Sziasztok!
1 hete hezitálok azon, hogy a montim mellé vegyek egy országutit, miután kipróbáltam kollégám országútiját ... úgy érzem megfertõzött....

Éves szonten olyan 6-7000 km-t megyek és ennek nagy részét aszfalton.
186 cm vagyok és közel 100 kg, de ebbõl épp most kezdek lefaragni

Úgy hallottam nálam szakértõbb emberektõl, hogy az én méretemhez 58-60-as váz kellene. Nézelõdtem és a beugró kategória tûnik nekem megfizethetõnek

Teljesen új vagyok a országutizás világában így csak felületes ismereteim vannak. A shimano szetteknél már nagyjából képben vagyok, bár nekem úgy fest újban max sora szintig terjed a pénztárcám...

Meridából néztem a 880-as szériából a 24-es rendszerût sora es 2200-as szerelve.
Merida 880 Néztem még a 901-est is, de az már odébb van sajnos árban.
Merida 901Ebben az árkategóriában (200.000 környéjkén) meg egész jónak tûnõ Cube is van már tiagra szettel.
A kérdésem lényegében annyi lenne, hogy egy sora szettel szerelt belépõ szintû bicó mennyire lehet megfelelõ nekem. Nem versenyzésre kéne, hanem hogy erõsödjek és tudjak "haladni" aszfalton is és a monti megmaradjon a hegyre

Néztem még használt cuccokat is, ott is van egy szinpatikus darab egesz jó áron. 2005-os evjaratu, 105-os szettel szerelt alu-karbon kellys.
Igyekeztem ismerõsöket is meginterjuvolnom, de minél több infóm lesz a témában annál nagyobb az esélye, hogy jól döntök.
Kicsit összeszedetlenre sikerült a post, de kérdezetek, ha valami nem tiszta!

Köszi elõre is az ötleteket, tanácsokat!
Zino
ui: sajnos a rendelkezsere allo zse adott nagyjából 130-150. Ebbol kene a legjobb valasztast megtalalni. Tudom nem ultrega, dura ace, de most erre telik (remelem tenyleg telik ... )