, de repedve nincs. Javítható szerintetek vagy mindenképp cserés?

Másik pedig, hogy volt e már valakinek kulcscsont ficama amit mûtöttek is? Mennyi idõ a felgyógyulás? Van-e valami következménye? 2 hete nem tekerek már..... még benne van a drót is, amit talán 2 hét múlva kiszednek.
Nagyon tekernék már..........

a kérdés természetesen "országútikról mindent" kérdés, hiszen a kékesi csúcstámadás után buktunk.... ami egyébként számomra parádésan sikerült:) 52 perc.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Hello mindenki!
Elõször is az lenne a kérdésem h Mavic Aksium elsõ kereket lehet e javítani vagy kuka? 2 küllõ kiszakadt az agyból úgy h szétment az aluminium pereme az agynak, az illesztésnél a felni pedig szétjött.

A kormányom (ritchey streem comp) jobb oldala behajlott 1centit kb, de repedve nincs. Javítható szerintetek vagy mindenképp cserés?

Másik pedig, hogy volt e már valakinek kulcscsont ficama amit mûtöttek is? Mennyi idõ a felgyógyulás? Van-e valami következménye? 2 hete nem tekerek már..... még benne van a drót is, amit talán 2 hét múlva kiszednek.
Nagyon tekernék már..........

a kérdés természetesen "országútikról mindent" kérdés, hiszen a kékesi csúcstámadás után buktunk.... ami egyébként számomra parádésan sikerült:) 52 perc.

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég

korábbi hozzászólásokból számomra az derül ki, hogy matuzmaster nem olyan népszerû outi-s körökben... miért?
vagy én értek félre vmit?

Szvsz Matuzzal nincs semmi gond, ha tudod, hogy mit szabad vagy mit nem szabad nála venni, ill. ha tisztában vagy azzal, hogy mi az, amit vásárolni akarsz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én is vettem nagyon jó paripákat olcsón. Most devecser szitiben láttam egy hibátlan, újszerû ktm országutit full shimano 600 -as felszereltséggel, detényleg olyan volt, mint az új. 35 pénz volt az irányára., amibõl szerintem elég sokat engedtek volna,

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Lehet olcsón bringát építeni de kicsi hozzáértés és irtozatosan sok szerencse kell hozzá. Én a 90-es években építettem egy gépet 18ezerbõl:-) exage fékek,fékkarok(rejtett bowdenes),hajtómû, ultegra tricolor hátsó váltó(vadi újan dobozában volt 3ezer pénz!, váltókar, 600-as pedál, stb. Haver airbrush-al szépen lefújta sárga/kék színre. Szuper volt. Ugy guberáltam hozzá mindent össze mindenféle behozott gépekrõl...nem volt egyszerû de akkoriban megoldható volt. A lomisoknál máig hozzá lehet jutni tip-top alkatrészekhez

A mostani bringám is darabokból épült. Igaz 200 pénz körül lett a vége de minden új rajta- Full 105 (5600)szett 2x10, rs30 kerekek 3T kormány, merida váz. Ennyiért tiagrával max. és alap kerékkel...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Természetesen én se akarok olyat,ami rögtön szervizes:) Igazából a kinézet annyit nekem nem számít,annyi,hogy túl sok rózsaszín ne legyen benne:D
Nem pozícionált váltónál a csúszás mit takar?

En utoljara Csepel Maratonnal lattam nem pozicionalt valtokart, szoval lehet van annal jobb. A csuszas azt jelenti, hogy ha odaallitod valahova, es 10 perc mulva mar kicsit kerreg a lanc a valtonal, mert a valtoban levo rugo huzott annyit a bovdenen.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ez, ennyiért nem tûnik rossznak. Én is vettem már 20-ért bringát, bár én örökhajtós átalakításhoz, de teljesen használható volt.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Természetesen én se akarok olyat,ami rögtön szervizes:) Igazából a kinézet annyit nekem nem számít,annyi,hogy túl sok rózsaszín ne legyen benne:D
Nem pozícionált váltónál a csúszás mit takar?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hasznalhato vaznak tunik, a tobbit keprol en meg nem mondom.
A nem pozicionalt valtoval ha nem csuszik meg ilyesmi, akkor semmi baj nem lehet. Macerasabb vele valtani, de biztos nem 8 fogaskerek kozott kell vele navigalnod, szoval nem lehet gond.

