Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Egyébként mire jó ez a wattmérés? Biztosan érdekes, de ennyi pénzért már kifejelsztem a belsõ watt érzékelésem. :)

Hasonló mint a pulzusmérés, csak itt nem a pulzus alapján vannak beosztva az intenzitászónák. Az elején kell csinálni egy "harakiri" sprintszerûséget, amibõl meghatározod a max teljesítményed (a leadott max wattot) és az alapján lehet zónákra osztva edzeni. Adott távokon sokkal hatékonyabban kevesebb edzésmunkával lehet fejlõdni, mert az edzések zöme célirányos. Egyik ismerõsöm tavalyelõtt kezdte a wattalapú edzéseket komolyan edzõ mellett és mára a top20 körül van a montismezõnyben, országúton meg (triatlonon az Orfûmanon) 3-4 percet kapott az elejétõl bringán.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
de szép replika :-)
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: RIDLEY Boreas alu-karbon bringa 56-os
asszem veszek én is egy matrica print+cut gépet
homlokcsõ nagyon kemény :-)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egyébként mire jó ez a wattmérés? Biztosan érdekes, de ennyi pénzért már kifejelsztem a belsõ watt érzékelésem. :)

Arra jó, hogy pl én tudom tartani a pulzusomat 4-5 órán keresztül is a megadott zónában, de a teljesítményem ilyenkor már esik. Biztosabb visszajelzést ad.

A sebesség mindent megold.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

És ilyen középrészt lehet még kapni valahol?
Nekem is ilyen kéne az asszony régi puch-jába, de nem találok sehol.
Vagy csak szimplán béna vagyok?

Elvileg Shimanoból minden van.

Négyszög: Shimano BB-UN54 (Hajtás | Középcsapágy | Monoblokk Négyszögteng.) | Kerékpár Webshop

Okta: Shimano BB-ES25 (Hajtás | Középcsapágy | Monoblokk Octalink) | Kerékpár Webshop

Integrált: Shimano 105 '07 (SM-FC5600) (Hajtás | Középcsapágy | Integrált csapágy) | Kerékpár Webshop
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Tudtok ajánlani valami oldalt ahol a wattmérésben elmélyülhetnék és pár homályos részt eloszlathatnék magamban? Lassan eljutok arra a szintre, hogy elõrébb kell lépnem és vagy pulzus vagy watt alapján kellene edzenem a jövõben. A középcsapágyba integrált rendszer nekem is szimpatikusabb, de ez a pedál technika sem rossz, azt csodálom hamár a Lookkal kooperált a Polar, hogy nem készítettek egy olyan vázat aminek a láncvillájába lenne integrálva a szenzor..

Úgy rémlik, Pepe elég sokmindent összeszedett a wattmérésrõl. Keresgélj, hátha :)

Adam "Pepe" Werderits

Edit: annyira nem sok, de van egy angol nyelvû anyag...
- egy bolygó, két kerék -

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ahogy en olvastam, igen konnyen lehet, hogy ez az uj LOOK/Polar a Metrigear cucca licenszelve.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Nekem is ilyen kéne az asszony régi puch-jába, de nem találok sehol. [...]

Lehet, hasonlót (négyszögest, de francia rendszerût) vettem nemrég, újonnan. A Specialités T.A. AXIX terméke ez, sokféle tengelyhosszal, angol, olasz vagy francia menettel, cserélhetõ csapágyakkal, elég drágán (69 eu.).
XXcycle - Boitier de pédalier Specialités TA - AXIX LIGHT BSC
Ennél olcsóbb lehet pl. egy Campagnolo centaur (mirage? xenon?) négyszögtengelyes középrész, ha a tengelyhossz megfelel (ott ui. ált. csak kétféle van, mondjuk 111 és 113 vagy 115 mm, míg az Axixnál 3 mm-enként 103-tól 131 mm-ig). A centauré 55 euró, a többi olcsóbb (20-30 eu. körül), de nincs elõttem Campagnolo katalógus.
Létezhet jóval olcsóbb is. Gyakori megoldásom egy helyi bicikliklub, ahol a szétszedett biciklik egyes részeit újrahasznosítjuk, de ezzel az Eldorádóval nem akarom nagyon hergelni a nagyközönséget (ilyet amúgy Berlinben is ismerek). Középrészt illetve részeket, csészét, tengelyt találtam már jópárszor. Ha francia kéne, feltételesen a nyakamba venném a gondját, mármint hogy hátha akad a klubban, de az olasz erre jóval ritkább.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egyébként meg az ötlet nem új, de az elõdjérõl a megjelenése óta nem hallottam semmit, azért ez is gyanús.

