Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

nem szeretnék sok pénzt beleölni. 10e ft-ért vettem. alapvetõen nem kell sokat rákölteni. bowdeneket cseréltem,bowdenházat nem kaptam a boltban, ugyhogy majd jövö héten.fékpofákat kell még vennem,mert nem vagyok megelégedve a rajta lévõkkel,illetve a bandázs leharcolt egy kicsit. a gyorszár is csak azért lenne jó, hogy ne kelljen villáskulcsot magammal cipeljek,mert Bp-n lesz használva a gép melóba járásra. Lehet hogy még a fogaskeréksort is le kell cseréljem,mert néha néha megcsúszik kicsit. 5ös sor van rajta,olyat szerintem nem is kapni, vagy csak jobban utána kéne nézzek :)

visszatérve a fékekre. dupla fékkar van rajta, de az istenért nem tudom ugy elhelyezni a fékkart, hogy a fenti részével is normális fékhatást érjek el. ugyanis ha ugy rakom, hogy a markolat alsó részéhez tudjam húzni akkor nem sokat fog. elég nyúlósnak tûnnek a fékek. ha nem nyulna annyit akkor a felsö fékkar is megfogná. lehet hogy a bowdenházak miatt van ez?

Az a fékek miatt van, és mivel gondolom régi a váz meg a villa, ezért új féket is csak nagyon drágán kaphatsz hozzá...

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
nem szeretnék sok pénzt beleölni. 10e ft-ért vettem. alapvetõen nem kell sokat rákölteni. bowdeneket cseréltem,bowdenházat nem kaptam a boltban, ugyhogy majd jövö héten.fékpofákat kell még vennem,mert nem vagyok megelégedve a rajta lévõkkel,illetve a bandázs leharcolt egy kicsit. a gyorszár is csak azért lenne jó, hogy ne kelljen villáskulcsot magammal cipeljek,mert Bp-n lesz használva a gép melóba járásra. Lehet hogy még a fogaskeréksort is le kell cseréljem,mert néha néha megcsúszik kicsit. 5ös sor van rajta,olyat szerintem nem is kapni, vagy csak jobban utána kéne nézzek :)

visszatérve a fékekre. dupla fékkar van rajta, de az istenért nem tudom ugy elhelyezni a fékkart, hogy a fenti részével is normális fékhatást érjek el. ugyanis ha ugy rakom, hogy a markolat alsó részéhez tudjam húzni akkor nem sokat fog. elég nyúlósnak tûnnek a fékek. ha nem nyulna annyit akkor a felsö fékkar is megfogná. lehet hogy a bowdenházak miatt van ez?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Igazából felesleges a tengelyt buherálni, ha lehet egyáltalán. Egyszerûbb agyakat cserélni, de nagyon meg kell nézni milyet veszel, mert a hátsóagy villapapucsainak távolsága a régi kerékpároknál 126mm. A manapság elérhetõ rendszerek már kivétel nélkül a 130mmes szabványúak. Lehet ugyan tágíttatni a villapapucsokat, de macerás, mert lepattogzik a festék stb. Bár azt a 2-2mm-t oldalanként végül is elbírja egy jó acélváz tágítás nélkül is. Nem biztos, hogy érdemes sok pénzt beleölni egy régi bringa kipofozásába, hacsak nem direkt ez a cél.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts

Mivel a tengely közepe nincs kifúrva, ezért abba nem tudsz gyorszárat bedugni.

Tengelyt nem lehet cserélni? vagy azt csak aggyal együtt?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Mivel a tengely közepe nincs kifúrva, ezért abba nem tudsz gyorszárat bedugni.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Sziasztok!
probálom kipofozgatni a napokban vett outit. csavaros tengelyes agyak vannak benne. azokba lehet venni gyorszárat, vagy ahhoz gyorszáras agy kell? Amatõr a kérdés,de nem szeretnék potyára venni gyorszárakat.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Az igaz, hogy a karbonfelnire spéci ragasztó kell? Én bevettem ha igaz, mert úgy gondolkodtam, hogy nem lenne jó, ha a palmatex oldószere kioldaná a karbonszálak közül a ragasztót, inkább vettem hozzá spéci ragasztót, nem volt drága.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Kis segítséget szeretnék kérni szingó ügyben. Sosem volt még szingós kerekem, ezért nagy gondban vagyok a megfelelõ gumi kiválasztásával. Versenykerékre szánom õket, így úgy okoskodom, hogy nem feltétlenül a könnyû súly, hanem inkább a tartósság defektállóság lenne a fontosabb....

Nekem volt a conti girom, az elég tartós volt, de végül kifeslett az oldala, Majd tufo szingót vettem, az is nagyon jó kis guma, igazából a tufo csak szingo gumit gyárt és elég jók benne.

Amúgy felragasztani vegyél egy doboz vagy tubus pálmatexet és az még másra is jó lesz.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Nekem is kellett szigszalag a dugóra de mindig kinyomta a begyûrt bandázs egy idõ után, úgyhogy kapott egy kis pillanatragasztót is a dugó pereme alá. Azóta jó.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Köszönöm az észrevételeket! Javítom a hibát, ha ennyire durvának számít.:)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A bandazsolasnak is hibamentesnek kell lennie, marpedig a kilatszo femfelulet az durva hiba.
Funkcional igy is, persze, de nem csoda, ha megjegyzik, hogy kilog a lolab.

