Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,184 posts
szvsz két dolgot kellene végiggondolni és megérteni:

1. a közúthálózat rendeletése szerint nem sportcélokra készült/létezik.
2. a kresz mint szabályrendszer, bármennyire is buta, vagy értelmetlen helyenként, minden közlekedõre egyformán vonatkozik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
bár csak úgy lenne,hogy eltúlozzuk! a híradóban nyilatkozta vlmelyik fõ fakabát,hogy Budán többx is kapcsoltak le bringás gyorshajtókat. sajna a rutint,és a felszerelést nem nézik a sünök. nekik mind1,hogy a falusi kocsmából "hazakerekezõrõl",nemzetközi licenszel rendelkezõ versenyzõrõl,amatõr kerekesrõl,vagy futárról van szó. nem a rendõrökkel van baj,hanem a szabályokkal. õk csak végrehajtják amit vlmi dilettáns brigád kitalált.

spidey

spidey

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Értem, köszönöm mindenkinek!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ez egy régi Shimano 105-ös kar, nem fékváltó (hasonló ehhez).
Akkor az ilyeneknél nem is lehet megoldani?

Meg lehet oldani, szerintem kipage azt nem értette, hogy az elõzõ hozzászólásod alapján a bowden most kint van vezetve, aminek igazából nincs köze ahhoz, hogy milyen kormányod van, mert ha nem olyan dizájn, akkor ígyse-úgyse lehet a bandázs alatt vezetni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ennek a shimano karnak belul jon ki a bovden, szoval meg lehet oldani. sot, mashogy igazabol nem is lehet. ahogy kipage irta, a bovdenhazat odahuzod a kormanyhoz 2-3 helyen szigeteloszalaggal, aztan ratekered a bandazst. de ez adja magat ahogy csinalod

csak azoknal nem lehet bandazs alatt vezetni, amikbol a fekkar tetejen van a lyuk. pl ez

http://usedroadbikes...007/10/pic4.jpg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

spidey

spidey

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Ez egy régi Shimano 105-ös kar, nem fékváltó (hasonló ehhez).
Akkor az ilyeneknél nem is lehet megoldani?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
? Ezt nem értem. a bovdenelvezetés nem azon múlik, hogy van-e vezetõ a kormányon, hanem a fék/fékváltókar típusától. Régebbi fékkarok még nem rejtettbovdenezésûek a fékváltókaroknál meg a Shimano váltókábelei mennek kívül, a többi mind belül megy, illetve most már a Shimano is mindent belül vezet. Ha nincs mélyedés a kormányon simán odafogod a kormányhoz a vezetéket, valami jó minõségû szikszalaggal körbetekered 3-4 helyen, utána rátekered a bandázst.

Abban biztosan lehettek, hogy nem fognak letrafizni egy bringást sem, eddig még legalábbis nem hallottam ilyen esetrõl. A mérõk nem is pont 50re 30ra stb vannak beállítva, hanem plusz 15%ra. (az autó órája sem halálpontosan 50et mutat ha 50nel mész, sõt vannak gyártók akik direkt rosszul kalibrálják be a mûszereket nagyobb sebességtartományban). Nem kell azért mindentõl ennyire parázni, meg hibára vadászni mindenhol.

Az új kerékpárostörvény nem az élversenyzõknek készült. Akik versenyszerûen bringáznak úgyis sokszorosát töltik az utakon, van megfelelõ felszerelés bringa ruházat jobb a rutin bringakezelés szokott útvonalak ismerete és általánosságban jobban benne vannak a közúti közlekedésben, szerintem efi és donciccio eltúlozzátok a problémát feleslegesen.

spidey

spidey

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
sziasztok!
új bandázst készülök venni, és szeretném alatta elvezetni a bowdent, de a kormányon nincs erre a célra kialakítva elvezetõ.
érdemes ettõl függetlenül megcsinálni, vagy maradjon kívül továbbra is?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
személy szerint p.csán rúgnám az egész kerékpáros lobbit,mivel nem bírják elintézni,hogy aki hivatás-,vagy versenyszerûen szeretne kerékpározni az ezt megtehesse. gondolok itt a sebességkorlátozásra (ezt 1ébként nem vágom,mert 1ik km óra sincs hatóságilag hitelesítve,ha meg nincs órám akkor honnan tudjam a sebességem,és nem kötelezõ felszerelése a kerékpárnak). a kötelezõ kerékpárút használatra. ez a legnagyobb baromság! sokkal veszélyesebb lehet mint az országút.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Ez nekem valami radiomusorbol, vagy hasonlobol maradt meg igy. De lehet konkret peldan keresztul mondtak ezt, nem emlekszem.
Akkor marad a buntifizetes ha elmeszelnek...

