Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Az a rozsda is csak azt mutatja hogy az elmult par evben nem volt hasznalva a bringa.ami jo hir,mert megtakaritod es szazszor jobban mukodik mint egy soraval szerelt merida. Ami mar bocs de poros nyomaba nem er.

sora/8 és ultegra/9 összehasonlítást tudok mondani. mind2 jól beállítható, de ha mind2 tökéletesre van állítva akkor a sora teszi a dolgát rendesen és hangosan, az ultegra viszont "annyitól felvált ha épp megérintem a kart" mindezt teszi totál kussban. a hátsó váltó rugója az ultegrában erõs, a soraban gyenge, érezhetõ a különbség szerintem még újkorában is, ha hátrahúzod. különbség egyedül az átdobóban nincs

sajnos tényleg könnyû 5 perc alatt megszokni a HQ-t

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Két kerépkpár már van a listán:
Merida Road Ride 901-27 2009
Stevens Full Duraace
Az elöbbi új, Sora szettel, az utóbbi 2002-es, de elég jó állapotban Dura-ace szettel, ár ugyanannyi.
[...]

A Stevens számomra (is) sokkal jobb, bár mindkét lánckerék fogai kopottnak tûnnek; a nagyobb mintha ,,horgasodna'' (balra fönt, a váltónál), a kisebb fogai meg túl rövidek. Még így is megérné (két vadiúj lánckerék árával együtt is, no meg ha tényleg kopottak, alkualap); ha meg rosszul néztem, még inkább (ha a váz hibátlan).
Biciklit Sora-val a fékváltókar miatt nem vennék, ugyanis egyszerûn rosszul tervezték: alsó fogásból nem lehet lefele (gyorsabbra) váltani (hátul, illetve lassabbra elöl): a hüvelykujj nem éri el. Talán így akarták megúszni, nehogy a Campagnolo másolással vádolhassa õket. Hirtelen jött lejtõnél ez viszont nem egészséges. Más baja tudtommal nincs a Sora-nak.
A Shimano Tiagra sorozata viszont elég jó, pl. a Párizs-Peking menetet (~13000 km) jól bírták a váltók. Az én szerényebb terhelésem is, több régi biciklit modernizáltam Tiagrával (ált. váltók).
Ha szerencséd van (azaz nem túl kopott ill. sérült), a Stevens-szel álomgépet kapsz. Ez a 9-es Dura Ace elég lehet 10-15 évre :).

Van olyan kerékpár gyártó ami nem shimanoval hanem campagnolo-val vagy sram-al vértezi fel a gépeit?

Igen, pl. Orbea, Lapierre (sõt õk mindhárommal, azaz bármelyikkel!). Az olaszok gyakran Campagnoloval, az amerikaiak (Trek, Giant) Sram-mal, Shimano-val... Mo-n a Shimano elterjedtebb, Fro-ban a Campagnolo is.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Merre van az a bolt? Nekem is közel lenne.

kugli jó barát:-) http://www.radleck.co.at/

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Nekem szerencsére elég közel van Ausztria és van a közelben egy elég jó bolt, ahol nagyon komoly országútikat lehet venni és tartanak nagyon sokfélét is készleten.

Merre van az a bolt? Nekem is közel lenne.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Az a rozsda is csak azt mutatja hogy az elmult par evben nem volt hasznalva a bringa.ami jo hir,mert megtakaritod es szazszor jobban mukodik mint egy soraval szerelt merida. Ami mar bocs de poros nyomaba nem er.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

plusz egy szavazat a stevensre, ezerszer jobb, össze se lehet hasonlítani, ez nagyon sokáig bírja még ha most megkímélt állapotban van, mindenképp érdemes megnézni. szerintem sora amúgy felejtõs. min tiagrát vennék, de inkább 105.

a stevensnek rozsdás a lánca

alsó sor középsõ kép alapján

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
plusz egy szavazat a stevensre, ezerszer jobb, össze se lehet hasonlítani, ez nagyon sokáig bírja még ha most megkímélt állapotban van, mindenképp érdemes megnézni. szerintem sora amúgy felejtõs. min tiagrát vennék, de inkább 105.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem az osszes kozul a Stevens tetszik a legjobban. full dura-ace, es ahogy nezem szinte alig volt hasznalva. ha a vaz karcmentes akkor eleg eselytelen hogy barmi serules legyen rajta. akkor pedig siman fogja birni ugyanannyi ideig mint egy vadi uj.

a Trek pedig a vilag egyik legnagyobb gyartoja, azert dragak, mert amerikaban, nyugat-europaban iszonyat nagy rajuk a kereslet. az, hogy otthon a Meridat egy lapon emlegetik a Specializeddel, meg a Trek-kel nem jelenti azt, hogy vilagszinten is ugyanez a felallas.

itt angliaban pl alig latni Meridat, minden bolt Trek, Giant, Spec, Cannondale inkabb.

nem azt mondom hogy feltetlen jobbak is, csak azt hogy ismertebbek, jobb a nevuk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Nézd meg ezt: http://www.speed-way...D=116&katID=220

esetleg ezt:
http://www.bringapon...kparok&Itemid=1

az utóbbi talán még tetszetõsebb is..

Ez igaz, hogy az elsõ 209 E, de kapsz hozzá 20 E Ft vásárlási utalványt.. Mivel kezdõ outis vagy, úgyis venned kell egy pár cuccot hozzá... :)
A stevens sem rossz viszont ott kérdés, hogy pl. a váz milyen állapotban van.. lehetnek azért ott apróbb sérülések.. és nincs rá garancia..

üdv,
mad_a

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A 9-es Dura szettes bico vonzo, mig a Soras nem annyira, hiaba uj.
Amennyire a fotobol latszik, nem is hajtottak olyan sokat, az elso lanckerek meg joideig jo lehet. A legnagyobb gond ugye a regi 7700-es D/A-hoz majd alkatreszt szerezni. De igazabol nem olyan nagy gond ez, lehet helyettesiteni mas Sh cuccal is, ha valamit cserelni kell.
En biztos a Stevenst vennem a ketto kozul. Most nezem, Time villa...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Említettem, hogy csak Trek meg Gepida van a kínálatukban... ja és talán még Neuzer. Vagy én tudom rosszul és mindegyik bolt mindent árul?

Igen, te tudod rosszul. Mindenhol lehet mindent kapni. Amelyik boltnál nem így van azzal nem érdemes foglalkozni.

A sebesség mindent megold.

K2-

K2-

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv. Elsõ hozzászólás, és mivel látom hogy mily segítõkészek vagytok tennék is fel pár buta kérdést:chin:
Montiról outira szándékozok váltani. max 180-am lenne rá. Városba, hobbira ,1napos túrákhoz használnám, szóval nemkell versenyre kihegyezni. Azért az árból a lehetõ legjobbat szeretném kihozni, késöbbi fejlesztés elképzelhetõ, tehát ne a váz legyen a gyenge pont. 191cm vagyok, szó 58-asban gondolkodom. Vmi márkásabb kerékpár kéne, specialized, trek, merida elõnyben. Fehér szín, nemcsicsa elõnyben. Budapest elõnyben.

Két kerépkpár már van a listán:
Merida Road Ride 901-27 2009
Stevens Full Duraace
Az elöbbi új, Sora szettel, az utóbbi 2002-es, de elég jó állapotban Dura-ace szettel, ár ugyanannyi. Ergó még ebben sem jutottam dûlõre, hogy egy gyengébb felszereltségû de új, frissebb, avagy használt, de komolyabb gépezettel járok jobban? Mi a véleményetek errõl a Stevens bicóról (160-ért). SPD-R nem szerencsés?

Van olyan kerékpár gyártó ami nem shimanoval hanem campagnolo-val vagy sram-al vértezi fel a gépeit?

Elõre is köszönöm a véleményeket, tanácsokat.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ennyire presztízsmárka lenne?

A Trek az tomegcikk gyarto, de vannak topmodelljei is. Szvsz idehaza nagyon dragan forgalmazzak, mashol azert olcsobb.

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Hát eddig én nem ezt tapasztaltam, de akkor majd rákérdezek.
A Giant Defy sorozatból csak a Defy 2-t lehet itthon kapni, néztem én is, de az csak Tiagrás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az hogy csak ezeket tartja raktaron nem jelenti azt hogy nem tud mas nagykerektol egy bringat neked elhozni.sot.specializedet valszeg nem tud, de en megneznem a giant defy bringakat pl. azokat is a neuzer arulja

RAUH-Welt
B E G R I F F

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Említettem, hogy csak Trek meg Gepida van a kínálatukban... ja és talán még Neuzer. Vagy én tudom rosszul és mindegyik bolt mindent árul?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha amugy olyan kedvesek es hozzaertoek abban a boltban akkor miert nem mutatnak ok neked valamit ami hasonlit az eredeti elkepzelesedhez?;)

Megmondod nekik hogy ajanljanak 105 szintu aluvazas bringat.rengeteg marka van,a boltosod szinte barmelyik nagykerbol tud rendelni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Nos ha eldöntöd hogy végülis mit szeretnél és mennyiért, akkor nagyon szívesen fognak itt neked gépet ajánlani. De nem sokat olvastunk arról hogy mire szeretnéd használni. Személy szerint annyiért én azt a terk bringát hagynám a fenébe. Geoban hasonlót és minõségben jobbat is kapni olcsóbban. De ezt én az én szintemen gondolom így.
Ezek azért már erõsen versenyre termett gépek, el kellene dönteni hogy versenyezni szeretnél-e vagy mondjuk csak túrázgatni. Az sem mellékes, hogy ha nem ültél még outin, akkor eléggé necces rögtön egy fehérbiciglit megvenni ennyiért. Ráadásul 105 szint már bõven elég lenne szerintem neked, annyival árban többet nem ér az Ultegra. Azt a boltot pedig erõsen elfelejteném és elõbb szétnéznék kicsit más márkák terén is, mert ha a bolt valóban annyira kedves neked, akkor elképzelhetõ hogy megrendelik neked a másik gyártó termékét is.
Most gondolok olyanokra hogy Wheeler, Cube, Merida ... ezekbõl talán ha akciósan találsz, akkor jókat tudsz venni. Ráadásul ha már ott van az a ronda Gepida, akkor a 2007-2008-as modelljeik elnyûhetetlenek és geoban nagyon jól eltaláltak. Apropó, Orbea is akciós bikeart-ban. Azok is nagyon kellemesek.
Az pedig butaság, hogy válság idején majd minden drága lesz, a recesszió egyik következménye a depresszió amit mindenki el szeretne kerülni, azaz a fogyasztói árak tartós csökkenése. Pláne, ha már bemegy egy vevõ manapság egy boltba, akkor kétkézzel kellene kapni ilyenkor utána...
Szóval szerintem türelem, ne ugorj bele az elsõbe és kicsit nézz szét elsõre neten és amelyik tetszik, majd kitárgyaljuk.
Nos, mit szeretnél, mennyiért, mire és hajlandó vagy-e más márkák közül is válaszatani? Bocsi, nem megsérteni akarlak, én mindig ilyen nyers vagyok. :D

Semmi gond, világos beszéd. Akkor vegyük sorban. Lehet, hogy idõvel szóba jön majd valamilyen amatõr szintû versenyzés, de egyelõre mindenképpen túrázásra lenne használva a gép. Ehhez, mint azt még a legelején írtam, egyáltalán nem is terveztem karbonvázat meg ultegra felszereltséget, egy jó aluvázas gép 105-ös szettel – ez volt a maximum amire gondoltam. Ami a boltkérdést illeti, mindenképpen a közelben szeretnék vásárolni (Miskolc, Debrecen és ezek környéke), mert a vétel egy dolog, de ha bármi gondom van, tanácsra van szükségem, nyilván célszerû hozzájuk fordulnom, és nem akarok minden ilyen esetben pl. Bp.-re rohangászni (bringástul). Több boltban is jártam a környéken, míg találtam ezt a helyet, ahol szakértelemmel és jóindulattal is találkoztam. Ez utóbbi miatt úgy voltam vele (kicsit bele voltam már fásulva), hogy inkább itt vásárolok, mégha esetleg máshol (más márkát) néhány ezerrel olcsóbban kapok is meg. A Trek-ek közül sem a Madone sorozatot böngészgettem, hanem az 1.7-es modellt néztem ki, csak az idõközben elfogyott. A Madone 4.7-t nem én akartam, egyszerûen csak ez maradt raktáron a méretemben, és ha már így alakult, ezért hoztam fel a fórumban. De nekem igazából még mindig nincs szükségem ilyen szintû bringára, csak egy 105-ös alkatrészekkel szerelt jó aluvázas gépre, nem ragaszkodom a Trek-hez sem, majd megpróbálom megoldani a beszerzését. Ezek ismeretében tudnál esetleg ajánlani valamilyen konkrét típust? Lehetõleg olyat, ami „minõségben jobb, ráadásul olcsóbb” mint a Trek gépek (azt írtad van ilyen).

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Nos ha eldöntöd hogy végülis mit szeretnél és mennyiért, akkor nagyon szívesen fognak itt neked gépet ajánlani. De nem sokat olvastunk arról hogy mire szeretnéd használni. Személy szerint annyiért én azt a terk bringát hagynám a fenébe. Geoban hasonlót és minõségben jobbat is kapni olcsóbban. De ezt én az én szintemen gondolom így.
Ezek azért már erõsen versenyre termett gépek, el kellene dönteni hogy versenyezni szeretnél-e vagy mondjuk csak túrázgatni. Az sem mellékes, hogy ha nem ültél még outin, akkor eléggé necces rögtön egy fehérbiciglit megvenni ennyiért. Ráadásul 105 szint már bõven elég lenne szerintem neked, annyival árban többet nem ér az Ultegra. Azt a boltot pedig erõsen elfelejteném és elõbb szétnéznék kicsit más márkák terén is, mert ha a bolt valóban annyira kedves neked, akkor elképzelhetõ hogy megrendelik neked a másik gyártó termékét is.
Most gondolok olyanokra hogy Wheeler, Cube, Merida ... ezekbõl talán ha akciósan találsz, akkor jókat tudsz venni. Ráadásul ha már ott van az a ronda Gepida, akkor a 2007-2008-as modelljeik elnyûhetetlenek és geoban nagyon jól eltaláltak. Apropó, Orbea is akciós bikeart-ban. Azok is nagyon kellemesek.
Az pedig butaság, hogy válság idején majd minden drága lesz, a recesszió egyik következménye a depresszió amit mindenki el szeretne kerülni, azaz a fogyasztói árak tartós csökkenése. Pláne, ha már bemegy egy vevõ manapság egy boltba, akkor kétkézzel kellene kapni ilyenkor utána...
Szóval szerintem türelem, ne ugorj bele az elsõbe és kicsit nézz szét elsõre neten és amelyik tetszik, majd kitárgyaljuk.
Nos, mit szeretnél, mennyiért, mire és hajlandó vagy-e más márkák közül is válaszatani? Bocsi, nem megsérteni akarlak, én mindig ilyen nyers vagyok. :D

fogyasztói árak tartós csökkenése = depresszió???
most dobom ki a közgáz könyveimet

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás