Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

pinarello: http://www.pinarello...arello_2010.pdf
kb a 80. oldaltól vannak a vázméretek

Ez egy sima táblázat, minden katalógusban így van. Semmi különös, csak kiemelték a nyeregvázcsõ hosszát, ami egy másodlagos érték.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Sziasztok!

Keresek shimano exage 170mm-es országúti hajtókart (szobajöhet csak balos is). Ha valakinek van elfekvõben, akkor megvenném!
Esetleg boltot tudtok mondani, ahol lehet még ilyen?

köszi: matej

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás

Ez a nyeregcsõhosszban megadott vázméret kb. annyira mérvadó, mintha egy cipõ méretét a sarok magasságában adnák meg. Van egyáltalán olyan márka amelyik az effektív hosszt adja meg? A nadrágoknál már régen megy a dupla számozás (XX/YY), bevezethetnék itt is...

pinarello: http://www.pinarello...arello_2010.pdf
kb a 80. oldaltól vannak a vázméretek

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ez a nyeregcsõhosszban megadott vázméret kb. annyira mérvadó, mintha egy cipõ méretét a sarok magasságában adnák meg. Van egyáltalán olyan márka amelyik az effektív hosszt adja meg? A nadrágoknál már régen megy a dupla számozás (XX/YY), bevezethetnék itt is...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás

itthon az authornál vannak érdekességek. pl 180cm magassághoz kb 53as méret jó. legnagyobb vázuk 59-es

És tényleg így is van.. Ráültem egy 54-esre, majdnem hasra kellett feküdnöm :) , pedig 56 környéke a nekem megfelelõ..

Más:

Köszönöm a megnyugtató tanácsokat az Octalinkes , Olasz menetes középrésszel kapcsolatban. Szerencsére csak rosszul volt összehajtva. Meg lett rendesen izomból minden. ~100 km.. és minden a helyén van még :)
Elõzõ 5km után mászott ki.....

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
tehát ha egy canyon váz c-c 55-ös, és c-t akár 60-as is lehet. de akkor legalább a felsõcsõ stimmel hozzá és az 55-56-os?

itthon az authornál vannak érdekességek. pl 180cm magassághoz kb 53as méret jó. legnagyobb vázuk 59-es

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A competiticecyclist fele kalkulator kapcsan azert erdemes elgondolkodni, hogy miert is ad ki 3 fele meretezest. (Ez a harom jo, a tobbi nem?)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem, ez a típus vízszintes felsõcsöves, viszont valamiért nem csõközépig számolnak, hanem a csõ, akárhány centit a felsõcsövön túlnyúló, végéig

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a canyon = slooping?
egyetértek , felsõcsõ jobban besegít

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás

Nekem az a helyzet, hogy egy Canyon vázat vennék és a Canyon honlapján is van egy kalkulátor, ez viszont 56-os méretet ad ki (ha egy centivel nagyobb lábhos-zt adok meg, akkor már 58). Viszont a Canyon a vázméret C-T adja meg, ez C-C lenne 54, ami már szerintem röhejes lenne 188 magassághoz. Ráadásul ez egy korábbi modell volna, ahol az 56-osnak 130-as homlokcsöve van. Szeretnék nagyobb kormányesést, mint a mostani, de azért nem ekkorát. Inkább 58, nem?

én a mostani vázaknál leginkább a vízszintes felsõcsõ hosszát szoktam alapul venni,mert a slooping mindent bekavar. 1ébként sztem is 58-as lehet jó neked.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem az a helyzet, hogy egy Canyon vázat vennék és a Canyon honlapján is van egy kalkulátor, ez viszont 56-os méretet ad ki (ha egy centivel nagyobb lábhos-zt adok meg, akkor már 58). Viszont a Canyon a vázméret C-T adja meg, ez C-C lenne 54, ami már szerintem röhejes lenne 188 magassághoz. Ráadásul ez egy korábbi modell volna, ahol az 56-osnak 130-as homlokcsöve van. Szeretnék nagyobb kormányesést, mint a mostani, de azért nem ekkorát. Inkább 58, nem?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás
én próbáltam már. nekem is méretre készült a vázam,és nálam is a french jött be. igaz hosszabb stucnival megyek,mint amit ír,de így szeretem. 1ébként errõl a progiról indítottam 1 topikot,de bezárták,áthelyezték. szerintem elég jó kis számoló,de azért ez nem szentírás. irányadó lehet olyan embereknek,akiknél nincsen kialakult méretek amit használ. bringavásárlás elõtt is jól jöhet.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a french-ben erre simán kidob 59-60-as vázat

