Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Igen, te tudod rosszul. Mindenhol lehet mindent kapni. Amelyik boltnál nem így van azzal nem érdemes foglalkozni.

Szóval akkor nem nekem kell alkalmazkodnom a bolthoz, hanem neki az én igényeimhez? Ha így van akkor semmi gond. Már csak annyi kérdésem lenne felétek, hogy nem tudnátok-e ajánlani valami konkrét típust, amire akkor rákérdezhetek a boltban. Ezek szerint mindegy, hogy milyen márka, mert úgyis beszerzik, ha szépen kérem. Túrázásra, maratonra kéne, elég ha aluvázas, de felszereltségben legalább Shimano 105-ös, és jó lenne a compact hajtómû is. Árban max. 350 ezerbõl szeretném megúszni a dolgot.
Igyekeztem utánanézni, mi lehetne alternatíva, ha már a Trek nem jön össze. A Giant és a Cube kiesik, mert azokból csak 1-1 (alap) modellt lehet kapni itthon (a Defy 2-t és az Aerial-t), Tiagra cuccokkal Triple hajtómûvel. A Scott Speedster S20-szal az a gond, hogy alig lenne olcsóbb mint az eredetileg kinézett Trek 1.7, ráadásul gyengébben felszerelt, erõsen kevert cuccokkal. A Cannondale-tõl a Caad 9 105 Compact lenne jó, de a Mali-nál nem találtam meg, nem tudom mennyibe kerülne, de lehet, hogy ezek szerint itthon nem is kapható. Van ugye még a Cannondale Six 105 Compact is, de az 1549 euróért megint csak jóval drágább lenne mint a Trek 1.7-es (370 ezer HUF) lett volna. A KTM kerékpárok nem igazán tetszenek, a kormányuk szokatlanul elõre van dõlve, ami gondolom versenyzéshez rendkívül alkalmassá teszi õket, de nekem lehet, fárasztó lenne. (Erre most lehet mondani, hogy ne válogassak, de ha ennyit költök valamire azért nem bánnám, ha tetszene is.) Technikailag egyébként csak annyi szépséghibája van, hogy a Strada 2000 szintén csak Triple változatban elérhetõ. A Merida árban annyira baráti, hogy még a Road Race HFS 905-com is bõven beleférne a keretembe, bár nem véletlenül. Ha jól látom az Ultegra fék- és váltórendszer árát eléggé lespórolták az összes többi alkatrészen (pl. a meghajtás többi elemén). A másik, dolog, amiért a Meridától kicsit idegenkedek, az az érdekes vázgeometria. Nem sokat sikerült felpróbálnom, de furcsálltam, hogy míg KTM-bõl, Trek-bõl stb. az 55-56-ös vázméret ideális volt, addig Meridából jó ha az 50-52,5 centiméteres passzolt volna, szóval bonyolultabb a Meridánál a méretválasztás.
Ezek után tudtok tanácsot adni, bringát ajánlani? Mert én nem igen találtam olyat, ami a Trek 1.7-essel azonos v. nála jobb minõségû lenne olcsóbban. Persze más márkákat is mondhatnátok, mert jópár van még a piacon, csak pl. a Specialized-ot eleve meg se néztem, mert ritka mint a fehér holló, a marha „olcsó” Kellys meg pl. nekem nagyon nem jön be. (Ez van, azért egy kicsit én is sznob vagyok. Meg mondjuk gyanús, hogy már 400 ezerért carbon bringát kínál.)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

egy dolog gyanús, a stevenst kb fél éve hirdetik és nem megy el

A Time karbon vazat is mar lattam regebben, pedig az is jo vetel, annak aki vesz dragabb hasznalt cuccokat is.

Fene tudja mi lehet a Stevensel, csak a szett es a kerek mar meger annyit, amennyit ker erte, szerintem.
(De ettol en meg nem veszem meg)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor valami lehet nem stimmol. meg kell nezni eloben es kiderul mi a bibi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
egy dolog gyanús, a stevenst kb fél éve hirdetik és nem megy el

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Az a rozsda is csak azt mutatja hogy az elmult par evben nem volt hasznalva a bringa.ami jo hir,mert megtakaritod es szazszor jobban mukodik mint egy soraval szerelt merida. Ami mar bocs de poros nyomaba nem er.

sora/8 és ultegra/9 összehasonlítást tudok mondani. mind2 jól beállítható, de ha mind2 tökéletesre van állítva akkor a sora teszi a dolgát rendesen és hangosan, az ultegra viszont "annyitól felvált ha épp megérintem a kart" mindezt teszi totál kussban. a hátsó váltó rugója az ultegrában erõs, a soraban gyenge, érezhetõ a különbség szerintem még újkorában is, ha hátrahúzod. különbség egyedül az átdobóban nincs

sajnos tényleg könnyû 5 perc alatt megszokni a HQ-t

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Két kerépkpár már van a listán:
Merida Road Ride 901-27 2009
Stevens Full Duraace
Az elöbbi új, Sora szettel, az utóbbi 2002-es, de elég jó állapotban Dura-ace szettel, ár ugyanannyi.
[...]

A Stevens számomra (is) sokkal jobb, bár mindkét lánckerék fogai kopottnak tûnnek; a nagyobb mintha ,,horgasodna'' (balra fönt, a váltónál), a kisebb fogai meg túl rövidek. Még így is megérné (két vadiúj lánckerék árával együtt is, no meg ha tényleg kopottak, alkualap); ha meg rosszul néztem, még inkább (ha a váz hibátlan).
Biciklit Sora-val a fékváltókar miatt nem vennék, ugyanis egyszerûn rosszul tervezték: alsó fogásból nem lehet lefele (gyorsabbra) váltani (hátul, illetve lassabbra elöl): a hüvelykujj nem éri el. Talán így akarták megúszni, nehogy a Campagnolo másolással vádolhassa õket. Hirtelen jött lejtõnél ez viszont nem egészséges. Más baja tudtommal nincs a Sora-nak.
A Shimano Tiagra sorozata viszont elég jó, pl. a Párizs-Peking menetet (~13000 km) jól bírták a váltók. Az én szerényebb terhelésem is, több régi biciklit modernizáltam Tiagrával (ált. váltók).
Ha szerencséd van (azaz nem túl kopott ill. sérült), a Stevens-szel álomgépet kapsz. Ez a 9-es Dura Ace elég lehet 10-15 évre :).

Van olyan kerékpár gyártó ami nem shimanoval hanem campagnolo-val vagy sram-al vértezi fel a gépeit?

Igen, pl. Orbea, Lapierre (sõt õk mindhárommal, azaz bármelyikkel!). Az olaszok gyakran Campagnoloval, az amerikaiak (Trek, Giant) Sram-mal, Shimano-val... Mo-n a Shimano elterjedtebb, Fro-ban a Campagnolo is.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Merre van az a bolt? Nekem is közel lenne.

kugli jó barát:-) http://www.radleck.co.at/

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Nekem szerencsére elég közel van Ausztria és van a közelben egy elég jó bolt, ahol nagyon komoly országútikat lehet venni és tartanak nagyon sokfélét is készleten.

Merre van az a bolt? Nekem is közel lenne.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Az a rozsda is csak azt mutatja hogy az elmult par evben nem volt hasznalva a bringa.ami jo hir,mert megtakaritod es szazszor jobban mukodik mint egy soraval szerelt merida. Ami mar bocs de poros nyomaba nem er.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

plusz egy szavazat a stevensre, ezerszer jobb, össze se lehet hasonlítani, ez nagyon sokáig bírja még ha most megkímélt állapotban van, mindenképp érdemes megnézni. szerintem sora amúgy felejtõs. min tiagrát vennék, de inkább 105.

a stevensnek rozsdás a lánca

alsó sor középsõ kép alapján

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
plusz egy szavazat a stevensre, ezerszer jobb, össze se lehet hasonlítani, ez nagyon sokáig bírja még ha most megkímélt állapotban van, mindenképp érdemes megnézni. szerintem sora amúgy felejtõs. min tiagrát vennék, de inkább 105.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem az osszes kozul a Stevens tetszik a legjobban. full dura-ace, es ahogy nezem szinte alig volt hasznalva. ha a vaz karcmentes akkor eleg eselytelen hogy barmi serules legyen rajta. akkor pedig siman fogja birni ugyanannyi ideig mint egy vadi uj.

a Trek pedig a vilag egyik legnagyobb gyartoja, azert dragak, mert amerikaban, nyugat-europaban iszonyat nagy rajuk a kereslet. az, hogy otthon a Meridat egy lapon emlegetik a Specializeddel, meg a Trek-kel nem jelenti azt, hogy vilagszinten is ugyanez a felallas.

itt angliaban pl alig latni Meridat, minden bolt Trek, Giant, Spec, Cannondale inkabb.

nem azt mondom hogy feltetlen jobbak is, csak azt hogy ismertebbek, jobb a nevuk.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Nézd meg ezt: http://www.speed-way...D=116&katID=220

esetleg ezt:
http://www.bringapon...kparok&Itemid=1

az utóbbi talán még tetszetõsebb is..

Ez igaz, hogy az elsõ 209 E, de kapsz hozzá 20 E Ft vásárlási utalványt.. Mivel kezdõ outis vagy, úgyis venned kell egy pár cuccot hozzá... :)
A stevens sem rossz viszont ott kérdés, hogy pl. a váz milyen állapotban van.. lehetnek azért ott apróbb sérülések.. és nincs rá garancia..

üdv,
mad_a

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A 9-es Dura szettes bico vonzo, mig a Soras nem annyira, hiaba uj.
Amennyire a fotobol latszik, nem is hajtottak olyan sokat, az elso lanckerek meg joideig jo lehet. A legnagyobb gond ugye a regi 7700-es D/A-hoz majd alkatreszt szerezni. De igazabol nem olyan nagy gond ez, lehet helyettesiteni mas Sh cuccal is, ha valamit cserelni kell.
En biztos a Stevenst vennem a ketto kozul. Most nezem, Time villa...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Említettem, hogy csak Trek meg Gepida van a kínálatukban... ja és talán még Neuzer. Vagy én tudom rosszul és mindegyik bolt mindent árul?

Igen, te tudod rosszul. Mindenhol lehet mindent kapni. Amelyik boltnál nem így van azzal nem érdemes foglalkozni.

A sebesség mindent megold.

K2-

K2-

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv. Elsõ hozzászólás, és mivel látom hogy mily segítõkészek vagytok tennék is fel pár buta kérdést:chin:
Montiról outira szándékozok váltani. max 180-am lenne rá. Városba, hobbira ,1napos túrákhoz használnám, szóval nemkell versenyre kihegyezni. Azért az árból a lehetõ legjobbat szeretném kihozni, késöbbi fejlesztés elképzelhetõ, tehát ne a váz legyen a gyenge pont. 191cm vagyok, szó 58-asban gondolkodom. Vmi márkásabb kerékpár kéne, specialized, trek, merida elõnyben. Fehér szín, nemcsicsa elõnyben. Budapest elõnyben.

Két kerépkpár már van a listán:
Merida Road Ride 901-27 2009
Stevens Full Duraace
Az elöbbi új, Sora szettel, az utóbbi 2002-es, de elég jó állapotban Dura-ace szettel, ár ugyanannyi. Ergó még ebben sem jutottam dûlõre, hogy egy gyengébb felszereltségû de új, frissebb, avagy használt, de komolyabb gépezettel járok jobban? Mi a véleményetek errõl a Stevens bicóról (160-ért). SPD-R nem szerencsés?

Van olyan kerékpár gyártó ami nem shimanoval hanem campagnolo-val vagy sram-al vértezi fel a gépeit?

Elõre is köszönöm a véleményeket, tanácsokat.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ennyire presztízsmárka lenne?

A Trek az tomegcikk gyarto, de vannak topmodelljei is. Szvsz idehaza nagyon dragan forgalmazzak, mashol azert olcsobb.

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Hát eddig én nem ezt tapasztaltam, de akkor majd rákérdezek.
A Giant Defy sorozatból csak a Defy 2-t lehet itthon kapni, néztem én is, de az csak Tiagrás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az hogy csak ezeket tartja raktaron nem jelenti azt hogy nem tud mas nagykerektol egy bringat neked elhozni.sot.specializedet valszeg nem tud, de en megneznem a giant defy bringakat pl. azokat is a neuzer arulja

RAUH-Welt
B E G R I F F

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Említettem, hogy csak Trek meg Gepida van a kínálatukban... ja és talán még Neuzer. Vagy én tudom rosszul és mindegyik bolt mindent árul?