Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ez nekem valami radiomusorbol, vagy hasonlobol maradt meg igy. De lehet konkret peldan keresztul mondtak ezt, nem emlekszem.
Akkor marad a buntifizetes ha elmeszelnek...

Onnan maradt meg, hogy ez volt a terv, de sajnos nem így került bele végül, pedig már örömtüzeket gyújtottam.
A példa az volt, mikor át kell evickélni egy 50 m széles 6 sávos fõúton Pesten 4 percet várva a lámpás keresztezõdésben, mert a túloldalon megy a kerékpárút, holott a delikvens csak egy sarkot menne (20mp), ezért inkább megy az úton, de méginkább a járdán. Erre mondták, hogy jó, legyen akkor az út. Aztán kifelejtõdött valahogy.

Kerékpársáv meg kerékpárút együtt nem sûrûn fordul elõ, az biztos.
Ha jobban meggondoljuk, ma Magyarországon szabályosan edzeni nem lehet sehol. Csengõvel, lámpával, max 30,00 km/h-val a bombatölcsérekkel tarkított 1,5 m széles kerékpárúton lehet gyakorolni a váltott vezetést az 1 millás bicókkal...
Én már annak örülök, ha a bevált útjaim mellé nem építenek kerékpárutat.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

csak a ldebreceni topikig kell guglizni

"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól

54. § (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie. "

na akkor vitasd meg a rendõrrel

Márpedig ez teljesen egyértelmû.
Fényvisszaverõ mellény vagy fényvisszaverõ ruházat, persze saját érdekbõl jobb ha minél feltûnõbb a ruha.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

54. § (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie. "

Megmutattam, hogy ittvan a lámpa konzolja a bringámon ha sötétben indulnék el, fényvisszaverõ a mezem, és a cipõ sarka (mozgó pont ami visszaveri a fényt..), és ha rámsötétedne, ott a mellény a zsebemben. Innentõl kezdve szava nem lehet, de rákérdeztem, és aztmondta hogy ha ilyen fasza mezem van meg cipõm, akkor nem büntizne meg a mellény hiánya miatt. A futócipõm meg szinte teljesen fényvisszaverõ, neonzöld Nike.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
üdv! aki ismeri az oldalt, ismeri, aki meg nem , és szereti a régi cuccokat, annak meg igazi csemege.jó csöpögést a mûkedvelõknek!
VeloBase.com - Brand Directory

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez nekem valami radiomusorbol, vagy hasonlobol maradt meg igy. De lehet konkret peldan keresztul mondtak ezt, nem emlekszem.
Akkor marad a buntifizetes ha elmeszelnek...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Egyetértünk. Tele a hócipõm a dudáló, meg fõleg ablakletekerõ autósokkal , akik mindent jobban tudnak és osztják az észt (miközben persze bizt. öv nem bekötve, telefonál, 120-szal megy stb), hogy a kerékpárúton a helyem. Csakhogy a kerékpárút:
1. vagy díszköves rázató hülyeség, 15 centis bukkanókkal a keresztezõdéseknél vagy
2. egyenesen tankcsapda, fagyökerek által felnyomott dudorokkal vagy
3. ha nagyjából elfogadható is lenne, tele van kóválygó málészájú kocabiciklisekkel
Tömören: nemhogy edzeni, tempósan folyamatosan haladni sem lehet.
Belevettem volna a kreszbe, hogy teszem azt bukóval úton is bármikor. Most persze cseszhetjük, mert az elégedett illetékesek a kezüket szépen leporolták (mint a Tom és Jerryben utóbbi) és elüldögélnek 10 évig a babérokon, aztán talán majd elõveszik megint a témát.

Ez miért alakult ki, nem tudom felfogni. Mindenesetre, én már rég feladtam a reményt, hogy valamikor is épkézláb megoldás szülessen, a legvalószínûbb, hogy valaki ezen is jobban tudott keresni, mintha egyszerûen leaszfaltozták volna.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ha nem fouton a tuloldalon van ketiranyu bringaut, akkor nem kell azt hasznalnod, minden mas esetben kell.

Ez hol van a KRESZ-ben ?

Ez van benne ugyanis:
"Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

én az erkélyen tartom a 10en, megnézem ki lopja el..:)

Ne alulról gondolkodj... Egy kötél, egy kampó... Egy kis horgászat... :-)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
én az erkélyen tartom a 10en, megnézem ki lopja el..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Aki nem lakasban tartja, az csak nem dol kardjaba, szerintem. (De biztos vagyok benne, hogy nagyon sajnalja, es bosszus emiatt!)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem szoktam lopott bringákat linkelni, de ez szíven ütött, milyen lehetett a hûlt hely érzése: ha ellopnák az én bringám kardomba dõlnék az biztos.

Pinarello Paris 2006 Team Caisse D'Epargne - Bikemag Piact

Legalább a tulaj levonhatja a tanulságot és a következõ bringáját már a szobában kell tárolni. Nem akarom Devecser rossz hírét kelteni, de elõfordulhat, hogy ott fog felbukkanni, múltkor több 5-600ezres bringát is láttunk, Colnago, Moser, Merida.. persze nem 5-600ért. :(

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha nem fouton a tuloldalon van ketiranyu bringaut, akkor nem kell azt hasznalnod, minden mas esetben kell.

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

én nem igazán örülnék,ha rám szállnának. engem ez a kerékpárút téma zavar a legjobban. szerintem veszélyesebb,mint az országút.

Tényleg, ez most hogy is van? Ahol van bringaút, ott elvileg kötelezõ azt használni? Én is akadtam már össze csalinkázó gyerekkel, gázoltam beb..szott csövit stb, irtózom a bicikliutaktól..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Én viszont meg vagyok gyõzõdve, nem a láthatósági mellény van kötelezõvé téve, hanem olyan láthatósági ruházat, ami rossz látási fényviszonyok között..blabla, lusta vagyok kiguglizni. de 99% hogy nem kötelezõ a láthatósági mellény. Nekem a cipõm sarka, és a mezem majdnem teljes hátulja fényvisszaverõ. De ettõlfüggetlenül ha elfér, ottvan nálam a kukásmellény, mert pratikus ha rámsötétedik.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én viszont meg vagyok gyõzõdve, nem a láthatósági mellény van kötelezõvé téve, hanem olyan láthatósági ruházat, ami rossz látási fényviszonyok között..blabla, lusta vagyok kiguglizni. de 99% hogy nem kötelezõ a láthatósági mellény. Nekem a cipõm sarka, és a mezem majdnem teljes hátulja fényvisszaverõ. De ettõlfüggetlenül ha elfér, ottvan nálam a kukásmellény, mert pratikus ha rámsötétedik.

Neked van igazad. A ruházat van elõírva és nincs is pontosan szabályozva.
A kedvenc történetem, jön be az egyik veszprémi kerékpárboltba egy ember és fényvisszaverõs mellényt keres és meséli hogy most büntette meg a rendõr, mert nem volt rajta mellény (mindezt fényes nappal lakott területen belül). Ennyit arról hogy a rendõrök mennyire ismerik a szabályt.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Utóbbiról egyáltalán nem vagyok meggyõzõdve. Biztos van nekik valami agyoncizellált belsõ szabályozásuk, hogy hány cm2, meg milyen irányú, meg milyen színû a többi rész stb, hogy a piacon lévõ 741 fényvisszaverõs ruhából csak a citromsárga meg a narancssárga kukásmellény feleljen meg végül.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Szálljanak rá a bringásokra ok, de azokra ne, akik tudják is kezelni a gépüket és biztosan hajtanak. Láthatósági mellény nem kötelezõ, ha a bringásruházat láthatósági részeket is tartalmaz.

Utóbbiról egyáltalán nem vagyok meggyõzõdve. Biztos van nekik valami agyoncizellált belsõ szabályozásuk, hogy hány cm2, meg milyen irányú, meg milyen színû a többi rész stb, hogy a piacon lévõ 741 fényvisszaverõs ruhából csak a citromsárga meg a narancssárga kukásmellény feleljen meg végül.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
a legjobban az tetszik,amikor 1 járdára felfestik a sárga csíkot,meg a 2 végére felraknak 2 táblát,és kész a kerékpárút. gondolom ezért pl 100m-ért felveszik a 10 millákat. a lakhelyemtõl nem messze van olyan kerékpárút,ami 1 kerítésbe fut bele. ez kb 50m hosszú. ezért is vlki felvette a lóvét. sokkal több hátrányát látom a bringásutaknak,mint elõnyét.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

én nem igazán örülnék,ha rám szállnának. engem ez a kerékpárút téma zavar a legjobban. szerintem veszélyesebb,mint az országút.

Egyetértünk. Tele a hócipõm a dudáló, meg fõleg ablakletekerõ autósokkal , akik mindent jobban tudnak és osztják az észt (miközben persze bizt. öv nem bekötve, telefonál, 120-szal megy stb), hogy a kerékpárúton a helyem. Csakhogy a kerékpárút:
1. vagy díszköves rázató hülyeség, 15 centis bukkanókkal a keresztezõdéseknél vagy
2. egyenesen tankcsapda, fagyökerek által felnyomott dudorokkal vagy
3. ha nagyjából elfogadható is lenne, tele van kóválygó málészájú kocabiciklisekkel
Tömören: nemhogy edzeni, tempósan folyamatosan haladni sem lehet.
Belevettem volna a kreszbe, hogy teszem azt bukóval úton is bármikor. Most persze cseszhetjük, mert az elégedett illetékesek a kezüket szépen leporolták (mint a Tom és Jerryben utóbbi) és elüldögélnek 10 évig a babérokon, aztán talán majd elõveszik megint a témát.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Én is most kezdtem el az országúti kerékpározást és én ilyen bringát vettem : Trek ker nekem nagyon tetszik és semmi gond nincs vele és az árban is jó.