A lenyeg, hogy tenyleg ne szervizbe kelljen vinni egybol.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
http://piacter.bikem...t=241489&cat=56

Ezzel pl mi a baj?Nem kötekedésbõl kérdezem,hanem mert nem értek hozzá:) Tegyük fel,hogy peremes felnije van,szingóssal nem akarok szenvedni.
Két haverom is nemrég vett ilyen szintû bringákat,ilyen áron,és semmi gondjuk vele egyenlõre.Persze ha alkatrész kell hozzá,akkor biztos fognak szenvedni,ez sajna a régi dolgokkal együtt jár:S

edit:a nem pozicionált váltókkal milyen gondok lehetnek?Gondolom azt nem nagyon kell állítgatni.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Úgy esélytelen,évekig építhetném.Ennyiért van egy csomó bicó piactéren,nem kell semmi komoly használatra gondolni,és még pehelysúlyú is vagyok,ennyi elõnyöm van másokkal szemben ebben a témában :-D

Nem errõl szól a dolog. Ennyiért vázat kapsz...
Komplett bringában nem gondolkoznék, mert sosem tudhatod mi van agyonrohadva rajta, vagy mi az ami használható minõségû. Kábé Tesco szintûeket kapsz azért már, ha erre vágysz, akkor csak rajta.
Kábé 50 - bõl építhetõ outi, ha nagyon odafigyelsz az alkatrészek megválasztására és meg tudod magad is építeni. De akkor nagyon fel kell túrni a várost és a legjobb megoldásokat keresni. Ez egy RSX szintû fvkaros acélra értendõ. Apróban is 60-ért láttam ilyesmit. Szóval inkább ne...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Úgy esélytelen,évekig építhetném.Ennyiért van egy csomó bicó piactéren,nem kell semmi komoly használatra gondolni,és még pehelysúlyú is vagyok,ennyi elõnyöm van másokkal szemben ebben a témában :-D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Én mintha itt,meg más fórumon azt olvastam volna róla,hogy nagyon drága,de ez nem tudom mennyire igaz.
Majd valamikor akarok venni egy régi outit 20-30 környékén,mire érdemes figyelni alkatrészeknél?Azért csak ennyiért,mert
újat nem tudnék venni,meg több pénzt nem tudok rászánni egyszerre(természetesen ha késõbb kell,költök rá).

Ennyiert szerintem ne vegyel semmit, ha jot akarsz magadnak. (De nem is igen kapsz)
Inkabb vegyel egy normalis vazat, es majd ha lesz meg penz rakod ra az alkatreszeket.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@Richie: Gondolom van aki sokalja az araikat.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Én mintha itt,meg más fórumon azt olvastam volna róla,hogy nagyon drága,de ez nem tudom mennyire igaz.
Majd valamikor akarok venni egy régi outit 20-30 környékén,mire érdemes figyelni alkatrészeknél?Azért csak ennyiért,mert
újat nem tudnék venni,meg több pénzt nem tudok rászánni egyszerre(természetesen ha késõbb kell,költök rá).

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
korábbi hozzászólásokból számomra az derül ki, hogy matuzmaster nem olyan népszerû outi-s körökben... miért?
vagy én értek félre vmit?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

kis pontosítás
vittore nem 6. lett:)

sõt ott se voltam

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem ismerem a Sora/Tiagra szinten is van-e ket meret, de feljebb biztosan van. Bucibb gumikhoz es/vagy regebbi vazakhoz kellhet a magas patko.
Szoval arre erdekemes figyelni, hogy a beteteket be lehessen allitani, hogy teljes feluletukkel talalkozzanak a felnivel. (Meg nagyon regen Csepel vazon jartam ugy, hogy nem tudtam jol beallitani)

Egyebkent a szokasos kulonbsegek vannak, a felhasznalt anyagok minosege, kovacsolt/ontott, konnyebb/nehezebb.
15eves Ultegra fekeimen az idonkenti mosason kivul semmit nem csinaltam es tokeletesek. Olcsobb kategorianal lehet szet kell szedni evente/ketevente, hogy gond nelkul mukodjon. Aztan lehet hogy nem.

Az biztos, hogy Shimano fekvaltokarokkal minden Shimano patko jol fog mukodni.

Cross bicokon meg Canti fekkel is mukodnek, mint ahogy te is lattad.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Hello!

Most tervezek egy esetleges hátsó fék cserét. Ha már veszek, akkor két forgáspontosan szeretnék, és Shimano-t. Az érdekelne, hogy ezen belül mekkorák a különbségek, illetve mire kell odafigyelni (pl melyik része legyen keményebb anyagból például)? Néztem pl Sorát, Tiagrát, BR-R450enet, ezek között kinézetre nem látok nagy különbséget, pedig van?

Szeretnék késõbb fékváltókarra is váltani, de nem tudom, hogy lehet-e (ezt majd szervízben megkérdezem, mert valaki azt mondta, az én biciklimnél nem nagyon lehet), de nem ez a fõ szempont.

(azt mondták anno, nagyon jó fék, meg nagyon jó váltó kell a fékváltókarhoz, tnapelõtt láttam Balatonnál egy csávót, akinek Y-féke volt, és RSX váltója fékváltókarral, ezek után nem hiszem, hogy a legdrágább fékre kellene beruháznom...)