Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:34
Írta 2010. július 18. - 19:48
Írta 2010. július 18. - 18:53
áttétel átszámitást,hogy kell csinálni? 50/39 akarok számolgatni 50/34-re.
Mindegyik áttételed arányát ki tudod számolni úgy, hogy hajtómû fogszáma osztva a hátsó lánckerék fogszámával, és így kapsz egy arányszámot. Ezekkel az arányszámokat pedig tudod egymáshoz viszonyítani. Tehát pl. 39-13 az 3,0 így tudni fogod hogy az ehhez legközelebb álló áttételi arány 50es nagytányérral 50-17 lesz (2,94).
Írta 2010. július 18. - 18:53
énis 20-25 körülle teszem majd a fékváltókart (bár ez 2009 Black és Februárban lett felszerelve..)
Írta 2010. július 18. - 17:26
@merida/haibike/corratec
részletes leírásból könnyebb lenne megmondani, de szerintem a meridával nem lõhetsz nagyon mellé, én 905ös vázzal versenyzek. hibátlan
részletes leírásból könnyebb lenne megmondani, de szerintem a meridával nem lõhetsz nagyon mellé, én 905ös vázzal versenyzek. hibátlan
Írta 2010. július 18. - 17:25
@Richie: Vegulis errol szol a marka, a marketing. A valosag az, hogy mind a Merida/Kelly, mind a Wilier/Bianchi Taiwanon (vagy Kina, mindegy) keszul.
Az also arkategoriaban szerintem nincs igazi kulonbseg a vazak kozott, az alkatreszek meg eleve egyformak.
De en is inkabb vennek Wiliert a felmerultek kozul.
sõt szinte biztos, hogy "gagyibb" gyártó azonos árú modellje jobb, mint a nevesé
Írta 2010. július 18. - 17:16
Írta 2010. július 18. - 16:12
igen, vannak jó kis különbségek, ráadásul én még a német piacot is figyelem most emiatt.. érdekes küldetés lesz eladni az én másik két bringámat
Írta 2010. július 18. - 14:40
Agyakra, kormánycsapágyra, hátsó lánckeréksorra, esetleg a sethez tartozó láncra nem tudok árat mondani, szóval amit írtam, hogy 60-70ezer, az ezek nélkül. Ezeket nem nagyon néztem amikor bringaépítésen gondolkodtam, szóval nem tudok árat.
Mondjuk most megnéztem mennyibe fájnak a 105ös fékváltókarok, ahogy látom 30ezer körül is árulnak.
Mondjuk most megnéztem mennyibe fájnak a 105ös fékváltókarok, ahogy látom 30ezer körül is árulnak.
Írta 2010. július 18. - 14:27
hál istennek nem netrõl, látatlanban kell vennem, hanem rokontól, így pontosan tudom, hogy mikor vette és hogy mennyit használta. azt hiszem ez csak dobott az áron
köszi Dormi az infókat
köszi Dormi az infókat
Írta 2010. július 18. - 14:22
Az egy elég jó ár.
Ja, csak aztán találtam egyben egy jó bringát és nem építettem magamnak, szal nem kellett. Ellenben tényleg jó ár. Bár Campa meg Sram párti vagyok inkább.
Amúgy az, hogy mennyit ér a 105-ös fékváltókar párban az nagyon állapot függõ. Láttam már szanaszét horzsoltat is ~10ezerbe, nha azt nem venném meg. A 15ezres az meg, mint ha új lett volna.
Ha eladja akkor mindenképpen 20nak számolhatja minimum. Ha veszi akkor meg inkább nézegessen sok helyet meg várjon.
A lényeg, hogy egy teljes 105ös szet szerintem van 60-70 ezer között és tényleg nagyon állapot függõ, mert az, hogy alig használt az lehet, hogy igaz, csak nem mindegy, hogy mennyire zúzta le az alatt a rövid idõ alatt ameddig használta.
Írta 2010. július 18. - 14:18
Az egy elég jó ár.Kompletten nem tudok mondani, de viszonyításnak tudom mondani, hogy használt Shimano 105 fékváltókart nekem 15ezerért ajánlottak. Mármint párban.
Írta 2010. július 18. - 14:12
egy komplett shimano 105-ös szett alig használtan mennyit érhet?
Kompletten nem tudok mondani, de viszonyításnak tudom mondani, hogy használt Shimano 105 fékváltókart nekem 15ezerért ajánlottak. Mármint párban.
10es váltó - 10-12ezer
Hajtómû+középrész - 20-25ezer
fékrendszer - 5-7ezer
elsõ váltó - 3-5ezer
Írta 2010. július 18. - 13:11
Írta 2010. július 18. - 13:08
Írta 2010. július 18. - 11:35
Bocs, hogy itt is ezzel zavargok, de hátha többen olvassák. 
Szóval országútit szeretnék venni 200-300e közötti árkategóriában. Eleinte tiagrás felszereltségû gépeket néztem, e lassanként már átcsúsztam a 105-ös kategóriába.
