Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Áhh. Bigott környezetvédõ vagyok, mégha az én tudatosságom nem is nyom sokat a latba. Visszaváltható üdítõt iszom, nem veszek feleslegesen fél literes üdítõt, inkább kulacsban viszek itthonról, cserélhetõ szódát iszok. :)

Számomra totál kiábrándító volt látni pl a balatonkör alatt a frissítõállomásokon felhalmozott szemetet. Meg lehetne ezt máshogy is oldani..
Én semmit sem dobog el, csak ami lebomlik amit Petter is írt. Általában banánhéjat, zsepit is ritkán.

Az hogy a nagy körversenyeken szemetel a peloton nem annyira nagy baj, az eldobott kulacsok zöme úgyis a szurkolók polcain fejezi be pályafutását, meg a mezõny után jön a brigád és minden apró szemetet összeszednek. Nyugaton ez alap.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Na végre!
Én spec utálom nézni a közvetítések során, hogy gondolkodás nélkül dobálnak el mindent ami nem kell és azt meg külön utálom, hogy ezt a közvetítõ emberkék sem jegyzik meg.
Sõt, sajnos amatõr kupa futamon is ez teljesen megszokott már ahol ugye nem jön a takarítóbrigád a peloton után.
Abszolút rossz példa!!!
Remélem akik ezt olvassák nem dobálják el a szemetüket (banánhéjj és "szojjet" zsebkendõ kivétel)!!!

ja és "szojjetezés" elõtt nézzen már hátra!!!! :-)

Nem technikai téma, de csak országúti. Belga környezetvédõk bepereltek 3 versnyzõt a Fleche Wallonne-on szemetelésért. :D
Fleche Wallonne Riders Face Criminal Littering Charges | Cyclingnews.com

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
500Km nálam is a bevált szokás..
bár én mindig (mások szerint túl) olajosan használom a láncot, hogy biztosan meglegyen a kenése, és jobban váltson...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem technikai téma, de csak országúti. Belga környezetvédõk bepereltek 3 versnyzõt a Fleche Wallonne-on szemetelésért. :D
Fleche Wallonne Riders Face Criminal Littering Charges | Cyclingnews.com

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Lanc: Ha mar hangja van, akkor tisztitas, majd kenes. (persze hogy mennyi hang a normalis, azt tipusa valogatja)
En kb. 500 km utan szoktam.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

622-37-es Continental gumi helyére ugyanarra a felnire simán be tudom rakni a 622-23as Ultra Race-t? :) Nem fog leesni vagy hasonló? :)

Felnitõl függ. Tiéd mekkora?(mármint milyen széles)

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
622-37-es Continental gumi helyére ugyanarra a felnire simán be tudom rakni a 622-23as Ultra Race-t? :) Nem fog leesni vagy hasonló? :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Elég sûrûn :) esõ után alap egy alapos meghajtás tisztítás, aranyszabályt nem tudok mondani, hogy pl 500kmenként, én érzésre szoktam, vagy ha nagyobb körre versenyre indulok.

Egy kis láncadat: KMC X10 sl gold 3700km-t bírt ki alattam.
Most egy KMC X10 Goldot tettem fel, meglátjuk ez mennyit bír. Utána jön a 7900as Dura Ace.

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Milyen sûrûn ajánlatos a láncot kenni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

látta valaki a hétvégén a 2 részes Gino Bartrali filmet a Duna Tv-n? Érdemes rákeresni és megnézni vagy gagyi volt?
Én "sajnos" akkor Toszkána és Trentínó útjait koptattam :-)

Besz***átok azon, hogy mi megy ott! Délelõttönként ellepik az utakat a riderek, szinte mind 50-60 év körüli fullos bringákkal, saját csapatmezekben terhelik a pedált! De van a fiatalabb korosztályból is bõven, én egy hegy tetején rendszeresen ISD-sekkel futottam össze (új UCI konti csapat Cippoloni bringákkal)

Nem volt rossz film, de inkább tv film volt, tehát ne számíts "hálivúdi" képvilágra. Egyébként meg bekaphatod.:)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Sziasztok!

látta valaki a hétvégén a 2 részes Gino Bartrali filmet a Duna Tv-n? Érdemes rákeresni és megnézni vagy gagyi volt?
Én "sajnos" akkor Toszkána és Trentínó útjait koptattam :-)

Besz***átok azon, hogy mi megy ott! Délelõttönként ellepik az utakat a riderek, szinte mind 50-60 év körüli fullos bringákkal, saját csapatmezekben terhelik a pedált! De van a fiatalabb korosztályból is bõven, én egy hegy tetején rendszeresen ISD-sekkel futottam össze (új UCI konti csapat Cippoloni bringákkal)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Akkor az csak rizsa, hogy az aluváz 1-2 (3-4?) év után elfárad?

hát ezt nem tudom, gondolom nem nélkülöz minden alapot, de biztosan befolyásolja az ötvözet, az anyagvastagság, a tervezés, stb.

nekem edig két országúti vázam törött el, és mind a kettõ acél volt

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Akkor az csak rizsa, hogy az aluváz 1-2 (3-4?) év után elfárad?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ti megvennétek egy olyan használt alu vázat, ami 1999-es évjáratú?

nekem '94 köruli alu montivázam van, 1-2 éve vettem, én eddig valamivel több, mint 10 000 km-t tettem bele, és eddig nincs baja, csak a fényezés jön róla elég könnyen

persze ez a te általad kinézett vázra nem jelent többet annál, hogy ha jó áron van, akkor érdemes lehet bepróbálni

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

pl egy cannondale CAAD-ot minden gondolkodás nélkül, ha az ár is tükrözi a korát.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás

Mavic Aksium szettes kerekek szerelhetõk 8as kazettás shimanoval is? mert csak késõbb lépném meg a 10es kazettával rendelkezõ shimano szettet....

Teljesen simán rámegy. Én 1 hónapja rendeltem meg az új fajtát.Adták hozzá a hézagolót is, ahogy kell. Szóval én 8assal használom. Persze forgalmazótól meg kérdezed mielõtt rendelsz. Az a biztos.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

HiTen és CrMo vázak közt egyedüli különbség a súlyuk vagy van más egyéb is?? (az áruk persze, azt tudom.. :-)
Kb. mekkora súlykülönbség van két azonos méretû váz + villa közt az elõbb említett anyagokból? 1kg?

pl.: 52-es váz colombus genius kb 1500g,reynolds 531 kb 1700g,Oria TT kb 2100g(0,9 mm falvastagság mindenütt),HiTen kb 2300g.

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
HiTen és CrMo vázak közt egyedüli különbség a súlyuk vagy van más egyéb is?? (az áruk persze, azt tudom.. :-)
Kb. mekkora súlykülönbség van két azonos méretû váz + villa közt az elõbb említett anyagokból? 1kg?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
És még van benne bõven, csak városban azt a gépet és még semmi baja.