Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

federka

federka

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
54. § (11)
Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki a kétkerekû kerékpároknak, a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, és az úton kerékpárnyomot is kijelöltek – ha a közúti jelzésekbõl más nem következik – a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

Tehat lakott teruleten kivul nincs valasztasi lehetoseg -> kerekparut.
Lakott teruleten belul donthetsz ugy, hogy kerekparut helyett az uttesten mesz, ha az nem foutvonal.
szerk: es ezzel: http://kreszvaltozas...58k kernyom.jpg a jellel van felfestve nyom

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Sajnos nem találok rendes hatályos kresz-t
de szerintem ez pont elég neked:
Rendorseg Weblapján 6. Dia...

A módosítás elıtt:
„Kerékpárút” (26. ábra), a tábla azt jelzi, hogy a kétkerekõ kerékpárok csak a kerékpárúton
közlekedhetnek; a segédmotoros rokkantkocsi, gépi meghajtási kerekes szék, illetıleg a kétkerekõ
segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzıtábla nem tiltja. A
kétkerekõ segédmotoros kerékpár, segédmotoros rokkantkocsi a kerékpárúton legfeljebb 20 km/óra
sebességgel közlekedhet. A kerékpárúton más jármõ közlekedése tilos;

A módosítást követıen:
„Kerékpárút” (26. ábra): a tábla a kétkerekõ kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros
rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekõ segédmotoros kerékpár lakott területen kívül
a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzıtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármõ közlekedése tilos;”

Az új szabályozás alapján a kerékpárosnak nem kötelezı a kerékpárúton haladni.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Olvassatok utána:
KRESZ módosítás szerint
A KERÉKPÁROSNAK NEM KÖTELEZÕ A KERÉKPÁRÚTON HALADNI!!!!!
NEM BÜNTETNEK MEG ÉRTE (ha tábla nem tiltja) HOGY AZ ÚTON TEKERSZ!!!!

Be tudnád szúrni pontosan ezt a passzust amire hivatkozol?
Mert akkor kinyomtatom és magammal hordom és adot esetben a rendõr orra alá dörgölöm.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

De akkor ne írj olyat, hogy megbüntet a közeg, ha nem is igaz. Ez a bunkó rendõrös beidegzõdés szerintem már idejétmúlt, és én még csak normális hozzáállású rendõrrel találkoztam. Legutóbb is a 7-es úton mentem BP-re, Érd környékén jártam, ahol tízméterenként kint van a tiltótábla, a legnagyobb ívben pont a rendõr került ki.

Nekem a rend õrei ha találkoztam velük a Balaton környékén (2 rendõr per nap) mindig mutogattak, hogy menjek fel a bicikliútra. Az egyik mellém is jött és megállított. Mondta, hogy menjek fel a bicikliútra, mert ha nem teszem meg, és mégegyszer meglát akkor megbüntet. Én felmentem és 500m után lejöttem róla, mert a minõsége siralmas volt. Aztán az utolsó 30km -en ami kifért a csövön siettem haza, nehogy összefussak velük...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Tény, hogy sok korombeli is nagy pöcs (mármint autós), de ez nem csak a bicósokkal szemben van, hanem egyébként is szerencsétlen a legtöbb, mert azt hiszi, hogy jogsija van meg apuci autója és már mindent megtehet. Az 'idõsebb' korosztály meg azért bunkó, mert a legtöbb elég korlátolt agyilag és nem képes a tespedt picsáját megmozdítani, ha meg a kormányt 2 fokkal el kell fordítani, hogy a 423423m széles úton kikerüljék a bicót, abba bele is rokkannak..

Ja, ez így van, bár vannak normálisak is sokan.

Legutóbb az üllõi úton húzta rám a dugóban a kormányt egy fickó, de mikor látta, hogy nem lassítok a tükre közelében sem, akkor nagyon kapkodva kezdte visszaszedni a kormányt :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

....valahol Budapesten, hogy nem a bicaj úton ment, és adott egy csekket is mellé.

így is volt 2010ig... (engem is megállítottak anno... de kimagyaráztam... mert azt hiszem Sebesség korlátozás van a bringaúton? valami 25... vagy 20..?)

Ha most adna csekket.. fel kell jelenteni..

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Tény, hogy sok korombeli is nagy pöcs (mármint autós), de ez nem csak a bicósokkal szemben van, hanem egyébként is szerencsétlen a legtöbb, mert azt hiszi, hogy jogsija van meg apuci autója és már mindent megtehet. Az 'idõsebb' korosztály meg azért bunkó, mert a legtöbb elég korlátolt agyilag és nem képes a tespedt picsáját megmozdítani, ha meg a kormányt 2 fokkal el kell fordítani, hogy a 423423m széles úton kikerüljék a bicót, abba bele is rokkannak..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az már necces.. engem Szentendrén majdnem megvágtak emiatt!

Szentedrei bûntetésekrõl már én is hallottam.

Meg egy ismerõsöm mesélte, hogy télen, minuszokban állította me a rendõr valahol Budapesten, hogy nem a bicaj úton ment, és adott egy csekket is mellé.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

...ahol tízméterenként kint van a tiltótábla...

Az már necces.. engem Szentendrén majdnem megvágtak emiatt!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerencsére nem..
de villogtattak már rám városban is hogy miért nem a "bicikli úton"(annak csúfolják...több a hepe, mint a hupa) megyek..aztán inkább bekanyarodtam egy kis utcába..
ezek a frissenvégzett 20-on éves taknyok a legparasztabbak..(tapasztalat)

most adtak át egy 5 km-es utat a városból kifelé menet, és szerintem elég szigorúan vennék, ha nem azon közlekednénk..
mindamellett a fel és lehajtókat úgy csinálták meg, hogy nem tudsz nem szétrázkódni rajta..aki csinálja az belesz@rik, aki átveszi, az meg meg se nézi(bár szerintem azt se tudja, hogy mit kéne nézni), hogy mit vesz át...
az utóbbi 2 éven csak sz@r fel- és lehajtókat csináltak a városban..de Te azé csak közlekeggyé rajta!
-álomvilágban élõ komcsik ezek-

De akkor ne írj olyat, hogy megbüntet a közeg, ha nem is igaz. Ez a bunkó rendõrös beidegzõdés szerintem már idejétmúlt, és én még csak normális hozzáállású rendõrrel találkoztam. Legutóbb is a 7-es úton mentem BP-re, Érd környékén jártam, ahol tízméterenként kint van a tiltótábla, a legnagyobb ívben pont a rendõr került ki.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Olvassatok utána:
KRESZ módosítás szerint
A KERÉKPÁROSNAK NEM KÖTELEZÕ A KERÉKPÁRÚTON HALADNI!!!!!
NEM BÜNTETNEK MEG ÉRTE (ha tábla nem tiltja) HOGY AZ ÚTON TEKERSZ!!!!

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Andris, jó szombathelyi állampolgár létedre megfigyelhetted volna, hogy igenis odafigyeltek a fel, lejárókra. Lerakták az új biciklisutat, rendes macskaköves feljárókkal, majd 2 héten belül jöttek, kiszedték a kockákat, szétvágták az aszfaltot, és akkor rakták be a jelenlegi, 5cm-en 15cm-t emelkedõ, "biciklisbarát" köveket... :) A nyomokat felfedezheted menet közben, fõleg a shell kútnál... :))) Természetesen attól még jobb nem lett...

Szerencsére nem..
de villogtattak már rám városban is hogy miért nem a "bicikli úton"(annak csúfolják...több a hepe, mint a hupa) megyek..aztán inkább bekanyarodtam egy kis utcába..

most adtak át egy 5 km-es utat a városból kifelé menet, és szerintem elég szigorúan vennék, ha nem azon közlekednénk..
mindamellett a fel és lehajtókat úgy csinálták meg, hogy nem tudsz nem szétrázkódni rajta..aki csinálja az belesz@rik, aki átveszi, az meg meg se nézi(bár szerintem azt se tudja, hogy mit kéne nézni), hogy mit vesz át...
az utóbbi 2 éven csak sz@r fel- és lehajtókat csináltak a városban..de Te azé csak közlekeggyé rajta!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Szerencsére nem..

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

a közeg meg minden lelkiismeret nélkül kiállítaná a csekket..:/

Veled már történt ez meg?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ennyire szigorúan nézik még a kisforgalmú úton is? para...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Minden lelkiismeretfurdalás nélkül mennék az úton.

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

És végül volna a jó út, kis forgalommal, nos sajnos ezek mellé szokták benyesni a kerékpárutakat

Minden lelkiismeretfurdalás nélkül mennék az úton.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Videken kisvarosban?
Hm, mult heten voltam Sopronban (autoval) de a Lovereket (Karoly kilatohoz vezeto ut) azt nagyon megirigyeltem toluk. Igaz vilagitas ott nincs, de pazar utburkolat, es egesz magas "hegy" az van.

Viszont a környéken már szívás van, legalább is az edzeni akarók szempontjából.
Van jó út, de nagy forgalommal (84,85).
Van kicsi forgalmú, de ott kaka az út.
És végül volna a jó út, kis forgalommal, nos sajnos ezek mellé szokták benyesni a kerékpárutakat, ami 1 év után amortizálódik, de egyébként is keskenyek és tele van bámészkodó osztrákokkal, vagy trécselõ egymás mellett tekerõkkel. Szóval 25 fölött sanszos, így edzeni nem lehet.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ez nem is baj .. pilisbe elég sok ilyen van.. csak korom sötét van rajtuk :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
2 rendes hegy(kb 8km, kb450m emelkedés) van 40percen belül, és megközelíthetõk alig használt utakon..:)
jah, az egyik autóforgalom elõl lezárva, zsír új aszfalttal...;)

Flickr