Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34367 hozzászólás a témában

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Ezek után inkább ne is fessenek semmit: egyszerûen borzalmasak:

Paul Smith | Principia of Denmark

Principia of Denmark

A 2. gép még nem is lenne olyan vészes, de így hogy teleaggatták mindenféle fehérrel, tisztára gagyis összhatást kelt (nálam)

ezeket is csak bemártották valami kádban...ez nem festés........
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Én egy szobabiciklin néztem, hogy mi lehet a max pulzusom, és akárhogy szenvedtem, csak 190re tudtam felvinni. Mondjuk azt legnehezebbre állítva se volt olyan nehéz tekerni, mint egy közepes emelkedõt. Végig 80-120 közötti pedálfordulattal tudtam menni.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
tényleg nem egyszerû. én pl edzésen nagyon-nagyon nehezen tudom elérni a max pulzusom. azt érzem, hogy már nem bírnak többet forogni a lábaim, de tudom, hogy pulzus még tudna feljebb menni. viszont mondjuk verseny közben "gond nélkül" érem el, mert ugye azért ott több a motiváció. ha ilyen tesztet csinálsz azt mindenképp görgõn érdemes, ne legyen zavaró tényezõ. de a legjobb egy teljesítménydiagnosztikát csináltatni. én évente szoktam.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró

Van egy ilyen az apróban: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Deda Parabolica, Dura-Ace váltókar

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

>[...]számolgatva fiataloknak kevesebb (!), idõsebbeknek valamivel több a max.
Valamit csunyan beneztel. (vagy en?)
Attol, hogy 0.6-tal szorozza, azert 50*0.6 az joval tobb, mint 20*0.6 :)
Szoval nincs vilagreform, ahogy idosodik az ember egyre alacsonyabb a max pulzusa.

Nem, csak nem írtam elég részletesen: persze, hogy a fiatalabbaknak több és idõsebbeknek kevesebb a max bármelyik módszerrel. Amit mondani akartam az az, hogy a ,,második", kicsit jobbnak tartott módszer ugyanarra a fiatal életkorra (pl 20 év) kevesebb, s ugyanarra az idõsre (pl. 60 év) több max pulzust enged, mint az ,,elsõ", a (220-életkor). Ez fontos lehet, mert veszélyes lehet a helytelen (túl magas) max, és a legtöbben ebbõl (220-kor) számítják (azaz rosszul).
A két függvénybõl ez ránézésre is látszik, hisz a helyesebbnél az életkor hatása ,,gyengítve" van egy 1-nél kisebb korrekciós tényezõvel.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>[...]számolgatva fiataloknak kevesebb (!), idõsebbeknek valamivel több a max.
Valamit csunyan beneztel. (vagy en?)
Attol, hogy 0.6-tal szorozza, azert 50*0.6 az joval tobb, mint 20*0.6 :)
Szoval nincs vilagreform, ahogy idosodik az ember egyre alacsonyabb a max pulzusa.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Max. pulzus megallapitas: ramp teszt. Folyamatosan emelt terheles 1-2 percenkent (vagy 5perc nagyobb lepesekben), amikor mar nem birod, akkor meg sprintelni egyet. A legnagyobb ertek a max.
De nem konnyu, ravenni erre magad.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Valószínû elbaltáztam a max pulzusom megadását, ezt egyébként hogy kell? Több fórumon olvastam hogy a 220-az életkor a max pulzus, de ez badarság szerintem. [...]

