Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Persze, csak akkor ilyenkor jöhet, hogy miért nincs csengõd, küllõprizmád stb.

-@j@∆~∆¯¯•Ņ, meg akinek két anyja van....

Egyébként nememlékszemmár mennyivel késõbb (még augusztusban asszem, talán a sziget alatt) pont ez mentette meg az életemet (tényleg.), hogy akkor megbüntetett a rendõr. Vagy ugyanaz, vagy eggyel arrébb lévõ keresztezõdés (A Kodály körönd felé). Elõre szólok hogy iszonyat sztereotípiákkal és klisékkel lesz teli, de tényleg (tényleg!) így volt. Gurulok bringával, ugyan az a szituáció. autópiros, párhuzamosan gyalogzöld.
Lehetõségek az alábbiak:
-Begurulok a bmw elé, és megvárom a zöldet, vagy
-Felgurulok a járdára és továbbgurulok a belsõ úton, úgyis két utca múlva lefordulok jobbra.

A második verziót választottam, és ahogy felraktam a kerekeimet a járdára, iszonyatos csattanást hallotam. Egy Ford Tranzit (azthiszem, az összes kisteher ugyanúgy néz ki...) alig 1,5-2m fékezéssel csattant bele a(z egyébként FEKETE, sötétített ablakú) BMW-be. Akkora sebességgel ment, hogy a BMW-t átlökte a keresztezõdés túloldalára. Hogyha elõtte állok, annak csúnya vége lett volna...
És itt jön a fentebb spoilerezett klisés rész: A BMW-bõl kiszáll egy szõke, szolizott bõrû alacsony csaj, és egy kopasz, kigyúrt, tetovált, magas, strandpapucsos csávó. A csaj iszonyatmód elkezdett ordibálni a Fordossal, a csávó meg elkezdett telefonálni. Mivel 2-3 ember odament már hogy marad szemtanúnak, ezért biccentettem egyet oda fölfelé, hogy köszi az életemet és mentem tovább a dolgomra mert sietnem kellett...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Akkor tisztázzuk az esetet: Autóúton gurultam az Andrássyn, megérkeztem egy keresztezõdésbe, ahol az autóknak PIROS volt, DE a gyalogosoknak zöld volt. Ebben a szituációban volt pofám átgurulni a piroson, de úgy, hogy onnan a zebrán mentem tovább fel a bringaútra (mert már közel voltam az oktogonhoz, ahol jobbra akartam menni). És ekkor villogott le a rendõrautó. Ismerõsömet elõtte két héttel csapták el majdnem, a bringaúton ZÖLD jelzésnél gurult volna át, az oldalról jövõ barom pedig nem vette észre hogy neki PIROS van. Egyébként meg 30km/h fölött haladok, szerintem joggal vagyok a budapesti forgalom tagja a belvárosban....

Persze, csak akkor ilyenkor jöhet, hogy miért nincs csengõd, küllõprizmád stb.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Akkor tisztázzuk az esetet: Autóúton gurultam az Andrássyn, megérkeztem egy keresztezõdésbe, ahol az autóknak PIROS volt, DE a gyalogosoknak zöld volt. Ebben a szituációban volt pofám átgurulni a piroson, de úgy, hogy onnan a zebrán mentem tovább fel a bringaútra (mert már közel voltam az oktogonhoz, ahol jobbra akartam menni). És ekkor villogott le a rendõrautó. Ismerõsömet elõtte két héttel csapták el majdnem, a bringaúton ZÖLD jelzésnél gurult volna át, az oldalról jövõ barom pedig nem vette észre hogy neki PIROS van. Egyébként meg 30km/h fölött haladok, szerintem joggal vagyok a budapesti forgalom tagja a belvárosban....

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Az ember vallalja mar ha csinal valamit. De hat nem vagyunk egyformak. :|

júliusban kaptam csekket az Andrássy-n azért, mert nem a kerékpárutat használtam.

azért mindennek van határa.
betarthatatlan és/vagy életveszélyes szabályokért büntetni elég megkérdõjelezhetõ dolog.
(természetesen a piros tiszta sor...)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
jaja, szerintem is erdemes feljelentetni magad. Hatha tenyleg megvagnak, es az tuti tobbe kerul... Az kizart, hogy max ugyannyit fizetsz, mert masok a hatarok. De persze egy kis szabalysertes miatt nem fognak nagy buntit kiszabni.
De valoban, a rendornek a feljelentessel munkaja van, es siman elofordul, hogy inkabb nem akar munkat maganak. Eleg szomoru.

En mindig mindent befizettem. Az ember vallalja mar ha csinal valamit. De hat nem vagyunk egyformak. :|

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ezt igy onkentesen eldontotted, hogy nem fizeted be? Szerinted elfelejtik, hogy kuldtek?

