Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Érdekes, hogy mindenki furcsállja, hogy mennyit mennek a profik. Az nem furcsa, hogy egy magasugró mekkorát ugrik, hogy egy súlyemelõ mekkora súlyt emel?

OFF
Azért mert bringázni mindenki bringázott már... és ezt össze tudja mérni... engem is inkább a 2óra közeli marathon és a 10mp alatti 100m döbbent le, nem pedig a Columbia sprinterének 80körüli tempója
ON

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Tisztelt fórumtársak!

Mint ámátõr (koca? :-) ) outis, nézegetem a túrt, és egyszerûen el vagyok képedve. Oké ez végülis nem új dolog, kemény csávók, über cangák, mega készülés, ultra szápport stbstbstb, DE AKKOR IS! :-) Nemá, hogy ~40-es átlagot nyomnak hegyen-völgyön ötszáz fokban, százsok kilóméteren át, aztán a végén még rá is húznak, és és és.... Ez kész...
Komolyan, néha már kételkedek emberi mivoltukban (vagy legalábbis, hogy nem vmi cyberfickók-e... :-) ).

Mondjátok, ti mennyit szoktatok menni, mekkora távon, és mekkora maxot tudtok kihozni magatokból (ez utóbbit értem csak úgy natúr, nem n+1 órányi tekerés után)?

Érdekes, hogy mindenki furcsállja, hogy mennyit mennek a profik. Az nem furcsa, hogy egy magasugró mekkorát ugrik, hogy egy súlyemelõ mekkora súlyt emel?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
OFF
Amatõr mezõny: 36-42km/h (távtól szinttõl függõen 70-200km)
Amatõr outis sprint: 55-65km/h
Amatõr idõfutamon: 40-44km/h

Természetesen vannak kivételek .. a profik olyan +5km/h de errõl inkább profik nyilatkozzanak
Touron se ugyan az az ember robbant hegyen felfele .. megy 50es átlagot prologon(ez mondjuk pont s**r példa.. ikább TT-n) ... sprintel 70 felett a célegyenesben..

ON

Szivat ez a B csavar... ha úgy beállítom ahogy kell még mindig picit zenél a 19... ha beállítom nagytányéron mindenre... akkor nagyon pöpecen vált és halk az összes fokozat... de kistányéron minden borul... már 22nél is beleér a váltógörgõ a tányérba.. 27-re fel se tudtam rakni ...

Asszem holnap játszok picit többet vele ...

ZeemanX

ZeemanX

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Igaz-igaz, de valahogy nem találtam megfelelõbb topikot.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
OFF Ez technikai fórum

ZeemanX

ZeemanX

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Tisztelt fórumtársak!

Mint ámátõr (koca? :-) ) outis, nézegetem a túrt, és egyszerûen el vagyok képedve. Oké ez végülis nem új dolog, kemény csávók, über cangák, mega készülés, ultra szápport stbstbstb, DE AKKOR IS! :-) Nemá, hogy ~40-es átlagot nyomnak hegyen-völgyön ötszáz fokban, százsok kilóméteren át, aztán a végén még rá is húznak, és és és.... Ez kész...
Komolyan, néha már kételkedek emberi mivoltukban (vagy legalábbis, hogy nem vmi cyberfickók-e... :-) ).

Mondjátok, ti mennyit szoktatok menni, mekkora távon, és mekkora maxot tudtok kihozni magatokból (ez utóbbit értem csak úgy natúr, nem n+1 órányi tekerés után)?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Volt ma valaki a Hegyek Pokla nevû versenyen?

csak nézõként...

Egyszerû, vesz hozzá egy 11-25ös sort, azzal itthon szinte bárhol el lehet menni.

ja persze .. de nekem pl 53-19 az utazóm és szarul esne ha pont hasonló áttét nem lenne mondjuk egy 50/34-esen.
Az optimális áttétel nem hegyen fog neked hiányozni ... hanem síkon amikor 40km egy tempóval kell leküzdeni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Volt ma valaki a Hegyek Pokla nevû versenyen?

Elõzménybõl következtetve.. egy régi 50/39-es hajtókart cserélt egy Compactra 50/34-re és biztos a sort állítaná össze... :D ehhez elég az arány...

Egyszerû, vesz hozzá egy 11-25ös sort, azzal itthon szinte bárhol el lehet menni.

