Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Max. pulzus megallapitas: ramp teszt. Folyamatosan emelt terheles 1-2 percenkent (vagy 5perc nagyobb lepesekben), amikor mar nem birod, akkor meg sprintelni egyet. A legnagyobb ertek a max.
De nem konnyu, ravenni erre magad.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Valószínû elbaltáztam a max pulzusom megadását, ezt egyébként hogy kell? Több fórumon olvastam hogy a 220-az életkor a max pulzus, de ez badarság szerintem. [...]

Heart rate - Wikipedia, the free encyclopedia
Eszerint a (220-életkor) ugyan nem pontos, de elmegy. Egy jobb (de nincs igazán jó) módszer szerint (HRmax = 205.8 − (0.685 × age) ) számolgatva fiataloknak kevesebb (!), idõsebbeknek valamivel több a max.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ezek után inkább ne is fessenek semmit: egyszerûen borzalmasak:

Paul Smith | Principia of Denmark

Principia of Denmark

A 2. gép még nem is lenne olyan vészes, de így hogy teleaggatták mindenféle fehérrel, tisztára gagyis összhatást kelt (nálam)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Pár év mélyrepülés után a Principia úgy látszik kezd magára találni..

http://www.light-bik....php?n=3585&w=o

sajnos festõt még nem sikerült találniuk...majd talán idõvel
amúgy az 5.71 nem rossz..;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Pár év mélyrepülés után a Principia úgy látszik kezd magára találni..

http://www.light-bik....php?n=3585&w=o

A nagy visszatérõ RexEPro

http://www.light-bik...ndex.php?n=3609

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én próbálkoztam a pulzusméréses technológiával, de valahogy nem vált be. Mindig azt a nyamvadt órát néztem hogy épp mit mutat. Futottam vele, de 6-7-8perces ezreket tartotta optimális tempónak. (5-5:30as ezreket futok edzéseken) . Valószínû elbaltáztam a max pulzusom megadását, ezt egyébként hogy kell? Több fórumon olvastam hogy a 220-az életkor a max pulzus, de ez badarság szerintem. Azonkívül hiába akármilyen tuti a keringésem a pulzusos edzésmérés egy olyan alapvetõ tényezõtõl is függ ami a wattmérésbe nem zavar bele: ez pedig a víz. Ha ki vagy száradva vagy csak nem megfelelõ a hidratáltsági állapot kevesebb lesz a keringõ vértérfogat is máris a pulzus az egekben lesz.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nem valami sokat... 120-150re tippelem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Bike Calculator

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ha már ennyire téma pulzus éppen van egy aktuális kérdésem.
Egy jobb minõségû országúti biciklivel 30 km/ h órás tempónál 90 körüli pedálfordulattal teljsen síkon, teljesen szélcsendben nagyjából hány watt teljesítmény produkálunk?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A korábban idézett hírdetés ettõl eltekintve sem megbízható, pl. chorust állít, ám pl. mindkét fékváltókar Veloce. Ami persze nem rossz (sõt), de a chorus két szinttel jobb.

Én a múltkor hittem azt egy Rotwild-ról, hogy hamis. Elküldtem a gyártónak a hirdetés linkjét és megírták, hogy eredeti, 99-bõl. A Ridley-nek is nyugodtan lehet írni, mielõtt ítélkeztek.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Továbbra is a könyvbõl merítve (egyébként Joe Friel: The Cyclist's Training Bible) a pulzusmérés a wattméréssel kiegészítve a legjobb. A pulzus magában csak annyit mond el, hogy élsz. Valamihez viszonyítva kell nézni. Pl: ha a pulzusod alacsony, a teljesítményed magas, az azt mutatja, hogy erõs vagy; ha magas a pulzus, de a tljesítmény is az, akkor valószínûleg, még nem érted el az edzettséged csúcsát; ha magas a pulzus, de a teljesítmény alacsony, az egyeértelmûen nem jó.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

mert ez egy Ridley akar lenni, ami viszont elég kurrens

A korábban idézett hírdetés ettõl eltekintve sem megbízható, pl. chorust állít, ám pl. mindkét fékváltókar Veloce. Ami persze nem rossz (sõt), de a chorus két szinttel jobb.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Akarhogy is, nekem furcsa, hogy sokan mar csak wattmeroznek, es azzal, hogy a testuk epp nincs abban az allapotban (pulzus) esetleg nem is foglalkoznak, nem merik.
Vagy az lenne a mondas, mindegy milyen allapotban vagy, a max power az mindig ugyanaz? Treshold power mindig ugyanaz?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Van egy könyvem, abban leegyszerüsítve a dolgot, azt írja a szerzõ, hogy a pulzusmérõ, az olyan, mint a fordulatszámmérõ a kocsiban, egyik sem mondja meg, hogy milyen gyorsan mész, csak azt, hogy a motor mennyire dolgozik. Ha a wattmérõn emelkedik az érték, abból következik, hogy gyorsabban is fogsz menni, ha a pulzus emelkedik, attól még egyáltalán nem biztos, hogy gyorsabban fogsz menni.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Azért ha valaki megdobna egy wattmérõvel lehet (biztos) én is átállnék a watt alapúra:)

Detto... ;)
Nem utolsó sorban .. még réges régen valaki itt írta is... a Pulzusod nagyon sok mindentõl függ... az hogy a lábad hány Wattot tol bele a pedálba.. az jóval kevesebbtõl (már csak vagy 500 dolog jöhet szóba :D )

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Azért ha valaki megdobna egy wattmérõvel lehet (biztos) én is átállnék a watt alapúra:)

Latod, a baratod peldaja is mutatja, mennyire felesleges a wattedzes. :DD Jettison 0 percet kap orszaguton pulzus alapon. ;)
Viccet felreteve, a power/edzo elott hogy ment neki?

De gondolom a fol lenyeg az, hogy a pulzus viszonylag lassan reagal a terhelesre, a teljesitmenymerok pedig egybol a valos terhelest mutatjak.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
??? Ridley Boreas - ez egy nem kurrens model, ki tudja hany eves?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
mert ez egy Ridley akar lenni, ami viszont elég kurrens

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Latod, a baratod peldaja is mutatja, mennyire felesleges a wattedzes. :DD Jettison 0 percet kap orszaguton pulzus alapon. ;)
Viccet felreteve, a power/edzo elott hogy ment neki?

De gondolom a fol lenyeg az, hogy a pulzus viszonylag lassan reagal a terhelesre, a teljesitmenymerok pedig egybol a valos terhelest mutatjak.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mibol gondolod, hogy replika? (Nem ismerem a Boreast, nem kurrens model az biztos)
A homlokcsovon foleg nem latok semmit, esetleg az, hogy masik villa van benne, mint "eredetileg"? Vagy mi?