Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

A Pro2 Race-t nagyon eltalálták, februárban feltettem, azóta hozzá sem kellett nyúlni. :) Pedig voltam nem kevés versenyen is velük ezeken a jó utakon... lehet még kapni vhol?

A 3 is ugyanolyan jo. Valaki, aki Conti terjesztesben erdekelt terjesztheti, hogy szar. Mentem en at vele uvegen, foldutakon, hatalmas godrokbe tekertem bele, stb. A hatso kb. 5000 km utan olyan, hogy erdemes cserelni, de vegulis "versenygumi", nem a hosszu elettartam miatt vettem.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én egy elfekvõ párat találtam, 9000 Ft-ért.

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Nekem eddig a legjobb gumim a Michelin Pro2 Race volt.

A Pro2 Race-t nagyon eltalálták, februárban feltettem, azóta hozzá sem kellett nyúlni. :) Pedig voltam nem kevés versenyen is velük ezeken a jó utakon... lehet még kapni vhol?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Igen, szerencsére a fixi és a Kona is ugyanazt az elb@szott 27.0 átmérõt igényli, így pont elég hosszú lett a fixibe (a CM-en is az volt már benne)

Kár, pedig vevõ lettem volna rá... :S

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

megvan még az a csúnyán megnyekkent titán nyeregcsöved?

Igen, szerencsére a fixi és a Kona is ugyanazt az elb@szott 27.0 átmérõt igényli, így pont elég hosszú lett a fixibe (a CM-en is az volt már benne)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Nekem a tufora s33-ra 8-12 bar volt ráírva, de van tufo amire 8-15 bar.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Nekem Blizzard sport van/volt a fixin, a hátsó ott nem mérvadó :D, az elsõ 2500km után még elég jól nézett ki, egyenletesen kopott a futófelület, nem repedezik, nem rojtos...

Az hogy ki mennyire fújja, testsúly kérdése is, én a kb 76-78kg-mal nyilván többet kell hogy belenyomjak felütés ellen, mint ha 10kg-val könnyebb lennék. Egyébkén általában 7bar környékén van a gumikban...

10kg-al vagyok könnyebb, és 1,5 barral több nyomás van bennük.

(megvan még az a csúnyán megnyekkent titán nyeregcsöved?)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nekem Blizzard sport van/volt a fixin, a hátsó ott nem mérvadó :D, az elsõ 2500km után még elég jól nézett ki, egyenletesen kopott a futófelület, nem repedezik, nem rojtos...

Az hogy ki mennyire fújja, testsúly kérdése is, én a kb 76-78kg-mal nyilván többet kell hogy belenyomjak felütés ellen, mint ha 10kg-val könnyebb lennék. Egyébkén általában 7bar környékén van a gumikban...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Szingonál általában a min. a 8 bar, de annyira nem vészes, mint egy peremes gumi 8 baron.

Boonen interju: Flandersre 6-6.5bar

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Érdekes, nekem vagy 10 ezer km belement anno a Blizzard Pro gumikba... (Igaz, ott már szõrösre kopott a futófelület, mer' egy állat vagyok...) Azóta ennyit romlott, vagy nekem volt ekkora mázlim vele? (Kb. 8-9 éve, azóta meg mindenféle mással próbálkoztam, de ezt szerettem a legjobban.)

Az elsõ párat 1 éve vettem, a másodikat fél éve. Ezalatt a kettõ pár összesen kapott 6-7 ezer km-t, és szanaszét szakadtak. De mint öv, teszik a dolgukat :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nekem eddig a legjobb gumim a Michelin Pro2 Race volt.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Ha pechesek, akkor cserélik 5000km-enként? Schwalbe blizzard-om van/volt, örülök ha 2-3 ezer km-t kibírt... 6ezer km alatt két párat "koptattam" el. Úgyanis nem a futófelület elkopásával van a baj. hanem hogy szanaszét szakadozik meg foszlik...11 bar max nyomás az elõírt, én 8,5-ön használom és hosszában fel van repedve (nem vágva!) a futófelület....az elsõkeréken.

Szóval összetenném a két kezem ha 5ezret kibírna :D

Érdekes, nekem vagy 10 ezer km belement anno a Blizzard Pro gumikba... (Igaz, ott már szõrösre kopott a futófelület, mer' egy állat vagyok...) Azóta ennyit romlott, vagy nekem volt ekkora mázlim vele? (Kb. 8-9 éve, azóta meg mindenféle mással próbálkoztam, de ezt szerettem a legjobban.)
- egy bolygó, két kerék -

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Borzaszto ezt olvasni is. 8.5 bar mint kisebb nyomas??? Ne mar! Az kokomeny, a legtobb peremes kulso biztonsagi hatara felett van!
Nem tudom honnan jon ez a minel nagyobb nyomast bele, annal jobb.

Szingonál általában a min. a 8 bar, de annyira nem vészes, mint egy peremes gumi 8 baron.

Egy conti giro szingo hozzám is került, aminek szétfoszlott az oldalfala, de a futófelülete még alig volt megkopva.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

ha kisebb nyomáson használod, akkor a terheléstõl belapul, hajlik, ettõl bereped..
nyomasd fel 10-re és tovább fogja bírni..
legalábbis én a sima peremes külsõnél ezt tapasztaltam..

Borzaszto ezt olvasni is. 8.5 bar mint kisebb nyomas??? Ne mar! Az kokomeny, a legtobb peremes kulso biztonsagi hatara felett van!
Nem tudom honnan jon ez a minel nagyobb nyomast bele, annal jobb.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

ha kisebb nyomáson használod, akkor a terheléstõl belapul, hajlik, ettõl bereped..

8,5 barnal hova fújjam tovább? köszönöm szépen, a vesekõeltávolítást nem kirázás útján gondoltam. egyébként 622-20-as külsõrõl van szó. de a 622-23-as is ugyanezt csinálta. mindkettõ blizzard. a blizzard sz@r. szerintem.
És arról már ne beszéljünk, hogy az elsõkeréken a futófelület darabokban leválik...Majd csinálok róla pár képet ha gondolod

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

hogy megvegye az egyszeri parasztgyerek is, és rá tudja rakni a peremes külsõt..
mert ugye ha nem csak profik, meg sokpénzûek(divat bringások) veszik, akik úgyis vesznek rá szingót, (és ha pechesek 5000Kmenként cserélik defekt miatt) hanem azok is akik csak ritkán versenyeznek, de könnyû bringát akarnak, akkor az plusz bevétel..

Ha pechesek, akkor cserélik 5000km-enként? Schwalbe blizzard-om van/volt, örülök ha 2-3 ezer km-t kibírt... 6ezer km alatt két párat "koptattam" el. Úgyanis nem a futófelület elkopásával van a baj. hanem hogy szanaszét szakadozik meg foszlik...11 bar max nyomás az elõírt, én 8,5-ön használom és hosszában fel van repedve (nem vágva!) a futófelület....az elsõkeréken.

Szóval összetenném a két kezem ha 5ezret kibírna :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
hogy megvegye az egyszeri parasztgyerek is, és rá tudja rakni a peremes külsõt..
mert ugye ha nem csak profik, meg sokpénzûek(divat bringások) veszik, akik úgyis vesznek rá szingót, (és ha pechesek 5000Kmenként cserélik defekt miatt) hanem azok is akik csak ritkán versenyeznek, de könnyû bringát akarnak, akkor az plusz bevétel..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
12ezer/párért vettem a continental Grand Prix 4000S gumijaimat, ami az egyik legjobb a kategóriájában, ehhez képest a 25 a duplája és az alkalmi vételnek számított. most újra 35-40ezer a pár ára.

Nem igen értem, miért építettek pl a lightweightnál is peremes karbonkereket. Pont a súlya az elõnye annak a keréknek, (meg a szingós karbonfelniknek is általában) amihez a szingó az optimális.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

viszont ha modern karbonfelnis versenykereked van, azok szinte kivétel nélkül szingósak. Jó azért vannak peremesek is, de azok alu karbon kombinációjúak.

Külföldrõl nagyon jó áron lehet széles modellskálából válogatni. Én a CRCrõl vettem egy pár Continental Competition-t akcióban 25ezerért. Most ugyanez 120 Euro lenne. Még így is horrordrága volt egy peremes gumihoz mérve az árat. Alig várom a tavaszt, hogy kipróbáljam milyen lesz.

25e/par miert lenne horror egy versenygumiert? Persze nem olcso! De a Pro3Race is kb. 9000 Ft, egy hozza illo belso is 2000 legalabb.
Egyebkent van full karbon peremes felni is (Lightweight is volt itt linkelve, meg en is tettem be egy tonkrement Edge-rol kepet)

Amig edzokerekrol beszelunk, addig en se latom praktikusnak szingozni, de ha valaki komolyan versenyez, szerintem erdemes. Az igazan jo kerekek szingosak mind, szoval muszaj is.