A sebesség mindent megold.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

....

Elõzménybõl következtetve.. egy régi 50/39-es hajtókart cserélt egy Compactra 50/34-re és biztos a sort állítaná össze... :D ehhez elég az arány...

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Köszi!

Azért ideteszem a linkeket, hátha, változtat vmit.

Haibike TOUR RX 2010

Merida 904

Corratec Dolomiti 105

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

Mindegyik áttételed arányát ki tudod számolni úgy, hogy hajtómû fogszáma osztva a hátsó lánckerék fogszámával, és így kapsz egy arányszámot. Ezekkel az arányszámokat pedig tudod egymáshoz viszonyítani. Tehát pl. 39-13 az 3,0 így tudni fogod hogy az ehhez legközelebb álló áttételi arány 50es nagytányérral 50-17 lesz (2,94).

az 1 pedálfordulatra megtett út képlete kéne nektek. ez a következõ: elsõ fogszám/hátsó fogszám*kerék kerület Pl.: 53/12*2108=9310 ez most az én áttételem. elöl 53 fog,hátul 12,és a kerék kerületem 2108 mm. 9,31 métert teszek meg 1 pedálfordulatra.
lehet ezt még azzal is cifrázni,hogy kiszámolod mennyi 1 bizonyos pedálfordulatnál a sebességed. ez annak lehet hasznos,akinek nincsen pedálfordulat mérõje. lehet viszonyítani vlmihez legalább. maradva az elõzõ pl-nál 9,31 métert teszek meg 1 fordulatra. ezt megszorzom 90-el az 837,9 méter lesz. ezt pedig 60-al elosztom akkor 13,965m/s lesz. az eredményt be kell még szorozni 3,6-al,és így kijön az 50,274km/h-ás sebesség. tehát a képlet: 1 pedálfordulatra megtett út*pedálfordulat/60 másodperc*3,6=90-es pedálfordulatnál a sebesség km/órában.
kellemes számolgatást mindenkinek:)

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
kössz!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

áttétel átszámitást,hogy kell csinálni? 50/39 akarok számolgatni 50/34-re.

Mindegyik áttételed arányát ki tudod számolni úgy, hogy hajtómû fogszáma osztva a hátsó lánckerék fogszámával, és így kapsz egy arányszámot. Ezekkel az arányszámokat pedig tudod egymáshoz viszonyítani. Tehát pl. 39-13 az 3,0 így tudni fogod hogy az ehhez legközelebb álló áttételi arány 50es nagytányérral 50-17 lesz (2,94).

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
énis 20-25 körülle teszem majd a fékváltókart (bár ez 2009 Black és Februárban lett felszerelve..)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
@merida/haibike/corratec

részletes leírásból könnyebb lenne megmondani, de szerintem a meridával nem lõhetsz nagyon mellé, én 905ös vázzal versenyzek. hibátlan

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

@Richie: Vegulis errol szol a marka, a marketing. A valosag az, hogy mind a Merida/Kelly, mind a Wilier/Bianchi Taiwanon (vagy Kina, mindegy) keszul.
Az also arkategoriaban szerintem nincs igazi kulonbseg a vazak kozott, az alkatreszek meg eleve egyformak.
De en is inkabb vennek Wiliert a felmerultek kozul.

sõt szinte biztos, hogy "gagyibb" gyártó azonos árú modellje jobb, mint a nevesé

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
áttétel átszámitást,hogy kell csinálni? 50/39 akarok számolgatni 50/34-re.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
igen, vannak jó kis különbségek, ráadásul én még a német piacot is figyelem most emiatt.. érdekes küldetés lesz eladni az én másik két bringámat :D

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Agyakra, kormánycsapágyra, hátsó lánckeréksorra, esetleg a sethez tartozó láncra nem tudok árat mondani, szóval amit írtam, hogy 60-70ezer, az ezek nélkül. Ezeket nem nagyon néztem amikor bringaépítésen gondolkodtam, szóval nem tudok árat.

Mondjuk most megnéztem mennyibe fájnak a 105ös fékváltókarok, ahogy látom 30ezer körül is árulnak.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
hál istennek nem netrõl, látatlanban kell vennem, hanem rokontól, így pontosan tudom, hogy mikor vette és hogy mennyit használta. azt hiszem ez csak dobott az áron :D
köszi Dormi az infókat :)