Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Országútikról mindent. (Tehát évek óta szinte semmi sem változott, ill nem sok...)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem nagyon kicsi az az 1500nm?

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

off

Index - Belf

Ahogy azt írtam facebookon ismerõsömnek, aki linkelte:
,,Ha az az 1500 nm-es versenypálya egy fedett, fapályás velodromot takar, akkor LESZOPOM MAGAM." ...és elkezdek pályaversenyezni :)

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 posts
off

Index - Belf

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Fûzéstõl is függ.
Számold ki:
United Bicycle Institute Online Spoke Length Calculator

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
A Vuleta Airline az nagyon nehéz. Ha nem zavar a tömeg akkor nyugodtane vedd meg. De új küllõk mindenképp kelleni fognak (küllõhossz rövidebb).

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
inkább új küllõk, nem nagy tétel még jó minõségûbõl sem. és az airline viszonylag magas profilú, ha eddig alacsony profilú felnid volt, akkor a küllõk nagyon hosszúak lennének

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

hali

elég amatõr kérdésem lesz, bocs elõre is. Régi országúti bicajom klasszikus, 36 lyukas felniéjét akarom Vuelta Airline-ra cserélni. Új küllõket is nézzek, vagy a régit tudom majd használni továbbra is?

Nagy valószínûséggel igen, új küllõk után kell nézned, ugyanis elég kicsi az esélye hogy a mostani pont jó legyen. De csak szimplán elvbõl nem fûznék vissza használt küllõt, hacsak nem valami különösen drága darab volna:)

ilovektm

ilovektm

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
hali

elég amatõr kérdésem lesz, bocs elõre is. Régi országúti bicajom klasszikus, 36 lyukas felniéjét akarom Vuelta Airline-ra cserélni. Új küllõket is nézzek, vagy a régit tudom majd használni továbbra is?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

nem tom shimano a váltód? a sh-nál úgy állítsd be a végállásokat...

errõl beszélünk B-csavar :D
A váltóm gyors és pontos ...

Játszok még kicsit vele..

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,378 posts

na ez a baj ... hogy azzal csak kisérletezgetni tudok... mert nem értem hogy kéne jól beállítani..

Ez hogy állítsam be a legnagyobbon meg a legkisebben.. hát ez mesés... aszem ráadásként a 19-t még pont nem is lehet cserélni.. az még egyben van...

nem tom shimano a váltód? a sh-nál úgy állítsd be a végállásokat,hogy a legkisebb lánckeréknél ne pont alatta legyen a görgõ,hanem kicsit kiljebb. kb 1 lánckeréknyi. a legnagyobbnál pontoson alá lõdd be a görgõt,és most jön amit sokan elfelejtenek: a vázhoz kapcsolódó részén is van 1 csavar,és azt sokan nem állítják be. emiatt nem mindig pontos a váltás. ennek beállításához tedd hátul a legnagyobb lánckerékre a láncot. addig tekerd kifelé a csavart,amíg nem ér bele a váltógörgõ a lánckerékbe. ha már eleve beleér,akkor értelemszerûen befelé kell tekerni. ennek van hangja. campánál mind2 végállásban pont alá kell belõni a váltógörgõt,és a a kanál mellett van az elõbb említett távolság állító csavar.
más. végre 10es lett minden cuccom:) ma vettem veloce sort (12-25),meg lánckereket. jelenleg a bicómon ami nem record: chorus középrész,és kormánycsapágy,az elõbb említett veloce sor,és a lánc. ez sram pc 1070es. majd rakok vlmikor föl képeket. azt hiszem az acélvázas bringámból kihoztam amit lehetett. kb 9 kg

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Szerintem siman kopik annyit 5k alatt, hogy hangja legyen. Vagy mindig volt hangja?
De a B csavarral is erdemes kiserletezni esetleg.

na ez a baj ... hogy azzal csak kisérletezgetni tudok... mert nem értem hogy kéne jól beállítani..

