Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2010. szeptember 16. - 12:24
Írta 2010. szeptember 16. - 12:17
A legszebb az mikor Szentendrén tekerek el a fõúton lévõ rendõrségi épület mellett miközben az útról ki vannak tiltva a biciklisek... De mit csináljak? Máshol nem lehet menni...
Írta 2010. szeptember 16. - 11:55
Rengeteg téveszme kering pl az egyirányú utcák és a buszsáv használatáról, vagy pl arról, hogy most már nem kötelezõ az úttest jobb szélére húzódni biciklivel. Látható, hogy a kerékpárutak használata sem tiszta. A KRESZ nyelvzete pedig sokszor nehezen érthetõ.
Nem értem, hogy a kerékpáros újságok miért nem vállaltak szerepet ennek tisztázásában. Bikemagon is fent kellett volna legyen a részletes magyarázat, kiemelt fórumtéma kéne rá, stb.
Írta 2010. szeptember 16. - 11:55
Vettem az országútimra egy kétforgáspontos miche féket.
Még nem volt idõm felszerelni, de feltûnt, hogy a fékpofa nem billenthetõ, így felmerül bennem a gyanú, hogy nem minden felniszélességnél fog rendesen felfeküdni a felnire. Ezt a dolgot lehet megfelelõ billenthetõ fékpofa vásárlássan kompenzálni, vagy erre magának a féktestnek is fel kell lennie készítve?
Hogyan van ez?
köszi
Írta 2010. szeptember 16. - 11:48
Ez a 158/k jel, ki latott mar ilyet, mert en nem.
.
pedig van
pesten is több helyen, szegeden, is meg a franc tudja még de több helyen láttam már
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. szeptember 16. - 11:45
federka: Nem jol ertelmezed, mert ha nincs "kerekpar nyom" nincs felfestve, akkor lakott teruleten SEM lehet az uton menni.
Illetve lehet, csak nem szabad.
jogos!
javitottam is, hogy kesobb se legyen felrevezeto
Írta 2010. szeptember 16. - 11:44
Írta 2010. szeptember 16. - 11:40
De tessek a http://www.police.hu...73971/KRESZ.pdf -ben 40. oldalon ugyanazt olvashatod mint az autosiskola oldalan.
/Amit te copyztal annak koze sincs a kerdeshez./
Írta 2010. szeptember 16. - 11:30
Írta 2010. szeptember 16. - 11:30
Illetve lehet, csak nem szabad.
Írta 2010. szeptember 16. - 11:28
Szvsz csak a tervezetrol terjedt el, hogy nem kotelezo.
Copy innen: KRESZ DOKTOR.HU - A Non-Stop Autós Motoros Iskola KRESZ oldala
Ez a 158/k jel, ki latott mar ilyet, mert en nem.11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog-és kerékpárutat jelöltek ki a kétkerekû kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog-és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog-és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

En itt nem latom azt, hogy ne lenne kotelezo a kerekparuton menni. Lakott teruleten belul foutvonalon semmi esetben nem lehet az uton menni. (pl. 7-es ut Erden) De mellekutak eseten se nagyon.
Írta 2010. szeptember 16. - 11:28
Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki a kétkerekû kerékpároknak, a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, és az úton kerékpárnyomot is kijelöltek – ha a közúti jelzésekbõl más nem következik – a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.
Tehat lakott teruleten kivul nincs valasztasi lehetoseg -> kerekparut.
Lakott teruleten belul donthetsz ugy, hogy kerekparut helyett az uttesten mesz, ha az nem foutvonal.
szerk: es ezzel: http://kreszvaltozas...58k kernyom.jpg a jellel van felfestve nyom
Írta 2010. szeptember 16. - 11:22
de szerintem ez pont elég neked:
Rendorseg Weblapján 6. Dia...
