az én véleményem szerint bizonyára fejlõdni fog az elektromos vonal is. még az sem kizárt,hogy leváltja majd a bovdent,DE nekem akkor sem tetszik. a campagnolo-t is azért szeretem,mert számomra gyönyörû. a mechanikus dolgokat,meg sokkal jobban átlátom,mint az elektromost.
1 kicsit más: mint kerékpárszerelõ elég sok bringát javítok. szóval most némi tapasztalat,megfigyelés következik. legtöbbxõr közép,és alsó kategóriás mtb-ket hoznak be. szembetûnõ a 15,v még több évvel ezelõtti shimano alkatrészek,és a maiak között a minõségbeli különbség. szereltem 1 200 gs-el szerelt bringát,bezsíroztam az agyakat,meg ilyesmi. a kónuszok tökéletes állapotban voltak. nem úgy,mint a mai sh agyak,amik már a csomagolástól megszabadítva is xarok. még mindig alsó,és középkategória. találkozok olyan sh markolatváltókkal,amik 1 hónapot sem bírnak ki. szóval naon leadta minõséget,és a tartósságot a japán cég. országutiban is észrevehetõ ez a tendencia,csak nem ennyire. behoztak 1 acélvázas mali-t. alsócsöves váltókar,7 seb,az agyakon kívül minden ultegra. 105-ös kerékagyak voltak benne. nagyon szép formái voltak,és pontos,határozott volt a váltás. kicsit campás érzés volt váltani vele. nem sokkal elõtte új ultegrával szerelt bringákat szereltem,de azok nem gyõztek meg.