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Közben megtaláltam a régi leveleim között azt, amit még segítséggel csináltam, az így néz ki.
Measurements
-------------------------------------------
Inseam: 86
Trunk: 69
Forearm: 34
Arm: 65
Thigh: 64
Lower Leg: 57
Sternal Notch: 156
Total Body Height: 188

The Competitive Fit (cm)
Seat tube range c-c: 55.7 - 56.2
Seat tube range c-t: 57.4 - 57.9
Top tube length: 55.0 - 55.4
Stem Length: 11.2 - 11.8
BB-Saddle Position: 73.7 - 75.7
Saddle-Handlebar: 54.3 - 54.9
Saddle Setback: 6.4 - 6.8
Seatpost Type: SETBACK

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Próbáltátok már a competitive cyclist méret zsámítóját? Nekem 57-es üléscsõ, 54-es felsõcsõ, 110-es stucnival jön ki. Jelenleg 59-es felsõcsövem van 110-es stucnival. Tudom, hogy nagy, de ennyire?

én próbáltam. nagyon fontos, hogy precízen mért, ezért jó ha van segítséged, pl egyedül ülve elég nehéz megmérni a törzs magasságot a vállcsontig.
az se mindegy hogy melyik fit-et fogadod el: competiiive, eddy, french. olvasd el a definíciókat, de röviden a lényeg hogy a comp fit a testalkathoz még passzoló, de legkisebb váz, a french pedig a még lehetõ legnagyobb. elõbbi sportos üléshelyzetet eredményez (nagyobb difi a nyereg és a kormánymagasság közt) a french fit pedig abban segít hogy hosszabb tripek után se fájjon semmid.

adataim
Measurements
Inseam: 82
Trunk: 68
Forearm: 34
Arm: 64
Thigh: 60
Lower Leg: 55
Sternal Notch: 144
Total Body Height: 178

The French Fit (cm)
Seat tube range c-c: 56.0 - 56.5
Seat tube range c-t: 57.6 - 58.1
Top tube length: 56.3 - 56.7
Stem Length: 10.3 - 10.9
BB-Saddle Position: 70.9 - 72.9
Saddle-Handlebar: 55.9 - 56.5
Saddle Setback: 5.1 - 5.5

vázam méretre készült (rájuk bíztam mindent). 56,5 cm magas(c-c) és 57 cm hosszú. 10 cm stucni. kényelmes, nincs hátfájás, vagy egyéb.

még annyi, hogy lehetne kisebb vázam, pl 55-ös, de akkor 12-es stucni kellene és csak hátrahajló nyeregcsõvel lehetne használni (most jó az egyenes is)

és nagyon sok hézagolót kellene pakolni a villanyakra

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Próbáltátok már a competitive cyclist méret zsámítóját? Nekem 57-es üléscsõ, 54-es felsõcsõ, 110-es stucnival jön ki. Jelenleg 59-es felsõcsövem van 110-es stucnival. Tudom, hogy nagy, de ennyire?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

jó ez a szerelõállvány

http://bikefun.hu/da...mb/5392/450x293
Szerelõállvány BIRZMAN Workstand 01 - BM08-WS-01
"Stílusos és praktikus állvány, mely kényelmessé teszi a kerékpárszerelést. 360 fokban körbeforgatható. A középcsapágy és az elsõ villa befogatása révén az MTB és az országúti kerékpárokat is stabilan tartja. Csatlakoztatható a Birzman szerszámszekrényekhez."

Javasolt fogyasztói ár:
109 990 HUF

...Vagy megcsinálom magamnak 15ezerbõl.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
jó ez a szerelõállvány

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Akkor megvan a válasz: a gyártó is német, a forrásod is német, és a legtöbb hülye is német, aki ráharap mindenre.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Feltöltött kép

Egy német triatlonfórum gaériájában böngészgettem és ott tûnt fel nekem ez a nagyobb görgõ elõször.