Mennyit tudtok pörögni ezen a témán...
Egy kerékpárosnak öltözött kerékpárost nem fognak nagyon piszkálni a rendõrök, nekik is csak nyûg van vele.
Két idei történet:
Elsõ: Idén egyszer megállított a rendõr városon kívül, hogy miért nem a kerékpárutat használom (azt meg kell jegyeznem, hogy ez elég vicces kerékpárút, mert csak az egyik irányból van kirakva a kerékpárút tábla, szóval csak az egyik irányból kell/lehet használni

, de most pont a kell oldalról mentem). Mondtam neki hogy víz alatt van az eleje (tényleg víz alatt volt, kb 10 méteren 5cm), elhitte, aztán megkérdezte van-e nálam személyi. Mondtam hogy nincs. Mondta, hogy legközelebb legyen nálam, mert hogy fognak így azonosítani ha elütnek, meg ezért elõ lehetne állítani. Mondtam ok. Aztán folytattam az utam tovább kint az úton. Azt meg kell jegyeznem hogy szoktam ezt a kerékpárutat használni, mert sokkal jobb, mint az út és csak a vízátfolyás miatt nem mentem fel rá.
Második történet:
Kb. három hónapja történt. Csapat edzés volt, kb húsz bringás a városban a fõúton, ami mellett van kerékpárút. A 8as út körforgalma utáni szakaszon történt, itt összeér a régi elkerülõ és a 8as. A jobb oldali sávban jönnek az elkerülõrõl érkezõk, a másikban a 8ason jövõk. A lényeg kerékpárosok a belsõ sávban, elnéz hátra jobbra, nem jön senki, aztán sávváltás, pár másodpercre rá hatalmad dudálás, egy rendõr jött a sávban "kicsit" gyorsan. Megállít mindenkit, üvöltözik (egyébként egy nõ volt), aztán igazoltatni akar mindenkit, senkinél semmi papír, meg az öregek jól kiröhögték, hogy mit akar mert õ is szabálytalanul jött, aztán hisztizett egy sort és elment.
Sok kerékpárossal egyszerre nem tudnak (tudnának csak nekik is nagy gond lenne) mit kezdeni a rendõrök. Vannak még bõven hasonló történeteket. Az öregek azt mondták, hogy most elég nyugis a helyzet, mert régen szinte minden edzésen volt problémájuk valakivel és nem ilyen higgadtan oldották meg ezeket, persze vannak bõven nagy mesegépek köztük, szóval biztos csak a fele igaz a régi történeteknek.