Majd meglássuk.
Mondjuk a technikai szint szerintem már ott tart, hogy aki mondjuk nem a bovdenes láncváltás helyett kínál valami mûködõ alternatívát, az már maradandót nem nagyon fog tudni alkotni, kb. már mindent kitaláltak és a végletekig csiszolgattak az elmúlt 20 évben.
Mondjuk nem hiszem, hogy a bovdent fel kellene váltani akármi mással. Igazából nem is tudom mi mûködne helyette. Elektronikára még csak gondolni sem merek, mert azt akárhogy vesszük, meghibásodhat, könnyebben, mint _bármilyen_ mechanika és az azért nem egy kellemes dolog, ha bekrepál pl egy fék elektronika.
Max még bovdenszálak könnyítésén lehet valamit ügyeskedni, meg az erõsítésén. Bár azért ott se sok mindent lehetne. Hamarosan már minden cucc karbonból lesz. Pedig arra se bíznám az életem. Ellenben alkothatnak még maradandót új mechanika téren, újabb megoldások amivel könnyebbé tehetik és precízebbé (bár ezt sem tudom hova jobban) a váltást.
Vagy agyba rakni a fékrendszert ami könnyebb és nagyobb fékezõerõt biztosít, bár ez verseny szinten fölösleges szóval nem is foglalkoznak vele. Tényleg annyira kiforrott.
Kisebb-nagyobb áttétekkel se lehet mit variálni, nem nagy fejlesztés 1-2-3 foggal kisebbet meg nagyobbat csinálni lánckerekekbõl..
Vagy még a váltáson módosítani valamit úgy, hogy a láncot felcserélje valami könnyebb, de erõs 'drót'.