Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
18,7k az szép. gondolom néha már megugrott rajta a lánc, és félre is váltott. egy vagy több láncot váltogatva használtad?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az szep. Hat abban tuti nincs megegyszer ennyi.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
18,700 van a racsniban

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Racsniba is beletoltal mar 20k-t?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
az már 2x megadta magát, gondolom sulyomnak is köszönhetö de azon kivül tényleg semmi nem volt....amugy shimano,campy vagy sram a hosszabb élettartamu?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

van fent valahol valami teszt magyarul,hogy mennyit birnak a különbözö márkák országuti szettjei? csak 1 sima sora szettem van,közeledi 20k felé remélem ugyanennyit kibir még....

nincs igazán ok a kimúlásra. elsõ elhasználódó rész talán a középrész lesz

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
van fent valahol valami teszt magyarul,hogy mennyit birnak a különbözö márkák országuti szettjei? csak 1 sima sora szettem van,közeledi 20k felé remélem ugyanennyit kibir még....

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

hát 16 éves vagyok :D amúgy mivel most kezdtem el így kezdtem elsõre 20km-30km-30km-40km.
Az orvos azt is mondta hogy valószínûleg a növéstõl mert elég alacsony voltam és egy év alatt nõttem 5cm-t.
Eddig inkább a vége felé kezdetet fájni de tegnap vissza kelet fordulnom és egy másik úton mennem.
Sajnos már sok sportot abba kellet hagynom mert nekem az ízületeim elég rosszak fõleg a térdem de mióta bicozom semmi baja nincs szóval nem szeretném hogy itt meg a hátamnak legyen baja..

derékfájás nálam arra utalt hogy nem volt megfelelõ helyen a nyereg. a térd nem volt a 3 óránál lévõ pedál felett, kicsit hátra kellett tolni a nyerget
a túlságosan hátratolt nyereg más problémát okoz: ilyenkor a kar nyújtózik nagyon, nálam az a felkarban okozott fájdalmat
nyak: kormányt érdemes magasabbra állítani

a competitive cyclist sokaknak segített

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Na tessek, egy ekzakt valasz. :) Hatfajasra nem jo. ;)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Körforgalom elõtt engem autó csak jobbról tud elõzni, de inkább sehogy. :)

dettó!!

aztán amikor már benn vagyok a körforgalomban, arra figyelek folyamatosan, melyik állat ugrik be elém..
volt rá már példa, nem is egyszer..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Burt Reynolds 74 éves.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
AkPi,

Ilyen fiatalon tenyleg nagyon szamit, hogy jo beallitasokkal menj, hiszen meg novesben vagy, ebben akar vissza is vethet a folyton fajo derek/hat/nyak.
A helyedben elmennek szakemberhez, mert hidd el internet forumon nem talalod meg a megoldast, csak ekzakt kerdesre. (pl. hogy hany eves Burt Reynolds)
Szoval en azt tanacsolnam menj el KSI-be, vagy mas bringas szakosztalyhoz, ahol ifikkel foglalkoznak.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts

hát 16 éves vagyok :D amúgy mivel most kezdtem el így kezdtem elsõre 20km-30km-30km-40km.
Az orvos azt is mondta hogy valószínûleg a növéstõl mert elég alacsony voltam és egy év alatt nõttem 5cm-t.
Eddig inkább a vége felé kezdetet fájni de tegnap vissza kelet fordulnom és egy másik úton mennem.
Sajnos már sok sportot abba kellet hagynom mert nekem az ízületeim elég rosszak fõleg a térdem de mióta bicozom semmi baja nincs szóval nem szeretném hogy itt meg a hátamnak legyen baja..

azért nem árt megnézni a beállításokat,vázméretet,egyebeket. itt találsz hozzá segítséget: http://bikemag.hu/va...meretezes-2954/
nem kell sokat visszaolvasni. kiinduló pontnak jó lehet.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Csak ave-t tudom ismételni, valamennyire szokni is kell az országúti testtartást, de nekem volt rossz méretû vázam, azon úgy fájt a kezem, hogy vettem rá zselés fi'zi:k bandázst, kesztyût, de semmit nem javult, másik vázon elmúlt a probléma.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Nekem miután montin lett rendes vázam, szintén fájt a nyakam, mert szokatlan volt a tartás, de már elmúlt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Kerdes milyen hosszu tekeres alatt jelentkezik a fajdalom?
Szokni mindenkeppen kell, es sokat javulhat a dolog magatol is, de az teny, hogy a beallitasokon nagyon sok mulik.
Nekem 20 eves koromban 100 km felett szinte mindig fajt a derekam, tavaly 35 evesen mentem 200-at is es nem fajt.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Mélyen és elöl lehet a kormány. Egy rövidebb stucnit tennék bele a bringába a helyedben, és emelnék is rajta (ha lehet még) illetve a nyerget kicsit elõrébb lejjebb. Ki kell ezt kisérletezni, mire nem fog sehol nyomni, fájni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Hi!

Most kezdtem el az országúti kerékpározást és az lenne a kérdésem hogy az nagy baj hogyha szokott fájni a derekam meg a nyakam?
Nem csak ha befejeztem és itthon hanem közben is..
Majd megszokják a csontjaim,ízületeim ezt a tartást és jobb lesz?

Elég nagy baj. Rossz beállítások/rossz vázméret, esetleg a kettõ kombinációja, valamint a rossz testtartás is szóbajöhet.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Hi!

Most kezdtem el az országúti kerékpározást és az lenne a kérdésem hogy az nagy baj hogyha szokott fájni a derekam meg a nyakam?
Nem csak ha befejeztem és itthon hanem közben is..
Majd megszokják a csontjaim,ízületeim ezt a tartást és jobb lesz?