Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Mondjuk én pont felül szoktam kezdeni és akkor nem kell az a gusztustalan szigetelõ szalag csík lezárónak.Alul meg a kupak zárja le.
Nem értem ez így miért jobb.
:-)
KROSS Level A2

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

jónak tûnik ez a módszer. egyébként az oversize kormányokhoz hosszabb bandázs javasolt, vagy a normál is elég ?

a k9szélesedõ részre nem tekerünk bandázst

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem nem jon be ez a 8-as betekeres, nagyon buci lesz ott a kormany, az STI fogasakor zavaro. Vekony szalaggal persze biztos kevesbe problema.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás

jónak tûnik ez a módszer. egyébként az oversize kormányokhoz hosszabb bandázs javasolt, vagy a normál is elég ?

szervízben dolgozok,de még én sem tudom,hogy melyik a hosszabb tipus a betekerõk közül. a vastagabb kormányokra természetesen több kell,de a vastagabb itt nem az oversize-ot jelöli. pl van nékem 2 régebbi kormányom. ITM,3ttt. kb 1mm külömbség van az átmérõjükben a betekerendõ résznél. a kormánybefogásnál 1forma. a 3ttt a vastagabb,és erre hosszabb bandázs kell 1 kicsivel.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hát.. az ITM OS részét el se éri a bandázsolásom...

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás
ismerem ezt a fajta bandázsolást,de még én sem próbáltam így felrakni. én úgy szeretem,ha felsõ fogásokban sûrûbben van tekerve,ezáltal vastagabb is lesz a fogás. a videós módszerrel nem biztos,hogy ez kivitelezhetõ,mert a fékkar környékére több bandázs kell. majd kipróbálom,és leírom a tapaszalatokat. talán még ma. úgysincs túl nagy forgalom a boltban.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Most, hogy bandázsoltam a kormány....

Hm így se raktam még fel.. mondjuk én se használom ... fel tudom annyira szorosan bandázsolni, hogy a fékkarváltó gumiborítása már el takarja a kilógó részt...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Most, hogy bandázsoltam a kormányt, keresgéltem egy kicsit a youtube-on és találtam egy egy jó kis videót. A számtalan egyéb közül ez volt az egyetlen, amelyikben úgy csinálják, ahogy én is szeretem, meg általában a profi csapat szerelõk is szokták (nem használják hozzá a rövidke plussz szalagdarabot)

YouTube - Learning Center | How to wrap your bars part 1

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

sziasztok lenne pár kérdésem valaki nem tud dura ace kormánycsapágyat?? és dura ace pedál??

Maxi-Bike os srácot kérdezd meg, jó eséllyel van neki.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Lehet keresést és eladást is nyitni az apróban, attól gyorsabban nem találsz. Nekem is ~3-4 nap után ajánlottak, akármilyen elvetemült dolgot kerestem..

shimano600

shimano600

újonc

• felfüggesztett
  • 3 hozzászólás
sziasztok lenne pár kérdésem valaki nem tud dura ace kormánycsapágyat?? és dura ace pedál??

neem pedig lenne eladó 15 db dura ace agyas kerkék ambrosio , mavic fir stb felnikkel
itm milenium kormány stucnival
itm 101 carbo kormány
uniko itm carbon stucni
stb
haell üldök képeket
elõre is köszi
martin

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Életemben elõszõr nem fekete bandázst tettem fel, hanem a váz színéhez leginkább passzolót. Igazán feldobja az összképet (már amennyire egy szar, szemét Meridát fel lehet dobni).
A múltkor valaki írta itt, hogy fémházas fékpofával sokat javul a fékhatás, azt is vettem, még tesztelésre vár.
A kompakt kormány továbbra is a kedvenc alkatrészem.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
hát nekem van ALU vázas gépem is és Carbon is...
mászni jobb az alu... ereszkedni a karbon...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás

Ha a mereség a szempont, akkor elég nagy hátrány az acélváz...ugyanakkor kényelmes, és örökélet+1év.

ja. ez így van. baromi jól meg van építve. saját kérésem ,és méreteim szerint. kb 52-esnek felel meg,baromi rövid láncvillával. 10 éve lett készítve reynolds 531-es csövekbõl. 1700 gramm körüli tömeg. nekem jó,de már tényleg nem lehet 1 lapon említeni pl a karbonvázakkal.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

azt hiszem el járt az idõ a bringám felett. 8,8kg,acélváz,full 10es record. könnyû,kézzel fûzött kerekek. hiába,már nem versenyképes. ha jól láttam 4,3kg a komplett bringa. múltkor mentem fel 1 másik sráccal a kedvenc hegyemre(Naszály)-neki kb 7-7,5kg-os carbon pianarelloja volt,és nem hinném,hogy annyival rosszabb formába lettem volna mint õ. nekem nem esett jól a felfele. nem csak a súly,hanem már a mervségben sem veszi fel a versenyt az újakkal a bicóm.

Ha a mereség a szempont, akkor elég nagy hátrány az acélváz...ugyanakkor kényelmes, és örökélet+1év.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás

AX Lightness-nek most már van váza is
Eurobike 2010: AX Lightness Debuts Customizable Carbon Road Frames | Cyclingnews.com

azt hiszem el járt az idõ a bringám felett. 8,8kg,acélváz,full 10es record. könnyû,kézzel fûzött kerekek. hiába,már nem versenyképes. ha jól láttam 4,3kg a komplett bringa. múltkor mentem fel 1 másik sráccal a kedvenc hegyemre(Naszály)-neki kb 7-7,5kg-os carbon pianarelloja volt,és nem hinném,hogy annyival rosszabb formába lettem volna mint õ. nekem nem esett jól a felfele. nem csak a súly,hanem már a mervségben sem veszi fel a versenyt az újakkal a bicóm.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Eurobike 2010: AX Lightness Debuts Customizable Carbon Road Frames | Cyclingnews.com

öcsém 16-os acélbringájában is valami ilyesmi villa van... (jézusomdeundorító. A villa. A váz és a hajtókar jöhetne)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A CANYON oldalán a bringákhoz van egy Perfect Positioning System. Amivel ki tudod választani a bringák méreteit...
Egyen ketten próbáljtok már ki hogy szerintetek helyes-e?
182/85/65/75/60 és XS-t ajánl .. (persze TT-re min 1 számmal kisebb kell mint Utcára... de akkor is L helyett XS... Scott szerint is legalább M kell)
Leginkább a Canyon Speedmax al 9.0 érdekel..

Annak az xs-esnek 535mm a felsõcsöve, az s-esnek 555, az m-esnek 570. És ezek mind meredek nyeregvázcsõszöggel vannak, amik virtuálisan még 10mm-vel növelik a felsõcsõhosszt. Ezek alapján lehet jó az xs (54es) vagy az s (56os).

A sebesség mindent megold.