Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Más: tegnap görgõzés közben felváltottam nagytányérra, és nem tudok leváltani. Nem bírom benyomni a hüvelykemmel a lefelé váltó gombot.
Mit csináljak?

Gyúrjál hüvelykujjra :D (Bocs!)
- egy bolygó, két kerék -

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Köszi, de tényleg 8-as kéne. Egyébként a hajtómû lánctányérjainak a fogszámával kezdtem számolgatni... azzal fogok variálni.

Más: tegnap görgõzés közben felváltottam nagytányérra, és nem tudok leváltani. Nem bírom benyomni a hüvelykemmel a lefelé váltó gombot.
Mit csináljak?

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

BBB 16-25 10-es sor:
http://www.bringabut...ksor-16-25.html

...de nem 8-as sor kellett? A Michének nem tudom, van-e de õk elég sokmindent, sokféle kiosztásban gyártanak...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
BBB 16-25 10-es sor:
http://www.bringabut...ksor-16-25.html
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ifi sorhoz 52-14 kell, de neki szerintem serdülõ sor kell, ami tényleg 52-16.
szerintem matuztól simán tudsz szerválni valamilyen kombóban. azt nézd meg hogy befér-e a vázadba,
nekem amúgy úgy volt az ifisorom hogy 10sebibõl felraktam az alsó kettõ helyére leköszörült fogaskereket, és így 14 lett az alsó. Azt meg hogy leragasztod meg ilyenek csak néhány versenyen fogadják el.

ifi sor 15-ös, elég az oda. Nem fogják lézerrel mérni hogy hány mm-t tekersz egy pedálfordulattal (gondolom...)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Köszönöm a sok ötletet.Egyszerûbb lesz,ha leoperálom róla és egy bilincses megoldás lesz a végleges...

Lereszelgetni fölösleges, attól még a bilincs mehet.

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás
Köszönöm a sok ötletet.Egyszerûbb lesz,ha leoperálom róla és egy bilincses megoldás lesz a végleges...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Lenne egy kérdésem.Valaki tudna olyan konzolt erre a megoldásra:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

aminek segítségével rá tudnám tenni a normál váltókarjaimat.

Elõre is köszönöm...

Van az a pénz...csinálsz rajzot, legyártjuk. (nemsok amúgy)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
az apróban van egy altus LT szett 6000Ft-ért..
sor, elsõ-hátsó váltó, plusz a karok(frikciós)
http://piacter.bikem...t=246236&cat=59
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@pumpikutya: Ez a szem szerintem nem jo neked semmire. Bilincses valtokar tartot neki.
Hogy 2010-ben hol tudsz ilyet szerezni, az mar nehezebb kerdes. Matuz?

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás
Lenne egy kérdésem.Valaki tudna olyan konzolt erre a megoldásra:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

aminek segítségével rá tudnám tenni a normál váltókarjaimat.

Elõre is köszönöm...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Köszi, de magyar bolt kéne, ugyanis ez nem biztos, hogy ideér jövõhét szombatig...
Meg az ára is elég húzós. Tömeg nem fontos.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Pl itt egy:

http://www.bikeavenu...-Arm-Kurbe.html

még válogathatsz is 34-36-38-39 ben van nekik.

vagy feketében:

http://www.bikeavenu...ad-Kurbeln.html

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Újabb kérdés az áttételkorlátozással kapcsolatban: 39-12 nekem pont jó lenne. Hol találok olyan 39-es tányért, aminek ugyanolyan a lyukkör osztása, mint az 50-es kompakt nagytányéromnak?

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás
szerintetek ez mipénzt ér meg?

Feltöltött kép

Kormánycsapágy: integrált (Gepida)
Hajtómû: Shimano Tiagra, 30-39-50/170mm
Középcsapágy: Shikano Tiagra
Felni: Rodi Airline4, Aluminium
Elsõ-hátsó agy is Gepida
Fékek Gepida RC-452
Fékváltókarok Shimano Tiagra
Kormány: Gepida, 420mm
Kormányfej: Gepida 90mm
Nyereg: Selle Royal, Spook RVS8555T
Nyeregcsõ: Gepida
Elsõ-hátsó váltók Shimano Tiagra
Elsõ-hátsó fékek Shimano Tiagra
Mostanság Schwalbe Lugano külsõ van rajta
Váz,villa: Aluminium
Össz.súly: 10,4kg

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

... hogy pontosan egyformát mozog(na) a fékpofa a felni elérésétõl (hiszen asszimetrikus kialakításúak a féktestek), vagyis nem is egyforma erõvel nyomnak.

Mivel a kerekek egyaltalan nem olyan merevek, ez nem problema. Konnyu belatni, ha csak egyik oldalrol nyomja a fekpofa, akkor a felnit siman "arrebbtolja" par mm-t, ennyit engednek a kullok.
Szoval a felni megtalalja az a poziciot, amikor mindket oldalrol azonos ero nyomja a ket fekbeteteten át. Ha ez a pont nem teljesen kozepre esik, akkor azert a kullok feszito erelye miatt egy leheletnyi kulonbseg van a ket oldal kopasa kozott, de tenyleg minimalis.

Egyebkent is, a betetek kopasa kihozza, hogy pont kozepen fogjon mindketto egyforman.

Kivetel a nagyon rosszul beallitott fek, amikor a finom fekezesnel tenyleg csak az egyik betet er a felnihez.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

ifi sor 15-ös, elég az oda. Nem fogják lézerrel mérni hogy hány mm-t tekersz egy pedálfordulattal (gondolom...)

Nem tudom, egyetlen fog mennyit számít, de van, amikor tényleg lemérik, hogy mekkora az áttételed :(

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Jó, akkor elõbb kipróbálom.:)
Még van egy kérdésem.
Miért lehet az, hogy mindkét fékemnél a menetirány szerinti bal oldalon sokkal jobban koptatja a felnit a fék, mint a másik oldalon? Gyárilag fényezett a felni fékfelülete, így jól látszik a kopás mértéke. Régi, két forgáspontos sh 105-ösrõl van szó, a pofák teljesen egyszerre érik el a felnit mindkét oldalon.

Lehet van egy kis 8-as a kerékben. Ha üresben pörgetve nem látszik, attól is lehet még terhelésre (csapágy nem 100%-os beállítása miatt).
Ezenkívül - bár ezt pontosan végig kéne gondolni - nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy pontosan egyformát mozog(na) a fékpofa a felni elérésétõl (hiszen asszimetrikus kialakításúak a féktestek), vagyis nem is egyforma erõvel nyomnak.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Jó, akkor elõbb kipróbálom.:)
Még van egy kérdésem.
Miért lehet az, hogy mindkét fékemnél a menetirány szerinti bal oldalon sokkal jobban koptatja a felnit a fék, mint a másik oldalon? Gyárilag fényezett a felni fékfelülete, így jól látszik a kopás mértéke. Régi, két forgáspontos sh 105-ösrõl van szó, a pofák teljesen egyszerre érik el a felnit mindkét oldalon.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Teljesen jól fog, meg tényleg baromi jó áron van. Azért elsõre ne vegyél egy szatyorral, hátha mégsem ez az.