Ez hogy állítsam be a legnagyobbon meg a legkisebben.. hát ez mesés... aszem ráadásként a 19-t még pont nem is lehet cserélni.. az még egyben van...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szerintem siman kopik annyit 5k alatt, hogy hangja legyen. Vagy mindig volt hangja?
De a B csavarral is erdemes kiserletezni esetleg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

egyedül a tengelynek volt egy nagyon pici vízszintes játéka de tényleg nagyon kicsi (nem volt 1 mm-se) de azt is kiküszöböltem..... most így bele gondolva meglehet hogy a pedál mert akkor nyikorog mikor ballal hajtom és mondjuk leginkább az indulás elején mikor nagyobb erõ kell az induláshoz....

A nyereg vagy a nyeregcsõ is lehet, a váz jól vezeti a hangot.

A sebesség mindent megold.

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

látatlanban kb. annyit, hogy szedd szét, pucold ki megint, zsírozd, húzd meg jól.
nem lehet, hogy a pedál nyikorog vagy teljesen biztos vagy a hajtómûben? jól megrángatva nem lötyög semmi?

egyedül a tengelynek volt egy nagyon pici vízszintes játéka de tényleg nagyon kicsi (nem volt 1 mm-se) de azt is kiküszöböltem..... most így bele gondolva meglehet hogy a pedál mert akkor nyikorog mikor ballal hajtom és mondjuk leginkább az indulás elején mikor nagyobb erõ kell az induláshoz....

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Köszönöm a választ, igen nekem is a 120eft ár ragadta meg a figyelmemet, és úgy látom nem egy gagyibike, ausztriában szerelik össze. Ráadásul az utódja (Gensis Corsa 2.3), egyenesen downgrade, mert a Tiagra-s integrált középrészt valami alap Truvativ-ra cserélték, a fékkarokarok Tiagra helyett Sora és az kerül most 180-ba...mondjuk az újnak váza szebb, fehér :), hidroform.
Igazad van a 4400-nek is ejtett a felsõcsöve, csak a boltban vmi nagy méret volt és az közel vízszintes. Szóval ez lesz a választás úgy tûnik, pedált nem adnak hozzá, kinéztem egy kombi SPD-s pedált (egyik fele hagyományos taposható) és országútisabb kinézetû alap MTB cipõt: SHIMANO PD-A530, SH-M063 - SHIMANO MTB TEREPCIPÕ. Ez elfogadható választás? MTB-re is ezt használnám, nem akarok kopogós outis cipõt (egyenlõre:) )

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Lehet béna vagyok (valószínõ) de mitõl lehet az hogy a 10-es racsnin hangtalanul pörög a lánc (12-27) kivétel a 19-en...
Ezt használom a legtöbbet de nem hinném hogy 4-5k alatt ennyire elkopott volna...

Jól látom hogy már az új 105 rejtett váltóbowdenes?
Posted Image

Végre :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
látatlanban kb. annyit, hogy szedd szét, pucold ki megint, zsírozd, húzd meg jól.
nem lehet, hogy a pedál nyikorog vagy teljesen biztos vagy a hajtómûben? jól megrángatva nem lötyög semmi?

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
nemrégiben megörököltem egy régebbi orosz országúti kerékpár és szinte darabjaira szedtem letakarítottam, bezsíroztam a forgó alkatrészeket, kapott új külsõ és belsõ gumit, centrírozva is lett szinten mindent ami ilyenkor szükséges... mindezek után mikor elkezdtem használ egy x km után megtétele után a középcsapágy és hajtómû környékérõl nyikorgó hang hallatszik és szörnyen idegesítõ, próbáltam már mindenhogy és sehogy se sikerült megszüntettem a nyikorgást... amíg szét nem szettem nemvolt ez a nyikorgó hang... kérlek titeket segítsetek... elõre is köszönöm...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nemespet: szerintem se fúrd meg a vázat, inkább vegyél nyereg mögé szerelhetõ kulacstartót. Vagy a nyeregcsõre szerelhetõt. Mindkettõ kevéssé kockázatos megoldás, mint a fúrás.