Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

...lehetséges? Az elsõnek a dollárban megadott árát beszorozva 2000-el megkapjuk a második forintosított árát.

Egyik csöve sem egyezik meg, a villa is más. Tehát nem, nem lehetséges.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Sram RED... Amcsi minõség, nem is gyenge.

Kinai minoseg, de egyebkent tenyleg nem gyenge.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Feltöltött kép
Feltöltött kép

...lehetséges? Az elsõnek a dollárban megadott árát beszorozva 2000-el megkapjuk a második forintosított árát. Mármint váz árát kb.

Szerk.: sokadik ránézésre így egymás alatt látva azért már feltûnik hogy különbözik. Felsõcsõ pl, de aztán lehet hogy csak a festés a megtévesztõ.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,378 posts
az enyém ilyen: KKhttp://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,378 posts

Mi a véleményetek, melyik lenne jobb (teljes szett) sram red vaaagy campagnolo chorus? Tapasztalatok, vélemények, elõnyök, hátrányok?

sztem chorus,de én elfogult vagyok a campa javára. a fékekkel nekem nincs semmi bajom. jól adagol6ó,jól fog. nekem még régebbi record van.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,378 posts

Egyébként tervezek Én is camparol Sramra váltani, vagy is részben. Váltókat akarom arra cserélni. Fék most Ultegra. Hajtómûvet, fékváltókart meghagyom a Campat, szerintem a legalapabb Xenon fékváltókar is már baromi jó, ahhoz képest, hogy kompozit. Nem éreztem még egyszer sem, hogy ne bírná, vagy törni akarna. Ha meg netán mégis megreccsenne, akkor mégsem, egy 60ezer+ Ft.-os törik hanem 10ezres, bár azok nem gondolnám, hogy törnek. Egyébként meg baromi könnyû is.

sztem ne nagyon keverd a cuccokat. a váltó/váltókar lehetõleg 1 féle gyár terméke legyen. pl.:9es campa váltót hoztam már össze 9es shimano sorral,de fordítva már nem müxik. redet még nem is láttam,de biztos más mennyiségû bovdent húz,mint a többi.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Mi a véleményetek, melyik lenne jobb (teljes szett) sram red vaaagy campagnolo chorus? Tapasztalatok, vélemények, elõnyök, hátrányok?

Ugyan campaban vegyes olcsóbb verzió van, de bõven megéri, mert minõséget kapsz mellé. Bár mint ha azt mondtad volna, hogy volt/használsz campa szettet. Ami egyedüli gyenge náluk az a fék szett. Azt akárhol olvastam, ismerõstõl hallottam, nagyon gyengék valamiért. Nem fognak elég jól. A campa váltók hajtómûvek, ha már az olcsóbb verziók ilyen stabilak és pontosak (szerintem legalább is), akkor egy magasabb kategóriás campa csak nem szarabb, fõleg, hogy vannak olyan alkatrészek amelyek megegyeznek 'minden campaba'.

Na most a Sramokrol is hallottam sok jót. Amcsi minõség, nem is gyenge. Csak mivel a fék szettje jobb talán azt mondanám, hogy ha egész szettet akarsz venni, akkor a Sram. Akiket ismerek és sramot használnak, ugyanúgy pontosnak tartják, ha jól van beállítva.

Egyébként tervezek Én is camparol Sramra váltani, vagy is részben. Váltókat akarom arra cserélni. Fék most Ultegra. Hajtómûvet, fékváltókart meghagyom a Campat, szerintem a legalapabb Xenon fékváltókar is már baromi jó, ahhoz képest, hogy kompozit. Nem éreztem még egyszer sem, hogy ne bírná, vagy törni akarna. Ha meg netán mégis megreccsenne, akkor mégsem, egy 60ezer+ Ft.-os törik hanem 10ezres, bár azok nem gondolnám, hogy törnek. Egyébként meg baromi könnyû is.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Én a helyedben szemügyre venném ezt a hirdetést: ULTEGRA FÉK

Megveszed féláron, a maradékból lehet venni barátosnénak virágot, elfagyizni, amit akarsz.

