Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ulve sem semmi, -nekem ugy sem megy- de kiallva vegkepp nem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez egy érdekes dolog.
30 éves vagyok és már mutatott az órám 210 es pulzust...
Hja az óra ROX 9.0 szóval nem gagyi... (ezt a megbízhatóságra írom)

Nekem meg 270-et a polar. Semmit nem jelent. Valami zavarta az órát. Ennyi.
Vagy beletartozol abba a nagyon kis százalékba akinek sokkal többet ver a szíve, mint az átlagnak.

>Képes vagyok armstrongi csapásszámmal hegyre menni.
Kiallva 100/perc? Es gyorsabb is vagy igy, mint normalis csapasszammal?

Csak ülve. De jóval gyorsabb vagyok mint normál csapásszámmal. Állva nem edzek, mert montin hátrányt jelent.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Képes vagyok armstrongi csapásszámmal hegyre menni.
Kiallva 100/perc? Es gyorsabb is vagy igy, mint normalis csapasszammal?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Max. pulzus megallapitas: ramp teszt. Folyamatosan emelt terheles 1-2 percenkent (vagy 5perc nagyobb lepesekben), amikor mar nem birod, akkor meg sprintelni egyet. A legnagyobb ertek a max.
De nem konnyu, ravenni erre magad.

Ez egy érdekes dolog (220- életkor)
30 éves vagyok és már mutatott az órám 210 es pulzust...
Hja az óra ROX 9.0 szóval nem gagyi... (ezt a megbízhatóságra írom)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hogyhogy? Bármilyen intenzítással mész, mindig ugyanolyan a légzésed, nem kezdenek el égni a lábaid?

Változik a légzésem természetesen, de nem úgy hogy egy bizonyos pulzustól, hanem ha sokáig megyek magas pulzuson akkor többet veszek levegõt, de végig tudok közben beszélgetni, jó a légzésem nagyon. Képes vagyok armstrongi csapásszámmal hegyre menni. Futás közben érzem csak a tüdõm határait, de ott is csak 190 fölött (max -1-2 ütés) néhány perc után. A lábaim nem égnek, nem érzem hogy savasodnék, csak azt amikor elsavasodtam, nagyon keskeny az a sáv nálam ahol sok tejsav képzõdik, de azon intenzitáson pillantok alatt meg tudok halni.
Többet nem mondok, mert a végén kielemeznek az ellenfeleim. :)
Még valami, max pulzust én is csak versenyen tudok magamból kipréselni, edzés közben jó ha elérem a 95%ot.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nálam egyik sem jelentkezik.

Hogyhogy? Bármilyen intenzítással mész, mindig ugyanolyan a légzésed, nem kezdenek el égni a lábaid?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

emelkedõn futás, sprint kihozza a maxpulzust . ritkán veszem rá magam, de jólesik. mivel gyorsan lehet feltornászni, talán a savasodásnak nincs is ideje beindulni :-)

Az csak a futó max pulzust hozza ki, kerékpáron nem használható.

Figyelni kell a szükséges dolgokra (zihálás kezdete, fájdalom jelentkezése, hirtelen ugrás a pulzusgörbén) és elég jól meg lehet állapítani. Nekem több, különféle tesztnél mindig 176-os pulzus jött ki.

Nálam egyik sem jelentkezik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Figyelni kell a szükséges dolgokra (zihálás kezdete, fájdalom jelentkezése, hirtelen ugrás a pulzusgörbén) és elég jól meg lehet állapítani. Nekem több, különféle tesztnél mindig 176-os pulzus jött ki.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
igen a laktátküszöb tényleg fontosabb mint a max pulzus. de ezt laktátmérõ nélkül elég nehéz ugyebár megállapítani pontosan, valamint a laktátküszöbhöz és az egyéb zónákhoz tartozó wattértékek is fontosak lehetnek, amit megintcsak nem tudsz görgõvel megállapítani. görgõn ha másw gumi van fent, vagy más a guminyomás kapásból más az ellenállása a görgõnek.... de csupán a max pulzus megállapításhoz simán jó az is

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
emelkedõn futás, sprint kihozza a maxpulzust . ritkán veszem rá magam, de jólesik. mivel gyorsan lehet feltornászni, talán a savasodásnak nincs is ideje beindulni :-)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nagyon jó teszteket lehet otthon is csinálni, ahogy Jettison is írta, görgõvel. Én neten böngészve nagyon sokat találtam. És felesleges a max pulzussal bajlódni, egyszerûbb a laktát küszöböt meghatározni. Még azt is lehet tesztelni, hogy mennyit fejlõdtél, a lényeg, hogy fel kell jegyezni mindent, hogy hogyan csináltál a teszt elõtt és alatt, hogy a következõ alkalommal mindent ugyanúgy tudj csinálni.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
ha már pulzusmérés...

tök érdekes, hogy mindenki azt várná el magától, hogy 200 körüli legyen a max pulzusa.nyilván azért mert edz+bringás is+stb... én is ezt gondoltam.mindig csodálkoztam, hogy egy emelkedõn kb. 20 ütéssel volt kevesebb a pulzusom mint másoknak.
aztán elmentem a már említett CSC-be és kiderült, hogy a max pulzusom 174... állítólag a futás+úszás (triatlon) nyomja le.

nekem nagyon bevált a fenti helyen végzett "bemérés"! sokkal célzottabban tudtam készülni (alapozás) és versenyezni az idei szezonban!
bár igazából az lenne az igazi ha egy mérés lenne alapozás és egy mérés konkrétan a versenyszezon elõtt mert addigra kicsit eltolódnak az értékek.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
persze, cycling sport center, Fülöp Tibi

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>teljesítménydiagnosztikát: Ezen mar en is gondolkodtam, elarulod hol szoktad?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Ezek után inkább ne is fessenek semmit: egyszerûen borzalmasak:

Paul Smith | Principia of Denmark

Principia of Denmark

A 2. gép még nem is lenne olyan vészes, de így hogy teleaggatták mindenféle fehérrel, tisztára gagyis összhatást kelt (nálam)

ezeket is csak bemártották valami kádban...ez nem festés........
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Én egy szobabiciklin néztem, hogy mi lehet a max pulzusom, és akárhogy szenvedtem, csak 190re tudtam felvinni. Mondjuk azt legnehezebbre állítva se volt olyan nehéz tekerni, mint egy közepes emelkedõt. Végig 80-120 közötti pedálfordulattal tudtam menni.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
tényleg nem egyszerû. én pl edzésen nagyon-nagyon nehezen tudom elérni a max pulzusom. azt érzem, hogy már nem bírnak többet forogni a lábaim, de tudom, hogy pulzus még tudna feljebb menni. viszont mondjuk verseny közben "gond nélkül" érem el, mert ugye azért ott több a motiváció. ha ilyen tesztet csinálsz azt mindenképp görgõn érdemes, ne legyen zavaró tényezõ. de a legjobb egy teljesítménydiagnosztikát csináltatni. én évente szoktam.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró

Van egy ilyen az apróban: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Deda Parabolica, Dura-Ace váltókar

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

>[...]számolgatva fiataloknak kevesebb (!), idõsebbeknek valamivel több a max.
Valamit csunyan beneztel. (vagy en?)
Attol, hogy 0.6-tal szorozza, azert 50*0.6 az joval tobb, mint 20*0.6 :)
Szoval nincs vilagreform, ahogy idosodik az ember egyre alacsonyabb a max pulzusa.

Nem, csak nem írtam elég részletesen: persze, hogy a fiatalabbaknak több és idõsebbeknek kevesebb a max bármelyik módszerrel. Amit mondani akartam az az, hogy a ,,második", kicsit jobbnak tartott módszer ugyanarra a fiatal életkorra (pl 20 év) kevesebb, s ugyanarra az idõsre (pl. 60 év) több max pulzust enged, mint az ,,elsõ", a (220-életkor). Ez fontos lehet, mert veszélyes lehet a helytelen (túl magas) max, és a legtöbben ebbõl (220-kor) számítják (azaz rosszul).
A két függvénybõl ez ránézésre is látszik, hisz a helyesebbnél az életkor hatása ,,gyengítve" van egy 1-nél kisebb korrekciós tényezõvel.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>[...]számolgatva fiataloknak kevesebb (!), idõsebbeknek valamivel több a max.
Valamit csunyan beneztel. (vagy en?)
Attol, hogy 0.6-tal szorozza, azert 50*0.6 az joval tobb, mint 20*0.6 :)
Szoval nincs vilagreform, ahogy idosodik az ember egyre alacsonyabb a max pulzusa.