@Jettison: Gondolom akkor hasznaltal 42-t is korabban? Mennyire lehet ezt a kulonbseget eszrevenni? Szamit/zavar?
Papiron nem tunik nagynak ez a kulonbseg, de most hogy egymas melle teszem a kettot, ijjesztoen soknak tunik. Rendesen kiprobalni viszont meg nem tudom egyelore.
Az elõzõ bringámon 44-es volt, azt szoktam meg, teljesen jó volt. Aztán a barátnõmnek is csináltunk egy bringát, arra egy 40-es ment föl. Elõször furcsa volt a különbség, de pár km alatt simán megszoktam. Most ez a téli bringám és ezzel megyek. Semmi bajom vele. Átülve a 44-re az tünik most szélesnek. Vettem most nemrég egy új bringát magamnak ami gyárilag 42-vel van szerelve és úgy tûnik ez a legjobb nekem nem túl széles de stabilan tartom vele a kerót, de mindegyikkel lehet menni, mindegyiket meg lehet szokni.
anno Armstrongról hallottam egy sztorit, hogy a légellenállás csökkentése miatt próbált átállni egy keskenyebb kormányra, de neki nem vált be mert görgõn kimérték a leadott teljesítményt és az kevesebb volt mert a tüdeje nem tágult annyit mint a szélesebbel. Aztán osztottak szoroztak és végülis maradt a szélesebbnél.