A módosítás elıtt:
„Kerékpárút” (26. ábra), a tábla azt jelzi, hogy a kétkerekõ kerékpárok csak a kerékpárúton
közlekedhetnek; a segédmotoros rokkantkocsi, gépi meghajtási kerekes szék, illetıleg a kétkerekõ
segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzıtábla nem tiltja. A
kétkerekõ segédmotoros kerékpár, segédmotoros rokkantkocsi a kerékpárúton legfeljebb 20 km/óra
sebességgel közlekedhet. A kerékpárúton más jármõ közlekedése tilos;
A módosítást követıen:
„Kerékpárút” (26. ábra): a tábla a kétkerekõ kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros
rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekõ segédmotoros kerékpár lakott területen kívül
a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzıtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármõ közlekedése tilos;”
Az új szabályozás alapján a kerékpárosnak nem kötelezı a kerékpárúton haladni.
Írta 2010. szeptember 16. - 11:05
Olvassatok utána:
KRESZ módosítás szerint
A KERÉKPÁROSNAK NEM KÖTELEZÕ A KERÉKPÁRÚTON HALADNI!!!!!
NEM BÜNTETNEK MEG ÉRTE (ha tábla nem tiltja) HOGY AZ ÚTON TEKERSZ!!!!
Be tudnád szúrni pontosan ezt a passzust amire hivatkozol?
Mert akkor kinyomtatom és magammal hordom és adot esetben a rendõr orra alá dörgölöm.
Írta 2010. szeptember 16. - 10:53
De akkor ne írj olyat, hogy megbüntet a közeg, ha nem is igaz. Ez a bunkó rendõrös beidegzõdés szerintem már idejétmúlt, és én még csak normális hozzáállású rendõrrel találkoztam. Legutóbb is a 7-es úton mentem BP-re, Érd környékén jártam, ahol tízméterenként kint van a tiltótábla, a legnagyobb ívben pont a rendõr került ki.
Nekem a rend õrei ha találkoztam velük a Balaton környékén (2 rendõr per nap) mindig mutogattak, hogy menjek fel a bicikliútra. Az egyik mellém is jött és megállított. Mondta, hogy menjek fel a bicikliútra, mert ha nem teszem meg, és mégegyszer meglát akkor megbüntet. Én felmentem és 500m után lejöttem róla, mert a minõsége siralmas volt. Aztán az utolsó 30km -en ami kifért a csövön siettem haza, nehogy összefussak velük...
Írta 2010. szeptember 16. - 10:33
Tény, hogy sok korombeli is nagy pöcs (mármint autós), de ez nem csak a bicósokkal szemben van, hanem egyébként is szerencsétlen a legtöbb, mert azt hiszi, hogy jogsija van meg apuci autója és már mindent megtehet. Az 'idõsebb' korosztály meg azért bunkó, mert a legtöbb elég korlátolt agyilag és nem képes a tespedt picsáját megmozdítani, ha meg a kormányt 2 fokkal el kell fordítani, hogy a 423423m széles úton kikerüljék a bicót, abba bele is rokkannak..
Ja, ez így van, bár vannak normálisak is sokan.
Legutóbb az üllõi úton húzta rám a dugóban a kormányt egy fickó, de mikor látta, hogy nem lassítok a tükre közelében sem, akkor nagyon kapkodva kezdte visszaszedni a kormányt
Írta 2010. szeptember 16. - 09:38
....valahol Budapesten, hogy nem a bicaj úton ment, és adott egy csekket is mellé.
így is volt 2010ig... (engem is megállítottak anno... de kimagyaráztam... mert azt hiszem Sebesség korlátozás van a bringaúton? valami 25... vagy 20..?)
Ha most adna csekket.. fel kell jelenteni..
Írta 2010. szeptember 16. - 09:30
Írta 2010. szeptember 16. - 09:21
Az már necces.. engem Szentendrén majdnem megvágtak emiatt!
Szentedrei bûntetésekrõl már én is hallottam.
Meg egy ismerõsöm mesélte, hogy télen, minuszokban állította me a rendõr valahol Budapesten, hogy nem a bicaj úton ment, és adott egy csekket is mellé.
Írta 2010. szeptember 16. - 09:12
Az már necces.. engem Szentendrén majdnem megvágtak emiatt!...ahol tízméterenként kint van a tiltótábla...

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére