Monfjuk továbbra se technika szóval OFF:
MJani01 - a nagy pedálfordulatszám nem a pulzusodtól függ... hanem hogy jó a véred oxigén szállítása... (VO2max) .. ha tudsz 100 körülit tartani sokáig .. az olyan 55-65 ml/min/kg ami úgy egész jó... a nagy pedálfordulathoz a combizmot kell etetni.. ahhoz meg oxigén kell .. SOK.....sajnos a legnagyobb tömegû izom.. és a legtöbbet fogyaszt is...
kb 3 éve írtam pont én hogy én is 100-120as fordulattal megyek Dobogókõre felfele... és tök jól haladok.....
eltelt a 3 év.. és 53-as tányérral megyek felfele 60-80as pedálfordulattal kiállva... majdnem 1,5x akkora sebességgel....
Montin lehet jó a pörgetés... outin nem... ez nem adottság kérdése... egyszerûen hátrányban vagy a többiekhez képest ha pörgetsz..
ON
FSA ... valaki rájött már minek az a fékkar oda? mit csinálsz vele egy idõfutamon?
szerk: áh rájöttem Közép és Hosszútávon be tudod akasztani vele a depoban a bringád...
én nem mondanám,hogy nem fizetõdik ki o.útin a pörgetés(100 körüli pedálfordulat). armstrong erre a legjobb pl. nem mondanám,hogy a kedvenc versenyzõm volt,de a technikáját,és az eredményeit el kell ismerni. megy a vuelta. majd nézzétek meg,hogy az eleje a mezõnynek milyen pedálfordulatot produkál a hegyeken. min 90. a döglött sorban lehet,hogy kevesebb,de ott már mind1 is. kemény áttétellel ált. csak kevésbé savasodó(lásd ulrich) versenyzõk képesek haladni. én személy szerint késõbb fingok ki ha pörgetek. már rengeteget lassúltam,de még így is 90 körüli a lábforgásom emelkedõn. régen inkább 100 körüli volt. síkon meg 110 körüli. igaz pályán is verenyeztem,oda meg kell a magas pedálfordulat.
más: bejöttek nem rég a boltba vásárolni energia zselét. mennek a mátrakörre versenyezni. sok sikert kívánok minden indulónak. '99 végén már nem kaptam szerzõdést a fraditól,ú.h. azóta csak 1 versenyen indultam,és az éppen a mátrakör volt 2003-ban. szép emlék volt az is,de már nem hiányzik a versenyzés. technikai,és edzéssel kapcsolatos tanácsot azért még tudok adni,ha megkérdeznek.