Onnan maradt meg, hogy ez volt a terv, de sajnos nem így került bele végül, pedig már örömtüzeket gyújtottam.
A példa az volt, mikor át kell evickélni egy 50 m széles 6 sávos fõúton Pesten 4 percet várva a lámpás keresztezõdésben, mert a túloldalon megy a kerékpárút, holott a delikvens csak egy sarkot menne (20mp), ezért inkább megy az úton, de méginkább a járdán. Erre mondták, hogy jó, legyen akkor az út. Aztán kifelejtõdött valahogy.

Kerékpársáv meg kerékpárút együtt nem sûrûn fordul elõ, az biztos.
Ha jobban meggondoljuk, ma Magyarországon szabályosan edzeni nem lehet sehol. Csengõvel, lámpával, max 30,00 km/h-val a bombatölcsérekkel tarkított 1,5 m széles kerékpárúton lehet gyakorolni a váltott vezetést az 1 millás bicókkal...
Én már annak örülök, ha a bevált útjaim mellé nem építenek kerékpárutat.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

csak a ldebreceni topikig kell guglizni

"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól

54. § (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie. "

na akkor vitasd meg a rendõrrel

Márpedig ez teljesen egyértelmû.
Fényvisszaverõ mellény vagy fényvisszaverõ ruházat, persze saját érdekbõl jobb ha minél feltûnõbb a ruha.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

csak a ldebreceni topikig kell guglizni

"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól

54. § (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie. "

na akkor vitasd meg a rendõrrel

Megmutattam, hogy ittvan a lámpa konzolja a bringámon ha sötétben indulnék el, fényvisszaverõ a mezem, és a cipõ sarka (mozgó pont ami visszaveri a fényt..), és ha rámsötétedne, ott a mellény a zsebemben. Innentõl kezdve szava nem lehet, de rákérdeztem, és aztmondta hogy ha ilyen fasza mezem van meg cipõm, akkor nem büntizne meg a mellény hiánya miatt. A futócipõm meg szinte teljesen fényvisszaverõ, neonzöld Nike.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
üdv! aki ismeri az oldalt, ismeri, aki meg nem , és szereti a régi cuccokat, annak meg igazi csemege.jó csöpögést a mûkedvelõknek!
VeloBase.com - Brand Directory

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ez nekem valami radiomusorbol, vagy hasonlobol maradt meg igy. De lehet konkret peldan keresztul mondtak ezt, nem emlekszem.
Akkor marad a buntifizetes ha elmeszelnek...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Egyetértünk. Tele a hócipõm a dudáló, meg fõleg ablakletekerõ autósokkal , akik mindent jobban tudnak és osztják az észt (miközben persze bizt. öv nem bekötve, telefonál, 120-szal megy stb), hogy a kerékpárúton a helyem. Csakhogy a kerékpárút:
1. vagy díszköves rázató hülyeség, 15 centis bukkanókkal a keresztezõdéseknél vagy
2. egyenesen tankcsapda, fagyökerek által felnyomott dudorokkal vagy
3. ha nagyjából elfogadható is lenne, tele van kóválygó málészájú kocabiciklisekkel
Tömören: nemhogy edzeni, tempósan folyamatosan haladni sem lehet.
Belevettem volna a kreszbe, hogy teszem azt bukóval úton is bármikor. Most persze cseszhetjük, mert az elégedett illetékesek a kezüket szépen leporolták (mint a Tom és Jerryben utóbbi) és elüldögélnek 10 évig a babérokon, aztán talán majd elõveszik megint a témát.

Ez miért alakult ki, nem tudom felfogni. Mindenesetre, én már rég feladtam a reményt, hogy valamikor is épkézláb megoldás szülessen, a legvalószínûbb, hogy valaki ezen is jobban tudott keresni, mintha egyszerûen leaszfaltozták volna.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Ha nem fouton a tuloldalon van ketiranyu bringaut, akkor nem kell azt hasznalnod, minden mas esetben kell.

Ez hol van a KRESZ-ben ?

Ez van benne ugyanis:
"Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

én az erkélyen tartom a 10en, megnézem ki lopja el..:)

Ne alulról gondolkodj... Egy kötél, egy kampó... Egy kis horgászat... :-)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
én az erkélyen tartom a 10en, megnézem ki lopja el..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Aki nem lakasban tartja, az csak nem dol kardjaba, szerintem. (De biztos vagyok benne, hogy nagyon sajnalja, es bosszus emiatt!)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nem szoktam lopott bringákat linkelni, de ez szíven ütött, milyen lehetett a hûlt hely érzése: ha ellopnák az én bringám kardomba dõlnék az biztos.

Pinarello Paris 2006 Team Caisse D'Epargne - Bikemag Piact

Legalább a tulaj levonhatja a tanulságot és a következõ bringáját már a szobában kell tárolni. Nem akarom Devecser rossz hírét kelteni, de elõfordulhat, hogy ott fog felbukkanni, múltkor több 5-600ezres bringát is láttunk, Colnago, Moser, Merida.. persze nem 5-600ért. :(