Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Sac az a kis kar nem fékkar hanem az a váltókar amivel felfelé tudsz váltani, a kis gomb nyomkodásával meg lefelé rakod a láncot:

itt egy videó a mûködésérõl:

YouTube - fsa bar end shifter 2010.avi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Outin egyszerû a képlet... biztos hogy nem te vagy a legerõssebb :D ha az erõs elstartol... és te pörgetsz... nem fox tudni sebességet növelni...
és egy jó szélfogó miatt bizony tekerni kell .. mert az mindig kifizetõdik...

Igazad lehet. :) Ez a szívás ebben a sportban, túl nagy a légellenállás. :)

A sebesség mindent megold.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Outin egyszerû a képlet... biztos hogy nem te vagy a legerõssebb :D ha az erõs elstartol... és te pörgetsz... nem fox tudni sebességet növelni...
és egy jó szélfogó miatt bizony tekerni kell .. mert az mindig kifizetõdik...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Monfjuk továbbra se technika szóval OFF:
MJani01 - a nagy pedálfordulatszám nem a pulzusodtól függ... hanem hogy jó a véred oxigén szállítása... (VO2max) .. ha tudsz 100 körülit tartani sokáig .. az olyan 55-65 ml/min/kg ami úgy egész jó... a nagy pedálfordulathoz a combizmot kell etetni.. ahhoz meg oxigén kell .. SOK.....sajnos a legnagyobb tömegû izom.. és a legtöbbet fogyaszt is...

Én is ezt mondtam.

kb 3 éve írtam pont én hogy én is 100-120as fordulattal megyek Dobogókõre felfele... és tök jól haladok.....
eltelt a 3 év.. és 53-as tányérral megyek felfele 60-80as pedálfordulattal kiállva... majdnem 1,5x akkora sebességgel....
Montin lehet jó a pörgetés... outin nem... ez nem adottság kérdése... egyszerûen hátrányban vagy a többiekhez képest ha pörgetsz..
ON

Majd jövõre kiderül... vannak a nemzetközi mezõnyben néhányan akik 90-100 körül is elég jól haladnak.
Montin kifejezetten hátrány a pörgetés, mert a talaj kizökkent, ezért 60-80-nal kell haladni, de aszfaltra érve fordulat megemel ellenfelek leszakadnak.

Ebbe a topicba bármit lehet írni, ami országútival kapcsolatos (lehetne akár a szabadonfutóban is). :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Monfjuk továbbra se technika szóval OFF:
MJani01 - a nagy pedálfordulatszám nem a pulzusodtól függ... hanem hogy jó a véred oxigén szállítása... (VO2max) .. ha tudsz 100 körülit tartani sokáig .. az olyan 55-65 ml/min/kg ami úgy egész jó... a nagy pedálfordulathoz a combizmot kell etetni.. ahhoz meg oxigén kell .. SOK.....sajnos a legnagyobb tömegû izom.. és a legtöbbet fogyaszt is...
kb 3 éve írtam pont én hogy én is 100-120as fordulattal megyek Dobogókõre felfele... és tök jól haladok.....
eltelt a 3 év.. és 53-as tányérral megyek felfele 60-80as pedálfordulattal kiállva... majdnem 1,5x akkora sebességgel....
Montin lehet jó a pörgetés... outin nem... ez nem adottság kérdése... egyszerûen hátrányban vagy a többiekhez képest ha pörgetsz..
ON

FSA ... valaki rájött már minek az a fékkar oda? mit csinálsz vele egy idõfutamon?

szerk: áh rájöttem Közép és Hosszútávon be tudod akasztani vele a depoban a bringád...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

attól hogy több izom van rajtad egy dekával nem lesz magasabb a vita maximád

Akkor miért magasabb? Több erõ, jobb állóképesség, rosszabb izomregeneráció.
Beszélgettem errõl edzõkkel, csak az új izomban történt tavalyhoz képest változás, másra nem tudták fogni.

Akkor bajban lehetsz, mert a biciklis ruhákat mind lecsérélheted nagyobbra, hogy beleférj:)))

Szerencsére csak a combom és a karom vastagabb, így beleférek minden ruhámba. :) Mondjuk így szezon végére a sok fehérje ellenére is rendesen levékonyodtak a szezon elejéhez képest.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Azt jól számoltam a tegnapi link alapján, hogy 30 körül síkon kb 180-185 W teljesítményt produkálunk?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

A max pluzus kiszámításhoz még annyit, hogy nekem tavalyhoz képest nõtt, pedig 1évvel öregebb lettem, az a magyarázata hogy több izom került rám idén.

Akkor bajban lehetsz, mert a biciklis ruhákat mind lecsérélheted nagyobbra, hogy beleférj:)))

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
attól hogy több izom van rajtad egy dekával nem lesz magasabb a vita maximád

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez a pulzus azért becsapós... ami le van írva sok okos könyvben nem biztos, hogy (RÁD) igaz is..
Triatlonoztam már pár évet.. pontosan ugyan annyi a max pulzusom futáson mint bringán... 214 (és nem 6 éves vagyok)
Edzõtársammal mértük együtt egy idõben (kézzel és stopperrel is) és nekem mindig 20al magasabb volt... pedig pontosan ugyan olyan magasak vagyunk ugyan olyan súlyúak .. ugyan annyi idõssek.. kb ugyan annyi ideje sportolunk.. és ugyan azt az idõt tudjuk produkálni is versenyen... (annó még kb ugyan azt is ettük) (Polar - Timex - Cateye)

A pulzus egyéni adottság, pl úgy mint a lábméret. Kb ugyanannyira igazak ezek a formulák, mint az hogy minden felnõtt férfi lába 44es. De azon is kiakadok amikor valakinek 50es vagy 38as a lába.
Te kivételes vagy ha ugyanannyi a max pulzusod bringán és futva is.
A max pluzus kiszámításhoz még annyit, hogy nekem tavalyhoz képest nõtt, pedig 1évvel öregebb lettem, az a magyarázata hogy több izom került rám idén.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
etye-petye-lefetye

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A teringettét!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Volt már.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
FSA idõfutam váltókar. Felváltani a fékkarszerû bigyóval kell, leváltani egy gombbal, ami a távolabbi oldalon látható.

Feltöltött kép

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Ez a pulzus azért becsapós... ami le van írva sok okos könyvben nem biztos, hogy (RÁD) igaz is..
Triatlonoztam már pár évet.. pontosan ugyan annyi a max pulzusom futáson mint bringán... 214 (és nem 6 éves vagyok)
Edzõtársammal mértük együtt egy idõben (kézzel és stopperrel is) és nekem mindig 20al magasabb volt... pedig pontosan ugyan olyan magasak vagyunk ugyan olyan súlyúak .. ugyan annyi idõssek.. kb ugyan annyi ideje sportolunk.. és ugyan azt az idõt tudjuk produkálni is versenyen... (annó még kb ugyan azt is ettük) (Polar - Timex - Cateye)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
én meg óra nélkül is érzem hogy mikor vagyok a csúcson, vagy épp alatta...és nem igazán érdekel hogy akkor éppen mennyit ver a szívem..
a múltkor egy elõre nem tervezett hegyi verseny lett a szokásos tekerésünkbõl, akkor például kb. 23 percen keresztül voltam max, vagy akközeli pulzuson..
az volt életem legrosszabb 23 perce bringán

a nyugalmi pulzusom 53(muter vérnyomásmérõje-nem hitelesített..:D )
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Polároknál már olvastam hogy félre tudnak mérni bizonyos helyeken.
A Sigma pedig épp a ROX-oknál csinát egy teljesen más jelátvitelt.
A 210 már többször volt, szóval nem óra mérte el.

És úgy volt 210 többször, hogy ránéztél a hegyen max intenzitáson vagy csak az utólagos elemzésnél láttad?
A polarnál nem csak a jelátvitelnél van gond, már az is bezavarja ha az erõs szél nekiütögeti a mezt a jeladónak vagy futás közben a frissenmosott mez feltöltõdik és hozzáér a jeladóhoz.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Polároknál már olvastam hogy félre tudnak mérni bizonyos helyeken.
A Sigma pedig épp a ROX-oknál csinát egy teljesen más jelátvitelt.
A 210 már többször volt, szóval nem óra mérte el.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Én anno hegyen kifelé mértem be és ha a Polarom nem csalt, akkor ilyen 207-es volt. De azért meg is szenvedtem. De egyébként utána, aztán amikor egyre többet bringáztam, meg ment a futás, stb, utána amikor megint ment a teszt, hogy megtekerjem úgy, ahogy tudom és mi a max, le is ment a 207 és a maxnak már csak ilyen 19x körül mért.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ez egy érdekes dolog (220- életkor)
30 éves vagyok és már mutatott az órám 210 es pulzust...
Hja az óra ROX 9.0 szóval nem gagyi... (ezt a megbízhatóságra írom)

43 vagyok, és nekem is mért már 220-at a Polárom, egyértelmûen mérési hiba, 175 nél soha nem volt több, de inkább 160 a megszokott ,,csúcs".