Amugy a fotok technikailag jok lettek, jo a semleges hatter is.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
engem aztán nem zavar a szigetelõszalag, ha neked jó gányul, a te dolgod, oda nem kell szigetelõszalag ha jól van felrakva, nézz meg egy tisztességes bringát, sehol nem látsz ilyet, direkt mondtam, hogy nem fikázni akarok, csak segítségként mondtam. én már csinálom ezt pár éve, meg lehet csinálni 0 tapasztalattal is, de hogy szép nem lesz az biztos... na mind1, nem akarok ezen veszekedni, mindenkinek jó birngázást

Azon az egy dolgon rágtam be, hogy sok idõt tököltem a rohadt képekkel. Annyira nem egyszerû szépen lefényképelni egy tök fekete valamit, jelen esetben a FÉKVÁLTÓKART. Jó fények, fényképelõ állítgatás, homogén világos háttér.
Berakom a képeket, hátha valaki majd akar ilyet venni és segíti a választásban. Próbáltam több szögbõl, felülrõl is, hogy látsszon az íve formája stb. Erre jön a szigetelõszalagos fikázás, ami csak a rohadt fénykép miatt került oda. Szó nem volt a fékkaron kívül másról.
Befejeztem.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

@eddie1978: 9szamjegyu gepek?? aznemkevesmani. Gondolom ott valoban nem kell szigszallagot hasznalni, hogy passzoljon az a nyavajas dugo. :D

Vacakok ezek a mai dugok.

Azon az egy dolgon rágtam be, hogy sok idõt tököltem a rohadt képekkel. Annyira nem egyszerû szépen lefényképelni egy tök fekete valamit, jelen esetben a FÉKVÁLTÓKART. Jó fények, fényképelõ állítgatás, homogén világos háttér.
Berakom a képeket, hátha valaki majd akar ilyet venni és segíti a választásban. Próbáltam több szögbõl, felülrõl is, hogy látsszon az íve formája stb. Erre jön a szigetelõszalagos fikázás, ami csak a rohadt fénykép miatt került oda. Szó nem volt a fékkaron kívül másról.
Befejeztem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@eddie1978: 9szamjegyu gepek?? aznemkevesmani. Gondolom ott valoban nem kell szigszallagot hasznalni, hogy passzoljon az a nyavajas dugo. :D

Vacakok ezek a mai dugok.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Méregettem ma egy kicsit a városi futkosós bicajon és ha 64es lenne a nyeregvázcsõ hossza, akkor még ígyis maradna kb. 8-9 centi az üléscsõbõl kihúzva:)

Hat optikailag borzalom lenne, de gondolom ez annyira nem tart vissza. ;) Ellenben egy ilyen magas embernek eleg hosszu kezei is szoktak lenni, szoval nem biztos, hogy elegge le tudnad tenni a kormanyt.

10k nem sok egy vazert, ertem, hogy vonzo, de irtam mar parszor, en ultem eleget tul nagy vazon ahhoz, hogy probaljak mindenkit errol lebeszelni.

Az Ironman geometriaja raadasul lehet, hogy kifejezetten triatlonos (meredek ulocso szog) ami orszagutra nem idealis. De nem talaltam sehol tablazatot rola, szoval ez csak feltetelezes az Ironman nevbol!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Méregettem ma egy kicsit a városi futkosós bicajon és ha 64es lenne a nyeregvázcsõ hossza, akkor még ígyis maradna kb. 8-9 centi az üléscsõbõl kihúzva:)

leméred az átlépési magasságod, és beszorzod 0,66-tal és akkor kb megkapod hogy melyik lenne jó

nekem pl ez a számolási elv iszonyat pontosan bejött

http://www.bicyclewe...erettablazat,87

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

64-es méret az 2m magassághoz van?

kb igen
általában vázméret 2 cm az ember 4-5 cm

165-50-es
170-52-es
175-54-es
180-56-os
185-58-as
190-60-as
195-62-es
200-64-es

elméletben persze

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Az az 1,4 milli volna a dugóval a kormányba benyomandó bandázsszalag elejének a helye...

A bandázstémát befejeztem. Mint a hülye gyereknek. Már elnézést. Tényleg. Lehet nem jól fogalmazok, vagy valami más baj van? Kicsit cikizõs a hozzászólás. Mûszaki emberként bánt. Ha esetleg segít: sok-sok drága (9 számjegyû HUF) gépet telepítek, üzemeltetek és javítok évek óta munkahelyen. Otthon autótól elkezdve mosógépig én javítok sok mindent. Ismerõsök, munkatársak bringáit szintén.
Tényleg nem akarok veszekedni, csak volt pár cinikusabb hangvételû hozzászólás. Tudom nem vagyok ezeréves hozzászólója a topicnak és nem ismernek az itt jelen lévõk.

Mégegszer maximális tiszteletem mindenkinek! Ne sértõdjön meg senki.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
64-es méret az 2m magassághoz van?