Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 posts
most így áll
a hétvégén beletettem némi kilométert veszprém-szombathely-zsennye-veszprém útvonalon és kezdek rájönni hogy nagyon kevés ez a 2x6 (:

kép 1
kép 2
kép 3

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
van itthon forgalmazója?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

no,vettem record fékváltókart,elsõ-,és hátsóváltót. 10est. használtan 70000 lett a vége,de szerintem megérte,mert az új ára ezeknek kb 130000 lett volna. sort a biondoból lesz az tuti(12-13000 körül van a Mártának veloce sora,ami nekem kéne),lánc a boltból,ahol szerelek. a lánctányér még eldöntendõ kérdés,mert baromi drága.

A Stronglight gyárt Campához lánctányért, jó áron.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
no,vettem record fékváltókart,elsõ-,és hátsóváltót. 10est. használtan 70000 lett a vége,de szerintem megérte,mert az új ára ezeknek kb 130000 lett volna. sort a biondoból lesz az tuti(12-13000 körül van a Mártának veloce sora,ami nekem kéne),lánc a boltból,ahol szerelek. a lánctányér még eldöntendõ kérdés,mert baromi drága.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
10es campa record alkatrészeket keresek. konkrétan: fékváltókart,hátsóváltót,és elsõváltót. az aprót,a vaterát,és a teszveszt megnéztem. ebay nem játszik nálam. használt cuccok érdekelnek,mert újakra sajna nincs pénzem. az apróban találtam hírdetést. arra küldtem mailt. szóval,ha vlki tud vlmit az ne fogja vissza magát. köce. ja. havonta csak 1 alkatrészt tudok venni,mert így fér bele a keretembe. 1enlõre érdeklõdés szinten van nálam a dolog,de a késztetés nagy. a célom,hogy az év végére meglegyenek nekem. így teljes lesz a record szettem. jelenleg,a fent említett alkatrészek 9es veloce széria. még fog kelleni 10es sor(ez nem lesz record,inkább csak veloce.1ébként 12-25),53/39-es record v. chorus 10es lánctányér,és lánc. ezek vlszínû újak lesznek. értelemszerûen használt láncot,és fogaskeréksort nem igazán akar használni az ember,de még a lánctányérok talán elmennek használtba.

szerk.: chorus is szóba jöhet

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Na, akkor a lenyeg gondolom, hogy olcsobb gyartani

megelõztél:)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

A kérdés, hogy a Super Record és a Chorus mit használ ezentúl, nyilván az a jobb. Mivel ezt a Velocenél vezetik be, lehet, hogy meg is hagyják ott, pontosabban a Veloce ezentúl négyszöges helyett Power Torque lesz, meg az Athena is megkapja a PT-t.
S nem egészen koppintás, amennyiben a rögzítés ügyesebb és könnyebb(nek látszik, mint a Shimanoéké). A kék végdarab egy rögzítõcsavar?
Yasec véleményét osztom, számomra az Ultra Torque szimmetriája és merevsége illetve biztonsága a nyerõ - elvileg.
Emellett boldog vagyok az ünnepnapi gépemen tizes Veloce-val (nem is a legújabb változatú tizes) és (Campagnolo) négyszögtengellyel.

nekem acélvázban van 4szögtengelyes alu 9es record hajtómû/középrész,és az is elég nekem. minimális a kihajlása. igazából a vázam sztem jobban tud csavarodni/hajlani,mint a hajtómû. sztem a campa meg azért vált másik megoldásra az alsóbb szetteknél,mert így olcsóbb a gyártása. nekem ez a megoldás jobban tetszik,mint a shimano.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Na, akkor a lenyeg gondolom, hogy olcsobb gyartani

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts
"For 2011, another amazing solution has been devised for making the mid-range groups even more affordable, while maintaining the same high level performance features."

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nekem Fulcrum RS hajtokarom van, ami szinten Ultra Torque.
Vannak elonyei, de hatranya is boven. Nincs szelesseg finombeallitas, marpedig a vazak nem pont 68.00mm-esek. A hullamos alatet kenyszermegoldas.
A csapagycsereben sincs sok koszonet, Sh-hoz kepest foleg.

Hogy a Power Torque lenne az Ultra utodja, arra nem fogadnek azert.

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 posts
nincs valakinek véletlen 26,2es nyeregcsöve amitõl megválna?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Na most ez az új Power Torque olyan, mint a Shimano. A múltkor valahol Yasec fejtegette, hogy miért jobb a Campa, mint a Shimano, erre most lekoppintják.

A kérdés, hogy a Super Record és a Chorus mit használ ezentúl, nyilván az a jobb. Mivel ezt a Velocenél vezetik be, lehet, hogy meg is hagyják ott, pontosabban a Veloce ezentúl négyszöges helyett Power Torque lesz, meg az Athena is megkapja a PT-t.
S nem egészen koppintás, amennyiben a rögzítés ügyesebb és könnyebb(nek látszik, mint a Shimanoéké). A kék végdarab egy rögzítõcsavar?
Yasec véleményét osztom, számomra az Ultra Torque szimmetriája és merevsége illetve biztonsága a nyerõ - elvileg.
Emellett boldog vagyok az ünnepnapi gépemen tizes Veloce-val (nem is a legújabb változatú tizes) és (Campagnolo) négyszögtengellyel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

2011 Campagnolo Centaur & Veloce 10s
2011 Campagnolo Power Torque System™

Na most ez az új Power Torque olyan, mint a Shimano. A múltkor valahol Yasec fejtegette, hogy miért jobb a Campa, mint a Shimano, erre most lekoppintják.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts
2011 Campagnolo Centaur & Veloce 10s
2011 Campagnolo Power Torque System™

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

172es magassághoz mekkora országuti méret passzol? Az 52es nagyon pici lenne?

Pont jó kb

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
Köszi a választ. Tehát ha picit kicsinek érezném a nyereg pozícióval és új stucnival tudok csalni pár centit. :) Esetleg még közvetlen váz fölé rakom magasságban a stucnit, és a hézagolók felette lesznek, ha zavaró, akkor meg levágatom. :)

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Szia!
Nem feltétlenül. Nekem van egy 53-as méretû országútim, az 80 mm-es stucnival épp jó, 100-assal kicsit nyújtózós (offszetes nyeregcsõben elõretolt nyereggel), illetve egy 52-es Kona Major One, 80-as stucnival, offszet nélküli nyeregcsõben hátratolt nyereggel éppen jó. Én 171 cm vagyok.

Üdv,

Tamás

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
172es magassághoz mekkora országuti méret passzol? Az 52es nagyon pici lenne?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Engem is érdekelt ezért újra megkerestem, íme:

Bicycle Frame Spacing

A régi, keskeny acélvázak is szélesíthetõk, óvatosan 1-2 deszkával.

lásd Sheldon Brown brinás oldalát
(gugliba írd be a nevét és kidobja az oldalt)

továbbá egy konkrét példa is: a neten kerestem egy konkrét bringát (Trek 400) és kidobott egy cikket, miszerint ez az anno 7 sebességes bringa hogy lett 8 vagy 9 sebességes: "Next I carefully spread the stays to 130mm to accept the modern Ritchey wheel set and used string to make sure everything stayed properly aligned..."

itt a link: Vintage Trek Gallery - Refurbished 1986 Trek 400 Steel Road Bike

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
A régi, keskeny acélvázak is szélesíthetõk, óvatosan 1-2 deszkával.

lásd Sheldon Brown brinás oldalát
(gugliba írd be a nevét és kidobja az oldalt)

továbbá egy konkrét példa is: a neten kerestem egy konkrét bringát (Trek 400) és kidobott egy cikket, miszerint ez az anno 7 sebességes bringa hogy lett 8 vagy 9 sebességes: "Next I carefully spread the stays to 130mm to accept the modern Ritchey wheel set and used string to make sure everything stayed properly aligned..."

itt a link: Vintage Trek Gallery - Refurbished 1986 Trek 400 Steel Road Bike

Sziasztok!

Szeretnék egy hagyományos acélcsöves országútit alkotni, de 9 vagy 10 sebességeset szeretnék csinálni. Mivel a régi acélvázak 6-7-nél több sebességre nm nagyon lettek tervezve, ezért nem is álmodom ilyesmirõl, azonban azt szeretném megkérdezni tõletek, hogy tudtok-e valakit, vagy valamilyen helyet, ahol segítséget tudnék ezügyben kérni.

Elõre is köszi! Üdv: Máté