Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2010. March 26. - 13:59

A sebesség mindent megold.
Posted 2010. March 26. - 13:36

Posted 2010. March 26. - 01:55

Ez tok egyertelmu, hogy a te sajat muszered alapjan nem buntetnek, ez fel nem merult bennem.
Valtomeret... Az en kedvecemen 195/55R13 a gyari, de a "tuner" kollegak siman feltesznek 205/40R17-et is, sot 18-ast is lattam mar.
benned nem merult fel, viszont nem is a te hozzaszolasodra reagaltam

es en is 175/70 R14 helyett raktam fel 205/45 R16-ot. baj?

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. March 26. - 01:42

Valtomeret... Az en kedvecemen 195/55R13 a gyari, de a "tuner" kollegak siman feltesznek 205/40R17-et is, sot 18-ast is lattam mar.
Posted 2010. March 26. - 01:03

Tevedes. Ha az autodra felraksz 18-as kerekeket, es no az atmero, csalni fog a km ora. Mellesleg a modern autok km orajat se nehez kalibralni. Csak erteni kell hozza. Manci neni egyiket se tudja allitani, te tudod az egyiket, Pista meg barmelyiket.
Egyebkent is, az hogy nem tudod, hogy mennyivel mesz, nem mentesit! Vagy te kivulrol vagod az osszes hatalyos torvenyt? Ha megszegsz egyet, amirol nem tudtal, akkor szerinted nem vagy elmarasztalhato??
most vettem az automra 14es helyett 16os kereket, szal tudom hogy mi az a valtomeret

plusz felreertettel. azt irta a kollega hogy a rendor megallit, megnezi a kilometeroradat, es a max sebesseg benne van hogy 65Km/h. majd ez alapjan megbuntet. na erre mondtam hogy eselytelen
nem azt hogy a torveny nem ismerete mentesit. vagy hogy ha nem tudod mennyivel mesz akkor barmennyivel mehetsz. humm?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. March 25. - 23:59

Posted 2010. March 25. - 23:29

Egyebkent is, az hogy nem tudod, hogy mennyivel mesz, nem mentesit! Vagy te kivulrol vagod az osszes hatalyos torvenyt? Ha megszegsz egyet, amirol nem tudtal, akkor szerinted nem vagy elmarasztalhato??
Posted 2010. March 25. - 22:44

gondolj bele, es ez csak egy par indok hogy miert nem vonhatnak emiatt felelossegre.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. March 25. - 22:37

ha már picit offba ment a topic,akkor leírom az én élményeim...történetesen van km órám..kb 1,5 éve történt e:haladok tempóban dombról lefelé...domb alján egy civil ruhás emberke kilép és integet..körbenéztem,rajtam kívül nem volt ott semmi,így hát megálltam mellette..
megkérdezte mennyivel mentem,büszkén mondta,hogy hát 60 fölött,ekkor elõbiggyesztette a jelvényt és kérte a személyes papírjaimat,ami ugye nem volt nálam éppenséggel,szerencsére megúsztam mert édesapám annak idején javította egyik tv készüléküket...
viszont mai napon kimentem tekerészni....kilométer órám megint szórakozottá vált..megdöntve ezzel az addigi sebesség rekordomat....300 km/h-t jelzett és megállítottak a rend dicsõ õrei,minden rendben volt és a végén azért megkérdezték,hogy mennyivel haladtam a leggyorsabban,ha kérhetik mutassam meg..hát én megmutattam,egymásra néztek és akkor mondták,hogy mehetek....
kérdem én ilyen esetben,hogy ha van is km óra a bringán,viszont az hibásan mér esetleg kevesebbet mutatna vagy többet mint amit trafi mérne egy szakaszon adott esetben,akkor mit tudnak tenni?
üdv,Péter
Posted 2010. March 25. - 22:22

Posted 2010. March 25. - 21:42

csengo nem hulyeseg a bringara, pont az ilyen kobor bringautra tevedt gyalogosok miatt. kulturaltabb mint a raorditas, de mukodik
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. March 25. - 21:37

