Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Az egy elég jó ár.

Ja, csak aztán találtam egyben egy jó bringát és nem építettem magamnak, szal nem kellett. Ellenben tényleg jó ár. Bár Campa meg Sram párti vagyok inkább.

Amúgy az, hogy mennyit ér a 105-ös fékváltókar párban az nagyon állapot függõ. Láttam már szanaszét horzsoltat is ~10ezerbe, nha azt nem venném meg. A 15ezres az meg, mint ha új lett volna.

Ha eladja akkor mindenképpen 20nak számolhatja minimum. Ha veszi akkor meg inkább nézegessen sok helyet meg várjon.

A lényeg, hogy egy teljes 105ös szet szerintem van 60-70 ezer között és tényleg nagyon állapot függõ, mert az, hogy alig használt az lehet, hogy igaz, csak nem mindegy, hogy mennyire zúzta le az alatt a rövid idõ alatt ameddig használta.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Kompletten nem tudok mondani, de viszonyításnak tudom mondani, hogy használt Shimano 105 fékváltókart nekem 15ezerért ajánlottak. Mármint párban.

Az egy elég jó ár.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

egy komplett shimano 105-ös szett alig használtan mennyit érhet?

Kompletten nem tudok mondani, de viszonyításnak tudom mondani, hogy használt Shimano 105 fékváltókart nekem 15ezerért ajánlottak. Mármint párban.

10es váltó - 10-12ezer
Hajtómû+középrész - 20-25ezer
fékrendszer - 5-7ezer
elsõ váltó - 3-5ezer

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
egy komplett shimano 105-ös szett alig használtan mennyit érhet?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Egy korabban hozzaszolonak...Cavendish palyakerekparoskent kezdte

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Bocs, hogy itt is ezzel zavargok, de hátha többen olvassák. :)

Szóval országútit szeretnék venni 200-300e közötti árkategóriában. Eleinte tiagrás felszereltségû gépeket néztem, e lassanként már átcsúsztam a 105-ös kategóriába.

A jelenlegi akciókat figyelembe véve 3 típus jöhet szóba:

Haibike Hai Tour RX
Merida Road 904
Corratec Dolomiti 105

Valami vélemény ezekrõl, esetleg más alternatíva?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@Richie: Vegulis errol szol a marka, a marketing. A valosag az, hogy mind a Merida/Kelly, mind a Wilier/Bianchi Taiwanon (vagy Kina, mindegy) keszul.
Az also arkategoriaban szerintem nincs igazi kulonbseg a vazak kozott, az alkatreszek meg eleve egyformak.
De en is inkabb vennek Wiliert a felmerultek kozul.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ezek szerint campás kereked van. vedd amelyik tetszik, 300e felett már nehéz mellélõni

nem tudom a bianchira miért nem fért rá a veloce hajtókar

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az en kormanyomon ahogy elnezem siman eleg lenne a mostani kulso a bovden ala fuzve, de aki rovidebbre szereti szabni, annak lehet rovid lesz.
De ezt csak ranezesre irom. A regi fekkaron elol van a bovden tamasztasi pontja, mig az ujon egeszen hatul, ez is jelentos bovdenhossz sporolas.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
Kedves Sporttársak!

Mivel inkább terepen gyûjtöm a kilométereket eszért országúti témában kicsit hiányosak az információim.

Szeretnék vásárolni egy "komplett" outi kerékpárt (kerékszettem van hozzá).A többire van kb 300e forintom.
Nem szeretnék senkit sem megbántani, de a tömegmárkáktól picit tartok (merida,kellys,magellan,stb...)
Lenne két kérdésem is.
Hol érdemes (a fõvárosban) vásárolni bringát? Ahol mondjuk rugalmasak a kerekeket illetõen...
Illetve milyen gyártótol érdemes? Itt fontosnak tartom a technikai kiforrottságot és a garanciális feltételeket(hozzáállást)

jelenleg két paripát néztem ki

Bikeexpress.hu
ennek a felszereltsége tûnik jobbnak

Bringaland - Bringaland.hu
ennek a felszereltsége gyengébb, de lehet a váz miatt drágább?

