Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

lehet hogy csak nekem mániám, de a kis váznak is lehet hátránya: én pl 178 cm-hez be tudom lõni az öcsém 55 cm-s felsõcsövû, 53,5 cm (c-c) nyeregcsövû bringáját, úgy hogy kényelmesnek tûnjön, de a kedvenc beállításom – térdkalács alja a pedál tengely fölött – sehogy sem jön össze, mert 2-3 cm-el elõrébb leszek (normál nyeregcsõ tökig hátratolva) .

Ezt a problémát biztos nem a bringa mérete okozza, hanem meredekebb nyeregvázcsõszög.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ennyit nem is érdemes görcsölni. azt mondom a nyeregbeállításnál számít mondjuk minden 3 mm, de az hogy 105-ös vagy 115-ös a stucni tulajdonképp mindegy, azt is hoz/visz ennyit hogy mekkora esése van a kormánynak

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

kicsit már túlmisztifálják de érdemes megnézni
YouTube - Professional Fitting - Part 2

na ez az amit egyikünk se tud kivitelezni ;) max ha valaki megkéri a Madarász Gabit hogy kreáljon neki egy gépet.... aszem neki is van próbabringája..

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
kicsit már túlmisztifálják de érdemes megnézni
YouTube - Professional Fitting - Part 2

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Én is inkább a kisebb pártján állok. A stucni/nyeregcsõ hosszal tudod variálni úgy is a kényelmet. Nekem 55ös bringát mondtak, hogy jó lenne hozzám, de végül is egy 51-es lett, amikor kipróbáltam a méreteket. Sokkal kényelmesebb volt. Szerintem menj be egy bringaboltba, ahol van ilyen bringa, vagy hasonló méretekkel rendelkezõ és próbáld ki. Utána rendeled, akkor pofára nem eshetsz.

lehet hogy csak nekem mániám, de a kis váznak is lehet hátránya: én pl 178 cm-hez be tudom lõni az öcsém 55 cm-s felsõcsövû, 53,5 cm (c-c) nyeregcsövû bringáját, úgy hogy kényelmesnek tûnjön, de a kedvenc beállításom – térdkalács alja a pedál tengely fölött – sehogy sem jön össze, mert 2-3 cm-el elõrébb leszek (normál nyeregcsõ tökig hátratolva) .

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

tehát az 56osra szavazol. :)

Én is inkább a kisebb pártján állok. A stucni/nyeregcsõ hosszal tudod variálni úgy is a kényelmet. Nekem 55ös bringát mondtak, hogy jó lenne hozzám, de végül is egy 51-es lett, amikor kipróbáltam a méreteket. Sokkal kényelmesebb volt. Szerintem menj be egy bringaboltba, ahol van ilyen bringa, vagy hasonló méretekkel rendelkezõ és próbáld ki. Utána rendeled, akkor pofára nem eshetsz.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én sokkal inkább elviselem ha 2cm-rel lejjebb van a kormány, mintha elõrébb.

tehát az 56osra szavazol. :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Szerencsére volt egy vázam amit ""kényelmesre"" be tudtam állítani .. azóta ahhoz mérek.
De mivel az alap geometria amit megad a gyártó számomra igen csalókás .. így inkább azokat a pontokat nézem .. amik a testartásom meghatározó elemei..
Középcsapágy Nyereg Kormánybefogó
Feltöltött kép
Egyesek szerint biztos butaság... de ha a szög meg a két táv eggyezik.. onnan már csak kormány, és hajtókar hossz kérdéses

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Nemrég valaki 3-4000 körül keresett jó gumit ami hosszú ideig bírja..

Nos én szombaton a Soroksári Decathlonban vettem egy szett Hutchinson Fusion Long distance gumit 15.000 helyett 8.000 ért.
A szett állt a 2 külsõbõl és 2 normál - nem könnyített - belsõbõl.
Fel is tettem gyorsan mert a hátsó gumim elég durván huplis lett - ezért kellett gumit vennem.
A tapasztalatok: a gyárilag ajánlott 8 bar szerintem sok bele, még karbon vázzal is eléggé rázott. Kicsit sziszentettem belõle, most 7-7,5 lehet benne, így teljesen jó.
Elég jól gurul, bár nem túl könnyû (mérve 240g/db) és kanyarban is jól tart. Érdekes, de korábban használtam Michelin Pro 2 Race gumit, na az olyan volt, hogy újra meg kellett tanulni vele kanyarodni. Az elején elég bizonytalan érzés volt de megszokva, bízva benne az is nagyon jól tapadt kanyarban. Na ennél semmit nem kellett szokni, így hasítottam vele egy 150-est a Mátrában tegnap.
Elsõre jó guminak tûnik, valószínûleg az optimális edzõ gumi de versenyre sem túl nehéz, én legalábbis biztosan nem fogom cserélgetni.
Szombaton volt még 3-4 szett belõle.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én sokkal inkább elviselem ha 2cm-rel lejjebb van a kormány, mintha elõrébb.