A jelenlegi akciókat figyelembe véve 3 típus jöhet szóba:
Haibike Hai Tour RX
Merida Road 904
Corratec Dolomiti 105
Valami vélemény ezekrõl, esetleg más alternatíva?
Szóval országútit szeretnék venni 200-300e közötti árkategóriában. Eleinte tiagrás felszereltségû gépeket néztem, e lassanként már átcsúsztam a 105-ös kategóriába.
A jelenlegi akciókat figyelembe véve 3 típus jöhet szóba:
Haibike Hai Tour RX
Merida Road 904
Corratec Dolomiti 105
Valami vélemény ezekrõl, esetleg más alternatíva?
Írta 2010. július 18. - 11:22
@Richie: Vegulis errol szol a marka, a marketing. A valosag az, hogy mind a Merida/Kelly, mind a Wilier/Bianchi Taiwanon (vagy Kina, mindegy) keszul.
Az also arkategoriaban szerintem nincs igazi kulonbseg a vazak kozott, az alkatreszek meg eleve egyformak.
Írta 2010. július 18. - 11:18
ezek szerint campás kereked van. vedd amelyik tetszik, 300e felett már nehéz mellélõni
nem tudom a bianchira miért nem fért rá a veloce hajtókar
nem tudom a bianchira miért nem fért rá a veloce hajtókar
Írta 2010. július 18. - 11:13
Az en kormanyomon ahogy elnezem siman eleg lenne a mostani kulso a bovden ala fuzve, de aki rovidebbre szereti szabni, annak lehet rovid lesz.
De ezt csak ranezesre irom. A regi fekkaron elol van a bovden tamasztasi pontja, mig az ujon egeszen hatul, ez is jelentos bovdenhossz sporolas.
De ezt csak ranezesre irom. A regi fekkaron elol van a bovden tamasztasi pontja, mig az ujon egeszen hatul, ez is jelentos bovdenhossz sporolas.
Írta 2010. július 18. - 10:48
Kedves Sporttársak!
Mivel inkább terepen gyûjtöm a kilométereket eszért országúti témában kicsit hiányosak az információim.
Szeretnék vásárolni egy "komplett" outi kerékpárt (kerékszettem van hozzá).A többire van kb 300e forintom.
Nem szeretnék senkit sem megbántani, de a tömegmárkáktól picit tartok (merida,kellys,magellan,stb...)
Lenne két kérdésem is.
Hol érdemes (a fõvárosban) vásárolni bringát? Ahol mondjuk rugalmasak a kerekeket illetõen...
Illetve milyen gyártótol érdemes? Itt fontosnak tartom a technikai kiforrottságot és a garanciális feltételeket(hozzáállást)
jelenleg két paripát néztem ki
Bikeexpress.hu
ennek a felszereltsége tûnik jobbnak
Bringaland - Bringaland.hu
ennek a felszereltsége gyengébb, de lehet a váz miatt drágább?
A válaszokat elõre is köszönöm.
Mivel inkább terepen gyûjtöm a kilométereket eszért országúti témában kicsit hiányosak az információim.
Szeretnék vásárolni egy "komplett" outi kerékpárt (kerékszettem van hozzá).A többire van kb 300e forintom.
Nem szeretnék senkit sem megbántani, de a tömegmárkáktól picit tartok (merida,kellys,magellan,stb...)
Lenne két kérdésem is.
Hol érdemes (a fõvárosban) vásárolni bringát? Ahol mondjuk rugalmasak a kerekeket illetõen...
Illetve milyen gyártótol érdemes? Itt fontosnak tartom a technikai kiforrottságot és a garanciális feltételeket(hozzáállást)
jelenleg két paripát néztem ki
Bikeexpress.hu
ennek a felszereltsége tûnik jobbnak
Bringaland - Bringaland.hu
ennek a felszereltsége gyengébb, de lehet a váz miatt drágább?
A válaszokat elõre is köszönöm.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"
Írta 2010. július 18. - 08:52
ON
Valaki .. lassan megjön a z új 105 fékkarváltóm.. szerintetek a sima 105 bowdenháza elég hosszú lesz a rejtett váltóbowdenesnek is? vagy újat rakjak be
csak mert nyár elején raktam fel. és azért ennek még semmi baja sincs (meg alligator..)[/QUOTE]
mennyire új? rejtett váltó bovdenes? ha igen akkor mindenképp cserélj. rövidebb a fityegõs-libegõs bovden,mint a rejtett.
Valaki .. lassan megjön a z új 105 fékkarváltóm.. szerintetek a sima 105 bowdenháza elég hosszú lesz a rejtett váltóbowdenesnek is? vagy újat rakjak be
csak mert nyár elején raktam fel. és azért ennek még semmi baja sincs (meg alligator..)[/QUOTE]
mennyire új? rejtett váltó bovdenes? ha igen akkor mindenképp cserélj. rövidebb a fityegõs-libegõs bovden,mint a rejtett.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére