Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Egyszer én is végigcsináltam a competitivecyclist kalkulátorát, és ha jól emlékszem külön felhívják a figyelmet, hogy nagyon pontosan kell mérni, lehetõleg valakinek a segítségével. Ha sacc/kb adatokat írtok be, nagyon ne csodálkozzatok ha hülyeségek jönnek ki.

ezt én is tapasztaltam

- egyáltalán nem mindegy hogy mondjuk farmerben mérsz belsõ lábhosszt, mérõszalaggal, vagy (ahogy kell) berántasz csontig egy vízszintes vmit és úgy mérsz
- segítség nélkül a karhossz és alsókarhossz mérést lehet még centikkel elba@@ni
- felsõtest (vállig) is mérhetõ egyenes háttal, vagy összegörnyedve: eltérés 4-5 cm is lehet

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egyszer én is végigcsináltam a competitivecyclist kalkulátorát, és ha jól emlékszem külön felhívják a figyelmet, hogy nagyon pontosan kell mérni, lehetõleg valakinek a segítségével. Ha sacc/kb adatokat írtok be, nagyon ne csodálkozzatok ha hülyeségek jönnek ki.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
lehet hogy 32 cm a stucc? :))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Hali!

Nekem a három fitben három eltérõt mutatott.
A felsõ csõ 41,9-43,1-ig; üléscsõ középtõl-középig 58-58,5 ( french fit ); üléscsõ középtõl tetejéig 59,7-60,2 ( french fit ). Úgy vettem észre, hogy kb. 1 cm centi van a háromféle fit között esetemben.
Konklúzió: eltaláltátok a számomra alkalmas bringa nagyságát. Sör rendel.:)
Köszönöm!

Üdv:
forob

valami méretet Te sem jól sztem...:)
a 60-as vázméret ok lehet, de annak a felsõcsõnek is vhol inkább 60 cm körül kéne lenni az a 42-43 cm vmi gyerekméret...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hali!

Nekem a három fitben három eltérõt mutatott.
A felsõ csõ 41,9-43,1-ig; üléscsõ középtõl-középig 58-58,5 ( french fit ); üléscsõ középtõl tetejéig 59,7-60,2 ( french fit ). Úgy vettem észre, hogy kb. 1 cm centi van a háromféle fit között esetemben.
Konklúzió: eltaláltátok a számomra alkalmas bringa nagyságát. Sör rendel.:)
Köszönöm!

Üdv:
forob

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

érdekes hogy a 3féle (fit) beállítás közt van vagy 4 cm vázméret különbség

Ami azert ugye vicces, nem? :) Es miert csak 3 fele "fit" van? Lehetne akar 5 is, miert is ne? :wtf:

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
érdekes hogy a 3féle (fit) beállítás közt van vagy 4 cm vázméret különbség

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

>71-73 cm közti top tube.
Ilyen bicikli szerintem nincs a foldon, valami bemeno adatot elirtal szerintem.

jaja kösz
közben rájöttem
a msodik értéket(trunk) a földtõl mértem állva...:)

és így már korrekt (52,6-és 54,2 közti értékeket ad)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>71-73 cm közti top tube.
Ilyen bicikli szerintem nincs a foldon, valami bemeno adatot elirtal szerintem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

vázméret kalkulátor:
http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO

nekem 178cmhez és 82es lábhosszhoz 57es vázat csináltak, teljesen jó.

a kalkulátor szerint félúton vagyok az eddy fit és a french fit között

ez most hogy van

felsõcsõhosszon az eff felsõcsõhosszt érti ?

mert akkor vmi nagyon nem kóser

nekem a 175 centihez 52-54-es vázat ajánl (ami kb jó is) de 71-73 cm közti top tube. (jelzem az 55,5 centi értékkel bíró M-es karbon merida kb 2 centivel hoszabb mint ami jó lenne) akoor hogy is van ez ?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
vázméret kalkulátor:
http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO

nekem 178cmhez és 82es lábhosszhoz 57es vázat csináltak, teljesen jó.

a kalkulátor szerint félúton vagyok az eddy fit és a french fit között

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@bloke: Nincs montim es nem is erdekel, de azert itt tenyleg csak egy szot nem vettem eszre. Pedig elolvastam ketszer is, hogy hatha latok hivatkozast, kinek szol. Anyway.

Egyebkent a linkedet meg nem olvastam, de erdekesnek tunik.
En itt olvastam a temarol.
http://weightweenies...it=crank length

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

De, persze. A monti szot atugrottam gondolatilag. :)

Mivel úgy tûnik, hogy tiltja a vallásod, hogy az "országútikról mindent" témán kívûl máshoz is hozzászólj, ezen annyira nem is csodálkozom. :)

Egyébként, hajtókarhossz ügyben nem errõl írtál feljebb?

http://www.nettally....almk/index.html

Egy idõben nagyon beleástam magam a témába, még írtam is ennek a fickónak, de aztán letettem a dologról a sok ellenérv miatt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
De, persze. A monti szot atugrottam gondolatilag. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Akkor 184-os magassághoz ha majd veszek új hajtókart montira nyugodtan vegyem a 175-öst?

Ekkora magassághoz, montihoz, mindenképpen legalább 175ös!

Alacsony pedálfordulatnál nagyobb erõt tudsz kifejteni vele. Én meggondolnám még a 177.5-et, de akár a 180-at is. Ha inkább pörgõsen tekersz, akkor 175, ha keményen, izomból, alacsony pedálfordulattal, akkor a 180-as a te méreted.

Rémhörcsög: Szvsz nem vilagos, kinek irtad!

Még így se? :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Rémhörcsög: Szvsz nem vilagos, kinek irtad!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
én 191 centivel a 60as vázzal 120as stucnival pont jól érzem magam (57es felsõcsõ). neked biztos h kicsi az 57es váz hagyományos geometriában gondolkodva. alsó hangon is 60as kell. de még lehet inkább nagyobb. most fogok venni meridát, XL-est. Mondjuk arról még nem tudok mit mondani. hajtókarban 175öst használok. monjduk fiatal lévén inkább pörgetni szeretek. 100-110körül.

Sziasztok!

196cm vagyok és 90kg. Belsõ lábhosszam 85cm ( itt lehet +1cm, mert egyedül nehezebb mérni, mint mondjuk barátnõvel:) ).
Nyilván a precíz méretezéshez karhosszt, felsõtest hosszát, váll szélességét kérik.
Ezek fényében vázméretnek jó az 57-es? Hajtókarhossz? Ezektõl mennyire lehet eltérni felfelé, lefelé?
A Biondot én is jónak tartom, de oda csak akkor mennék, ha minden összeállt, mert nyíregyházi vagyok.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Üdv:
forob

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Olyan hosszban nem igazán láttam még boltokban, de akkor majd ha veszek, mindenképpen 175-ös lesz. Köszi!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ekkora magassághoz, montihoz, mindenképpen legalább 175ös!

Alacsony pedálfordulatnál nagyobb erõt tudsz kifejteni vele. Én meggondolnám még a 177.5-et, de akár a 180-at is. Ha inkább pörgõsen tekersz, akkor 175, ha keményen, izomból, alacsony pedálfordulattal, akkor a 180-as a te méreted.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Akkor 184-os magassághoz ha majd veszek új hajtókart montira nyugodtan vegyem a 175-öst?