A sebesség mindent megold.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

köss kompomisszumot a kettõ közé: van 57-es váz? c-c és 57-es top tube-el?

pont ez a probléma - nincs a kettõ között méret

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@pett1: Ha fiatal vagy es rugalmas, akkor mindenkeppen 56. Ha idosebb vagy, vagy egyszeruen nem akarsz nagyon hasalni, akkor 58 is jo.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

182 cm

köss kompomisszumot a kettõ közé: van 57-es váz? c-c és 57-es top tube-el?

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

magasságod mennyi?

182 cm

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Sziasztok

úgy tûnik országúti vásárlása elõtt állok, de a méretezéssel gondjaim akadtak - eddig nagyjából tisztában voltam vele, hogy mekkora bringára lenne szükségem, de most zavarban vagyok. a kerékpár egy canyon lenne, tehát el kéne találnom a méretet, mert elég nehézkes lenne a csere - már ha cserélnék. competitive cyclist fitting system-et és a canyon rendszerét (PPS) használtam:

Feltöltött kép

maga a canyon az 56cm-es vázat ajánlja, a competitive cyclist alapján viszont az 58cm-es jobban passzolna (az oldaluk a két utolsó sort ajánlotta - leírásuk szerint az "Eddy Fit" a kényelmesebb, míg a "Competitive Fit" a sportosabb pozíciót ajánlja.) canyon figyelembe veszi, hogy 172,5mm-es hajtókarral szerelik a bringát, míg a másik ilyesmivel nem foglalkozik. kérdésem tehát a következõ - fogadjam el a canyon tippét, vagy bíráljam felül és válasszam az eggyel nagyobbat? semmi versenycélú felhasználás nincs kitûzve, a megtett távok is csak majd valamikor a nem túl távoli jövõben fognak 50km felé nõni.

magasságod mennyi?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>12órában gyártják az ismert cég kihelyezett gyártósorán a vázakat, aztán ha "bezárt" a gyár pár vázat legyártanak fusiban.
A hamis Pinarellok lehet igy keszulnek.
A generic vazak formait (ami a gyartas legkoltsegesebb resze) viszont ismert ceg nem hasznalja, ergo ezek a generic vazak csak generic vazak.
Aztan lehet kapni oket Karbona, Velo Vie, meg hasonlo nevek alatt festes utan.
Persze van kivetel is, azt hiszem, a Quick Step Merckx idofutamvaza tudtommal egy generic.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én is az 56osat választanám. Egy rövidebb vázat könnyebben tudsz állítgatni egy kicsit hosszabb stucnival, nyeregállítgatással. De a Canyonnál szerintem nem gond a csere sem mivel nincs forgalmazójuk (illetve magukat forgalmazzák) szinte csak online lehet tõlük vásárolni ott meg ottvan az EU-s 14napos visszafizetési garancia, ha vigyázni akarnak az image-ra, akkor cserélniük kell.

Enté: ez jó volt :) de így igaz tényleg ez mehet. Én sem vennék ilyen vázat.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

aztán ha "bezárt" a gyár pár vázat legyártanak fusiban

Amit senki sem ellenõriz, csak remélheted, hogy olyan alapossággal rakták össze, mint az eredetit és öt vázra való szövetbõl nem csináltak hetet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A felsõcsõ hosszt vedd inkább figyelembe, mert a Canyon és a Competitive cyclist nem ugyanott méri a nyeregvázcsövet. És így inkább 56.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Sziasztok

úgy tûnik országúti vásárlása elõtt állok, de a méretezéssel gondjaim akadtak - eddig nagyjából tisztában voltam vele, hogy mekkora bringára lenne szükségem, de most zavarban vagyok. a kerékpár egy canyon lenne, tehát el kéne találnom a méretet, mert elég nehézkes lenne a csere - már ha cserélnék. competitive cyclist fitting system-et és a canyon rendszerét (PPS) használtam:

Feltöltött kép

maga a canyon az 56cm-es vázat ajánlja, a competitive cyclist alapján viszont az 58cm-es jobban passzolna (az oldaluk a két utolsó sort ajánlotta - leírásuk szerint az "Eddy Fit" a kényelmesebb, míg a "Competitive Fit" a sportosabb pozíciót ajánlja.) canyon figyelembe veszi, hogy 172,5mm-es hajtókarral szerelik a bringát, míg a másik ilyesmivel nem foglalkozik. kérdésem tehát a következõ - fogadjam el a canyon tippét, vagy bíráljam felül és válasszam az eggyel nagyobbat? semmi versenycélú felhasználás nincs kitûzve, a megtett távok is csak majd valamikor a nem túl távoli jövõben fognak 50km felé nõni.