Igen, néztem, de augusztus 15-20ig nem kapok fizetést. Ha addig meglesz neki, akkor el fogom vinni, ja. Egyébként emiatt a hirdetés miatt kérdeztem a véleményt róla.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nuca: látom szegedi vagy félig, Bihari Tibi (Heavy Pedál kerékpárbolt egyik tulaja) Sram Redet használ, élõben is körbe tudod vizslatni a boltban ha ott a gépe. Illetve magam is Red-et használok, nagyon elégedett vagyok vele. Az elsõváltó 3állását hátránynak írja a cikk: ha kistányéron van elöl akkor hátul kettõ fogaskerék elveszik, no ez valóban csak egy mert nekem úgy van összelõve hogy csak a legkisebb lánckerék esik ki, de ezt kompenzálni lehet nagytányér és hátul felzongorázol 8. fogaskerékre nagyjából ugyanaz az áttétel és a lánc is keresztben áll csak a másik irányba. Nem méltatta a Bikemagos cikk a Red brutál fékerejét, a hátsóváltó pontos, precíz, gyors. A hajtókaron nem vettem észre hogy nagyon kolbászolna. Ami egy hátrány: a meghajtás karbantartásigényes, esõs tekerés/verseny után a tányérok spéci bevonata miatt a sárcseppek recsegõssé teszik. De ez gondolom minden hasonló (kerámiás?, teflonos?) bevonatú tányérnál elõjön.

Igazából az én szintemen nem nagyon veszem észre az apró különbségeket a szettek között és sajnos nem áll itt a garázsban egy 7900as DuraAce-es bringa meg egy 11es Super Recordos sem, pedig úgy lenne az igazi :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ki is valójában az országút királya?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
probald ki a fekvaltokar mukodeset, mert bar mindkettohoz hozza lehet szokni, lehet hogy az egyik lenyegesen kenyelmesebb lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Az baromi jó, akkor lehet amellett teszem le a voksom, még sem 24-25ezer, csak 15-16e.

Én a helyedben szemügyre venném ezt a hirdetést: ULTEGRA FÉK

Megveszed féláron, a maradékból lehet venni barátosnénak virágot, elfagyizni, amit akarsz.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
asszem Lawyer Lips, Lawyer Tabs... de nem biztos..

na bloke megelõzött :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
lawyer tab

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
két segítségre lenne szükségem.
1. Hogy hívhják azt a kis bötkyöt ami az elsõ villa alján van van van a gyorszár környékén és az a szerepe, hogy ne essen ki a kerék.
2. Hogy hívják ezt angolul.

köszi

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

...Manapság már nem igen gyártanak "olasz menetes" vázat, ezért a modern hajtómûvekkel gond lehet...
....

Ezt nem értem....

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ha az integrált középcsapi is olasz akkor annak be kell mennie

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nem az átmérõre vonatkozik, hanem a középcsapágyház hosszanti méretére

metudbacsi

metudbacsi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Sziasztok,
Help!!! Régi országúti vázam olasz menetes. Az eredeti középcsapágy csészéje (Shimano) szépen is forog a menetben, tehát a menet jó. Egy mostani, integrált csapágyas középrész (Shimano 5600) ebbe nem tekerhetõ be, hiába szintén 24x36os a méret??? A Shimano négyszögtengelyes, Octalink, Hollowtech rendszerei nem átjárhatók?
Nagyon köszönöm, ha vki tudna segíteni!

Az olasz menet az 70-es, az angol menet az 68-as. Ez az átmérõre vonatkozik. Manapság már nem igen gyártanak "olasz menetes" vázat, ezért a modern hajtómûvekkel gond lehet...
De ez egy remek oldal, nézd csak mit találtam neked: K
Egyébként nemkem is volt problémám, hogy nem birtam végigtekerni a monoblockot a vázba, de elmentem a Profikhoz (crazy biker) és vágtak nekem bele hosszabb menetet.
Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét...