Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2010. March 25. - 13:33

1. a közúthálózat rendeletése szerint nem sportcélokra készült/létezik.
2. a kresz mint szabályrendszer, bármennyire is buta, vagy értelmetlen helyenként, minden közlekedõre egyformán vonatkozik.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2010. March 25. - 12:58

Posted 2010. March 25. - 12:27

Posted 2010. March 25. - 12:16

Ez egy régi Shimano 105-ös kar, nem fékváltó (hasonló ehhez).
Akkor az ilyeneknél nem is lehet megoldani?
Meg lehet oldani, szerintem kipage azt nem értette, hogy az elõzõ hozzászólásod alapján a bowden most kint van vezetve, aminek igazából nincs köze ahhoz, hogy milyen kormányod van, mert ha nem olyan dizájn, akkor ígyse-úgyse lehet a bandázs alatt vezetni.
Posted 2010. March 25. - 12:13

csak azoknal nem lehet bandazs alatt vezetni, amikbol a fekkar tetejen van a lyuk. pl ez
http://usedroadbikes...007/10/pic4.jpg
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. March 25. - 11:53

Abban biztosan lehettek, hogy nem fognak letrafizni egy bringást sem, eddig még legalábbis nem hallottam ilyen esetrõl. A mérõk nem is pont 50re 30ra stb vannak beállítva, hanem plusz 15%ra. (az autó órája sem halálpontosan 50et mutat ha 50nel mész, sõt vannak gyártók akik direkt rosszul kalibrálják be a mûszereket nagyobb sebességtartományban). Nem kell azért mindentõl ennyire parázni, meg hibára vadászni mindenhol.
Az új kerékpárostörvény nem az élversenyzõknek készült. Akik versenyszerûen bringáznak úgyis sokszorosát töltik az utakon, van megfelelõ felszerelés bringa ruházat jobb a rutin bringakezelés szokott útvonalak ismerete és általánosságban jobban benne vannak a közúti közlekedésben, szerintem efi és donciccio eltúlozzátok a problémát feleslegesen.
Posted 2010. March 25. - 11:47

új bandázst készülök venni, és szeretném alatta elvezetni a bowdent, de a kormányon nincs erre a célra kialakítva elvezetõ.
érdemes ettõl függetlenül megcsinálni, vagy maradjon kívül továbbra is?
Posted 2010. March 25. - 09:29

Posted 2010. March 24. - 20:40

Ez nekem valami radiomusorbol, vagy hasonlobol maradt meg igy. De lehet konkret peldan keresztul mondtak ezt, nem emlekszem.
Akkor marad a buntifizetes ha elmeszelnek...
Onnan maradt meg, hogy ez volt a terv, de sajnos nem így került bele végül, pedig már örömtüzeket gyújtottam.
A példa az volt, mikor át kell evickélni egy 50 m széles 6 sávos fõúton Pesten 4 percet várva a lámpás keresztezõdésben, mert a túloldalon megy a kerékpárút, holott a delikvens csak egy sarkot menne (20mp), ezért inkább megy az úton, de méginkább a járdán. Erre mondták, hogy jó, legyen akkor az út. Aztán kifelejtõdött valahogy.
Kerékpársáv meg kerékpárút együtt nem sûrûn fordul elõ, az biztos.
Ha jobban meggondoljuk, ma Magyarországon szabályosan edzeni nem lehet sehol. Csengõvel, lámpával, max 30,00 km/h-val a bombatölcsérekkel tarkított 1,5 m széles kerékpárúton lehet gyakorolni a váltott vezetést az 1 millás bicókkal...
Én már annak örülök, ha a bevált útjaim mellé nem építenek kerékpárutat.
Posted 2010. March 24. - 18:05

csak a ldebreceni topikig kell guglizni
"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
54. § (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie. "
na akkor vitasd meg a rendõrrel
Márpedig ez teljesen egyértelmû.
Fényvisszaverõ mellény vagy fényvisszaverõ ruházat, persze saját érdekbõl jobb ha minél feltûnõbb a ruha.
Posted 2010. March 24. - 02:18

csak a ldebreceni topikig kell guglizni
"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
54. § (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie. "
na akkor vitasd meg a rendõrrel
Megmutattam, hogy ittvan a lámpa konzolja a bringámon ha sötétben indulnék el, fényvisszaverõ a mezem, és a cipõ sarka (mozgó pont ami visszaveri a fényt..), és ha rámsötétedne, ott a mellény a zsebemben. Innentõl kezdve szava nem lehet, de rákérdeztem, és aztmondta hogy ha ilyen fasza mezem van meg cipõm, akkor nem büntizne meg a mellény hiánya miatt. A futócipõm meg szinte teljesen fényvisszaverõ, neonzöld Nike.
Posted 2010. March 24. - 00:18

VeloBase.com - Brand Directory
Posted 2010. March 24. - 00:09

Akkor marad a buntifizetes ha elmeszelnek...
Posted 2010. March 23. - 23:14

Egyetértünk. Tele a hócipõm a dudáló, meg fõleg ablakletekerõ autósokkal , akik mindent jobban tudnak és osztják az észt (miközben persze bizt. öv nem bekötve, telefonál, 120-szal megy stb), hogy a kerékpárúton a helyem. Csakhogy a kerékpárút:
1. vagy díszköves rázató hülyeség, 15 centis bukkanókkal a keresztezõdéseknél vagy
2. egyenesen tankcsapda, fagyökerek által felnyomott dudorokkal vagy
3. ha nagyjából elfogadható is lenne, tele van kóválygó málészájú kocabiciklisekkel
Tömören: nemhogy edzeni, tempósan folyamatosan haladni sem lehet.
Belevettem volna a kreszbe, hogy teszem azt bukóval úton is bármikor. Most persze cseszhetjük, mert az elégedett illetékesek a kezüket szépen leporolták (mint a Tom és Jerryben utóbbi) és elüldögélnek 10 évig a babérokon, aztán talán majd elõveszik megint a témát.
Ez miért alakult ki, nem tudom felfogni. Mindenesetre, én már rég feladtam a reményt, hogy valamikor is épkézláb megoldás szülessen, a legvalószínûbb, hogy valaki ezen is jobban tudott keresni, mintha egyszerûen leaszfaltozták volna.
Posted 2010. March 23. - 22:00

Ha nem fouton a tuloldalon van ketiranyu bringaut, akkor nem kell azt hasznalnod, minden mas esetben kell.
Ez hol van a KRESZ-ben ?
Ez van benne ugyanis:
"Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.
Posted 2010. March 23. - 20:31

én az erkélyen tartom a 10en, megnézem ki lopja el..
Ne alulról gondolkodj... Egy kötél, egy kampó... Egy kis horgászat... :-)
Posted 2010. March 23. - 19:36

Posted 2010. March 23. - 18:43

Pinarello Paris 2006 Team Caisse D'Epargne - Bikemag Piact
Legalább a tulaj levonhatja a tanulságot és a következõ bringáját már a szobában kell tárolni. Nem akarom Devecser rossz hírét kelteni, de elõfordulhat, hogy ott fog felbukkanni, múltkor több 5-600ezres bringát is láttunk, Colnago, Moser, Merida.. persze nem 5-600ért.