MetriGear, Inc : Introducing Vector, a new power meter for cyclists | MetriGear, Inc

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Polar elozo "wattmerese" egy vicc volt. Nem mert, hanem saccolt. (Egyebkent egesz jol)

Azt nem nagyon ertem, hogy mit lehetne a lancvillaba integralni? A szenzor a pedaltengelyben van, ehhez csatlakozik az a csunyacska ize, amiben a radioado van. E ketto kozott ugye vezetekes kapcsolat kell legyen, ugyebar.

Ha ket, vagy tobb biciklije van az embernek, akkor eleg maceras az egyikrol a masikra atteni a merot SRM eseten. Mas hatranya nincs a tobbletsulyon kivul.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A klasszikus:
Sheldon Brown's Bottom Bracket Size Database
A 70 az 70 mm-es középrészt jelent, ebbõl (szinte?) biztosan megállapítható, hogy olasz, a 36 a menetház átmérõje mm-ben, a 24 az egy hüvelykre esõ menetek (Threads) száma (ezzel teljesen biztos az olasz rendszer). Ugyanilyen kell, azaz ,,olasz menetes" (amihez mindkét oldali menet jobbmenetes). Ez az elsõ mondatból is sejthetõ lenne, amihez amúgy gratulálok. Emellett a tengely mérete (hoszza mm-ben) is fontos.
(Ave megelõzött...)

Nekem is ilyen kéne az asszony régi puch-jába, de nem találok sehol.
Vagy csak szimplán béna vagyok?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem ez volt az Topica Email List Directory Amint látható, itt már nincs semmi és átirányít ide http://groups.google.com/group/wattage de ide fel kell iratkozni és ahhoz most semmi kedvem.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Tudtok ajánlani valami oldalt ahol a wattmérésben elmélyülhetnék és pár homályos részt eloszlathatnék magamban? Lassan eljutok arra a szintre, hogy elõrébb kell lépnem és vagy pulzus vagy watt alapján kellene edzenem a jövõben. A középcsapágyba integrált rendszer nekem is szimpatikusabb, de ez a pedál technika sem rossz, azt csodálom hamár a Lookkal kooperált a Polar, hogy nem készítettek egy olyan vázat aminek a láncvillájába lenne integrálva a szenzor..

Régen el volt mentve a kedvencek közé egy oldal, ahol ami nincs fenn, az nem is számít. Megpróbálok rájönni mi volt az.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

viszont nem kell szétszedni semmit, csak pedált cserélsz..nekem szimpi

Ha SRM-et használsz akkor mit kell szétszedni? A másik meg az, hogy az SRM pontossága +/-2%. A Polar elõzõ próbálkozása wattméréssel meg minden volt csak pontos nem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
De ez tobbet tud, mint az SRM, eleg csak arra gondolni, hogy a ket labat kulon meri. Konnyebb is, es barmilyen hajtokarral mukodik. Elemcserehez valoszinuleg nem kell visszakuldeni a gyartohoz.
Ezek a jo hirek.

A rossz hir az, hogy Polar szabvany, -hogy pusztulna meg- nem ANT+. Csalodtam a LOOK-ban. :/
Posted Image

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
viszont nem kell szétszedni semmit, csak pedált cserélsz..nekem szimpi
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
1500-1800EUR ... annyiért már van SRM....

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Eurobike 2010: Look Polar Kéo Power – Das Watt-Pedal | Triathlon Portal - triathlon.de

A Polar és a Look közös fejlesztésû wattmérõ rendszere.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
szuper. Köszönöm szepen a reszletes magyarazatot!