A válaszokat elõre is köszönöm.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts
ON
Valaki .. lassan megjön a z új 105 fékkarváltóm.. szerintetek a sima 105 bowdenháza elég hosszú lesz a rejtett váltóbowdenesnek is? vagy újat rakjak be

csak mert nyár elején raktam fel. és azért ennek még semmi baja sincs (meg alligator..)[/QUOTE]

mennyire új? rejtett váltó bovdenes? ha igen akkor mindenképp cserélj. rövidebb a fityegõs-libegõs bovden,mint a rejtett.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

OFF

Amiért a Triatlonosok nem mennek úszni.. futni.. bringázni.. mert NINCS BENNE PÉNZ!!!
ON
Valaki .. lassan megjön a z új 105 fékkarváltóm.. szerintetek a sima 105 bowdenháza elég hosszú lesz a rejtett váltóbowdenesnek is? vagy újat rakjak be

csak mert nyár elején raktam fel. és azért ennek még semmi baja sincs (meg alligator..)

A réginek lehet hogy tudnék új gazdát...majd írj rám msnen hogyha arrafelé jársz.

ON:

Pálya egész más világ...Egyik amatõr pályás sráccal néztük múltkor -mivel éppen nála laktam:D- hogy a combjaink között kerületben 23cm különbség van, országúton kb egy szinten vagyunk...csak 200m-en rámver úgy bõ 3-4 másodpercet :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts
A pálya és az országúti sprint nem teljesen azonos, hiába hasonló.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Nos ez már body building.....:)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
OFF

Én csak azt nem értem, hogy ezek a sprinterek miért nem mennek pályasprinternek is.
Ha 200km nagy tempójú tekerés után ilyet tudnak, akkor kipihenten, egy velodromban a 200m repülõrajtos sprinten is jók lennének, nem?
Ott mintha 73-74km/h lenne a világrekord.

Amiért a Triatlonosok nem mennek úszni.. futni.. bringázni.. mert NINCS BENNE PÉNZ!!!
ON

csak mert nyár elején raktam fel. és azért ennek még semmi baja sincs (meg alligator..)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Én csak azt nem értem, hogy ezek a sprinterek miért nem mennek pályasprinternek is.
Ha 200km nagy tempójú tekerés után ilyet tudnak, akkor kipihenten, egy velodromban a 200m repülõrajtos sprinten is jók lennének, nem?

70 felett már ennyit számít az az 1-2 km/h plussz is, hogy ahhoz már ez kell

Feltöltött kép

matumik

matumik

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne. Van esetleg olyan topic ahol a kerékpározás élettani megközelítését tárgyalják? Nem szeretnék offot, de most kezdtem bicózni és a combom nagyon hamar elgyengül. Esetleg calcium vagy magnézium hiány lehet? Vagy izom hiány?! Tényleg bocs ha nagyon nem ide tartozik. Egyébként a Tourt én is követem és fantasztikus amit a srácok mûvelnek.

Miklós

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A szakaszok alatt itt kovetheted a HTC-Columbia versenyzoinek sebesseget, pedalfordulatszamat, pulzusat, leadott teljesitmenyet:
Follow Team HTC - Columbia with Google Maps and My Tracks

Cavendish persze jobbara titok, de Renshaw-ot mar neztem sprint felvezetes kozben.
69 km/h-ig jutott, 194-es pulzussal, amikor felreallt, Cavendish 70 felettire kepes.
Persze van amikor kicsit emelkedik a sprint, vagy eppen lejt, es persze a szel is sokat szamit.

kiskubai nem tevedsz, Cipo tartja a leggyorsabb Tour szakasz rekordjat, valoban 50 feletti atlagot mentek, persze hatszelben.

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Elképesztõ!! Hihetetlen , hogy mit tudnak és mit bírnak a srácok. Én ugyan MTB kedvelõ vagyok de minden elismerésem az outis srácoknak...:)