Heart rate - Wikipedia, the free encyclopedia
Eszerint a (220-életkor) ugyan nem pontos, de elmegy. Egy jobb (de nincs igazán jó) módszer szerint (HRmax = 205.8 − (0.685 × age) ) számolgatva fiataloknak kevesebb (!), idõsebbeknek valamivel több a max.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ezek után inkább ne is fessenek semmit: egyszerûen borzalmasak:

Paul Smith | Principia of Denmark

Principia of Denmark

A 2. gép még nem is lenne olyan vészes, de így hogy teleaggatták mindenféle fehérrel, tisztára gagyis összhatást kelt (nálam)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Pár év mélyrepülés után a Principia úgy látszik kezd magára találni..

http://www.light-bik....php?n=3585&w=o

sajnos festõt még nem sikerült találniuk...majd talán idõvel
amúgy az 5.71 nem rossz..;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Pár év mélyrepülés után a Principia úgy látszik kezd magára találni..

http://www.light-bik....php?n=3585&w=o

A nagy visszatérõ RexEPro

http://www.light-bik...ndex.php?n=3609

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én próbálkoztam a pulzusméréses technológiával, de valahogy nem vált be. Mindig azt a nyamvadt órát néztem hogy épp mit mutat. Futottam vele, de 6-7-8perces ezreket tartotta optimális tempónak. (5-5:30as ezreket futok edzéseken) . Valószínû elbaltáztam a max pulzusom megadását, ezt egyébként hogy kell? Több fórumon olvastam hogy a 220-az életkor a max pulzus, de ez badarság szerintem. Azonkívül hiába akármilyen tuti a keringésem a pulzusos edzésmérés egy olyan alapvetõ tényezõtõl is függ ami a wattmérésbe nem zavar bele: ez pedig a víz. Ha ki vagy száradva vagy csak nem megfelelõ a hidratáltsági állapot kevesebb lesz a keringõ vértérfogat is máris a pulzus az egekben lesz.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nem valami sokat... 120-150re tippelem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Bike Calculator

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ha már ennyire téma pulzus éppen van egy aktuális kérdésem.
Egy jobb minõségû országúti biciklivel 30 km/ h órás tempónál 90 körüli pedálfordulattal teljsen síkon, teljesen szélcsendben nagyjából hány watt teljesítmény produkálunk?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A korábban idézett hírdetés ettõl eltekintve sem megbízható, pl. chorust állít, ám pl. mindkét fékváltókar Veloce. Ami persze nem rossz (sõt), de a chorus két szinttel jobb.

Én a múltkor hittem azt egy Rotwild-ról, hogy hamis. Elküldtem a gyártónak a hirdetés linkjét és megírták, hogy eredeti, 99-bõl. A Ridley-nek is nyugodtan lehet írni, mielõtt ítélkeztek.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Továbbra is a könyvbõl merítve (egyébként Joe Friel: The Cyclist's Training Bible) a pulzusmérés a wattméréssel kiegészítve a legjobb. A pulzus magában csak annyit mond el, hogy élsz. Valamihez viszonyítva kell nézni. Pl: ha a pulzusod alacsony, a teljesítményed magas, az azt mutatja, hogy erõs vagy; ha magas a pulzus, de a tljesítmény is az, akkor valószínûleg, még nem érted el az edzettséged csúcsát; ha magas a pulzus, de a teljesítmény alacsony, az egyeértelmûen nem jó.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

mert ez egy Ridley akar lenni, ami viszont elég kurrens

A korábban idézett hírdetés ettõl eltekintve sem megbízható, pl. chorust állít, ám pl. mindkét fékváltókar Veloce. Ami persze nem rossz (sõt), de a chorus két szinttel jobb.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Akarhogy is, nekem furcsa, hogy sokan mar csak wattmeroznek, es azzal, hogy a testuk epp nincs abban az allapotban (pulzus) esetleg nem is foglalkoznak, nem merik.
Vagy az lenne a mondas, mindegy milyen allapotban vagy, a max power az mindig ugyanaz? Treshold power mindig ugyanaz?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van egy könyvem, abban leegyszerüsítve a dolgot, azt írja a szerzõ, hogy a pulzusmérõ, az olyan, mint a fordulatszámmérõ a kocsiban, egyik sem mondja meg, hogy milyen gyorsan mész, csak azt, hogy a motor mennyire dolgozik. Ha a wattmérõn emelkedik az érték, abból következik, hogy gyorsabban is fogsz menni, ha a pulzus emelkedik, attól még egyáltalán nem biztos, hogy gyorsabban fogsz menni.