Hát ahogy így ezeket olvasgatom, kifejezetten szerencsés helyzetben vagyunk mi, kecskemétiek...Méntelek felé van a szokásos szakaszunk, 15km-en át jóminõségû út, onnan viszont ladánybene-roubaix
Én viszont peches. Itt a nyugati végeken kerékpárút kerékpárút hátán és mellette meg sokszor ott a príma út nyálcsorgatónak. A kerékpárút persze településen belül rózsaszín sárlerázatós díszkõ (mert az jól megy a pógármester mosolyához), táblán kívül meg kilopott anyagos papírvékony aszfalt, ami összetöredezik. Plusz mindkettõn hömpölyögnek az osztrák nénék trécselve, meg nagycsaládok utánfutóban a gyerekkel. Én meg még csengetni sem tudok, mert nincs csengõm...
Nem érzem eltúlzott problémának, hogy erre bezavarják az embert.
Azt meg végképp nem értem, hogy mit akarnak a sebességkorlátozással a kerékpárúton és az úton? Hogyan mérik, hogyan bizonyítják, hogy ki gyorshajtott, ha 2 kerékpáros összefejel és fõleg hogyan mérje a kerékpáros, ha nem vesz órát, és miért kéne minden dombról behúzott fékkel lemennem?
Posted 2010. March 25. - 20:59

Posted 2010. March 25. - 19:46

Posted 2010. March 25. - 19:40

És nem azért hordok pumpát, mert nem tudok azzal számolni, hogy felvesznek.

Posted 2010. March 25. - 19:13

Én ha defektet kapok 10 percen belül belsõt cserélek és megyek tovább.
Nekem viszont nincs normális pumpám, és mivel felénk LEHET ezzel számolni, hogy felvesznek, ezért fölösleges.

Posted 2010. March 25. - 19:11

Hát ahogy így ezeket olvasgatom, kifejezetten szerencsés helyzetben vagyunk mi, kecskemétiek...Méntelek felé van a szokásos szakaszunk, 15km-en át jóminõségû út, onnan viszont ladánybene-roubaix
De elviselhetõ, edzi az ember reflexeit a kátyúkerülgetés...
A forgalom pont optimális, nem akarnak fellökni az autósok, de ha defektet kapok, 10percen belül felszed valaki és bevisz a városba....
Én ha defektet kapok 10 percen belül belsõt cserélek és megyek tovább.
Posted 2010. March 25. - 18:53

Posted 2010. March 25. - 16:21

De teny, nem nekunk keszultek az utak. Magam reszerol orulok, hogy egyelore meg vannak jo utak, es a legtobb autos igenis vigyaz a brinasokra.
Ha pedig a kisfiammal akarok majd bringazni menni, hat nem a 7-esen akarom, hogy jojjon velem, hanem inkabb a razos, vacak bringautakon fogunk menni. Szoval igenis legyenek kerekparutak.
Posted 2010. March 25. - 14:14

Amit írtál, hogy nem a rendõrökkel van a baj és az írásod elsõ sora szöges ellentétben van, ha a rendõr akarja akkor nem meszel le, mert a trafi általában az út közepét figyeli a rendszám magasságában. Tudsz valami nyilatkozatot linkelni, hogy büntették meg és kit? Utánamentek hogy ejnye.. ezt nem hiszem mert utólag nem lehet bebizonyítani a sebességtúllépés tényét, azt trafipax fotóval igazolni kell.
Sok bringás hõbörög hogy így-úgy az utak, meg a szar bringautak, de nem fizet egy k..va forintot sem az útalapba, a sok autós meg csillimillárdokat tesz bele mégis rogyadozik az egész úthálózatunk mert 1millió forintért töm be a KK egy nyamvadt kátyút.
Furcsán hangozhat, hogy egy bringás fórumon kampányolok ilyen szöveggel de ez az igazság. Én bringázok is, vezetek is, ha két keréken ülök fokozottan figyelek mert én húzom a rövidebbet hiába vagyok hibás-nemhibás én töröm össze magam az autó csak behorpad. Ha négykeréken akkor meg fõleg vigyázok még jobban is, nehogy elcsapjak egy vadul közlekedõ bringást.

Fejezd be,fejezzük be vagy megnyomom a kis háromszöget.