Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Bocs, hogy itt is ezzel zavargok, de hátha többen olvassák. :)

Szóval országútit szeretnék venni 200-300e közötti árkategóriában. Eleinte tiagrás felszereltségû gépeket néztem, e lassanként már átcsúsztam a 105-ös kategóriába.

A jelenlegi akciókat figyelembe véve 3 típus jöhet szóba:

Haibike Hai Tour RX
Merida Road 904
Corratec Dolomiti 105

Valami vélemény ezekrõl, esetleg más alternatíva?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Richie: Vegulis errol szol a marka, a marketing. A valosag az, hogy mind a Merida/Kelly, mind a Wilier/Bianchi Taiwanon (vagy Kina, mindegy) keszul.
Az also arkategoriaban szerintem nincs igazi kulonbseg a vazak kozott, az alkatreszek meg eleve egyformak.
De en is inkabb vennek Wiliert a felmerultek kozul.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ezek szerint campás kereked van. vedd amelyik tetszik, 300e felett már nehéz mellélõni

nem tudom a bianchira miért nem fért rá a veloce hajtókar

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Az en kormanyomon ahogy elnezem siman eleg lenne a mostani kulso a bovden ala fuzve, de aki rovidebbre szereti szabni, annak lehet rovid lesz.
De ezt csak ranezesre irom. A regi fekkaron elol van a bovden tamasztasi pontja, mig az ujon egeszen hatul, ez is jelentos bovdenhossz sporolas.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Kedves Sporttársak!

Mivel inkább terepen gyûjtöm a kilométereket eszért országúti témában kicsit hiányosak az információim.

Szeretnék vásárolni egy "komplett" outi kerékpárt (kerékszettem van hozzá).A többire van kb 300e forintom.
Nem szeretnék senkit sem megbántani, de a tömegmárkáktól picit tartok (merida,kellys,magellan,stb...)
Lenne két kérdésem is.
Hol érdemes (a fõvárosban) vásárolni bringát? Ahol mondjuk rugalmasak a kerekeket illetõen...
Illetve milyen gyártótol érdemes? Itt fontosnak tartom a technikai kiforrottságot és a garanciális feltételeket(hozzáállást)

jelenleg két paripát néztem ki

Bikeexpress.hu
ennek a felszereltsége tûnik jobbnak

Bringaland - Bringaland.hu
ennek a felszereltsége gyengébb, de lehet a váz miatt drágább?

A válaszokat elõre is köszönöm.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás
ON
Valaki .. lassan megjön a z új 105 fékkarváltóm.. szerintetek a sima 105 bowdenháza elég hosszú lesz a rejtett váltóbowdenesnek is? vagy újat rakjak be

csak mert nyár elején raktam fel. és azért ennek még semmi baja sincs (meg alligator..)[/QUOTE]

mennyire új? rejtett váltó bovdenes? ha igen akkor mindenképp cserélj. rövidebb a fityegõs-libegõs bovden,mint a rejtett.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

OFF

Amiért a Triatlonosok nem mennek úszni.. futni.. bringázni.. mert NINCS BENNE PÉNZ!!!
ON
Valaki .. lassan megjön a z új 105 fékkarváltóm.. szerintetek a sima 105 bowdenháza elég hosszú lesz a rejtett váltóbowdenesnek is? vagy újat rakjak be

csak mert nyár elején raktam fel. és azért ennek még semmi baja sincs (meg alligator..)

A réginek lehet hogy tudnék új gazdát...majd írj rám msnen hogyha arrafelé jársz.

ON:

Pálya egész más világ...Egyik amatõr pályás sráccal néztük múltkor -mivel éppen nála laktam:D- hogy a combjaink között kerületben 23cm különbség van, országúton kb egy szinten vagyunk...csak 200m-en rámver úgy bõ 3-4 másodpercet :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A pálya és az országúti sprint nem teljesen azonos, hiába hasonló.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nos ez már body building.....:)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
OFF

Én csak azt nem értem, hogy ezek a sprinterek miért nem mennek pályasprinternek is.
Ha 200km nagy tempójú tekerés után ilyet tudnak, akkor kipihenten, egy velodromban a 200m repülõrajtos sprinten is jók lennének, nem?
Ott mintha 73-74km/h lenne a világrekord.

Amiért a Triatlonosok nem mennek úszni.. futni.. bringázni.. mert NINCS BENNE PÉNZ!!!
ON

csak mert nyár elején raktam fel. és azért ennek még semmi baja sincs (meg alligator..)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Én csak azt nem értem, hogy ezek a sprinterek miért nem mennek pályasprinternek is.
Ha 200km nagy tempójú tekerés után ilyet tudnak, akkor kipihenten, egy velodromban a 200m repülõrajtos sprinten is jók lennének, nem?

70 felett már ennyit számít az az 1-2 km/h plussz is, hogy ahhoz már ez kell

Feltöltött kép

matumik

matumik

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne. Van esetleg olyan topic ahol a kerékpározás élettani megközelítését tárgyalják? Nem szeretnék offot, de most kezdtem bicózni és a combom nagyon hamar elgyengül. Esetleg calcium vagy magnézium hiány lehet? Vagy izom hiány?! Tényleg bocs ha nagyon nem ide tartozik. Egyébként a Tourt én is követem és fantasztikus amit a srácok mûvelnek.

Miklós

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A szakaszok alatt itt kovetheted a HTC-Columbia versenyzoinek sebesseget, pedalfordulatszamat, pulzusat, leadott teljesitmenyet:
Follow Team HTC - Columbia with Google Maps and My Tracks

Cavendish persze jobbara titok, de Renshaw-ot mar neztem sprint felvezetes kozben.
69 km/h-ig jutott, 194-es pulzussal, amikor felreallt, Cavendish 70 felettire kepes.
Persze van amikor kicsit emelkedik a sprint, vagy eppen lejt, es persze a szel is sokat szamit.

kiskubai nem tevedsz, Cipo tartja a leggyorsabb Tour szakasz rekordjat, valoban 50 feletti atlagot mentek, persze hatszelben.

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Elképesztõ!! Hihetetlen , hogy mit tudnak és mit bírnak a srácok. Én ugyan MTB kedvelõ vagyok de minden elismerésem az outis srácoknak...:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ha jól tévedek Cippolini volt anno aki 210km-es szakaszon tolt egy 50es átlagot...

szerk.: de az is lehet hogy csúnyán félrenéztem valamit.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Marmint atlagban? Szakasztol fuggoen 35-42 kozott valtozhat az atlagtempo, az utolso 5 km-en sztem mezonyhajranal a vonatok az elejen egy 55 korulire felviszik a tempot, egy Cavendish vegsebessege csucsformaban olyan 70-72 a szakertok szerint! Az atlagtempo egyeni idofutamon nyilvan kicsit magasabb ( 50 is lehet )..

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nézem a tour-t de sosem látom kiírva a versenyzõk sebességét. Milyen tempót nyomnak?

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
A tengelytávot nem jelölték. Az azért rövidebb az új bicóknál. Felsõ fogás is teljesen más.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Országútikról mindent. (Tehát évek óta szinte semmi sem változott, ill nem sok...)

...a váz geometria meghatározó pontjain... de ezt kb egy Ford T-Modellel és egy Lamborghini Murcielago-val is el lehetne játszani :D