Igen, önkényesen eldöntöttem. Februárban egy bulizás alkalmával a társaság 3 tagja kapott "közterületen alkoholfogyasztás" csekket. A három csekk összetépve landolt egy diszkó hamutáljában, majd lángrakapott, és ennyi volt. A társaság mind a 3 tagja 18éven felüli volt, ott elméletileg szigorúbban nézik hogy ki fizeti be vagy ki nem. Nekem Augusztus 15én kellett volna befizetnem, nem tettem meg. Most vasárnap ismét begyüjtöttem egy csekket (ezútta 6ezer forintost), piroslámpával kaptak el (éjszaka, a teljesen kihalt király-szív utca keresztezõdésbenn), de ezt már fe fogom fizetni.

stp1: észbentartanivaló.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

júliusban kaptam csekket az Andrássy-n azért, mert nem a kerékpárutat használtam. Illetve volt ott egy piroslámpa is, de a csekken csak az volt rajta hogy nem használtam a kerékpárutat....mondjuk nem is fizettem be...

erre írta HBalage a 2005 júliusi BM-ben, hogy érdemes feljelentetni magad a helyszíni bírság helyett. elhúzódik az egész, nagy eséllyel ejtik vagy még mindig fellebbezhetsz.
legrosszabb esetben is csak annyit fizetsz mint ami a helyszíni bírság lenne.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tervez vki Fogaskerekut hajkuraszni vasarnap?
En ma jartam be a palyat: Index Fórum

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ezt igy onkentesen eldontotted, hogy nem fizeted be? Szerinted elfelejtik, hogy kuldtek?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Bartátok még nyáron voltak kint ausztriában és valahogy rákeveredtek egy autóútra..
hatalmas szirénázással bevágott eléjük egy rendõrségi Touareg, és kipattant a közeg..
azt mondták úgy ordított velük, mintha embert öltek volna..100eurót magyarázott fejenként...
de ja, 15 bringással egyedül nem tudott semmit csinálni. mindenki csak vonogatta a vállát, meg makogott össze vissza amennyire tudott németül...
a vége az lett hogy visszapattant a kocsijába aztán otthagyta õket..:)

ha vennék, csak szabadgörgõt vennék..
a másikon állítólag elfelejtesz bringázni..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
júliusban kaptam csekket az Andrássy-n azért, mert nem a kerékpárutat használtam. Illetve volt ott egy piroslámpa is, de a csekken csak az volt rajta hogy nem használtam a kerékpárutat....mondjuk nem is fizettem be...

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Bécs:

1990ben még csak 190km biciklis út volt, 2006ra lépték át az 1000km-t. Jelenlegi infót nem tudok, de ez még egy indok amiért nem akarok máshol élni.

:)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
jobbra tartás oké, viszont már nem kötelezõ a padkára tapadni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

errõl mi a téveszme? nem kötelezõ.

pl. kiskörút mikor a sáv ideiglenesen megszûnik és egybe vannak terelve a jármûvek.

rendõr még sehol nem állított meg (fõleg városban megyek). viszont rengeteg önbíráskodó nyomorék van akivel kénytelen vagyok leállni vitatkozni, hogy pl se az andrássy se a bajcsyn nem megyek a kijelölt kerékpáros úton/sávon hiába üvöltözik habzó szájjal.
a egyedül az alkotmány utcai, thököly úti, kiskörúti bringaSÁVot vagyok hajlandó használni, mást nem.

Szerintem arra gondolt, hogy sokan úgy gondolják, hogy most már ott megy, ahol akar. A jobbratartás továbbra is vonatkozik a kerékpárra (ahogy mindenki másra is)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Rengeteg téveszme kering [...] pl arról, hogy most már nem kötelezõ az úttest jobb szélére húzódni biciklivel.

errõl mi a téveszme? nem kötelezõ.

Ez a 158/k jel, ki latott mar ilyet, mert en nem.
Feltöltött kép

pl. kiskörút mikor a sáv ideiglenesen megszûnik és egybe vannak terelve a jármûvek.

rendõr még sehol nem állított meg (fõleg városban megyek). viszont rengeteg önbíráskodó nyomorék van akivel kénytelen vagyok leállni vitatkozni, hogy pl se az andrássy se a bajcsyn nem megyek a kijelölt kerékpáros úton/sávon hiába üvöltözik habzó szájjal.
a egyedül az alkotmány utcai, thököly úti, kiskörúti bringaSÁVot vagyok hajlandó használni, mást nem.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Tudtok ajánlani valami jófajta, nedves körülményekre való fékgumit, cserélhatõ betétetes, Shimano kompatibilis fékbe? A mostani (BBB) nem igazán fog. Nézegettem több-komponensûnek hívott betéteket (BBB, Merida), de ezek inkább csak több színû, "parasztvakítás" dizájnnak tûnnek. Az egyetlen, ami valóban úgy néz ki, hogy kétféle anyagból van, az ez az Acor:

Feltöltött kép

Volt nekem, mondjuk montira BBB fékpofám, ilyen cserélhetõ és shimano fékjeim voltak, mondjuk monti. Ott 3 komponens az bejött. Képen nem tûnt különbözõnek, de amikor kézbe fogtam, mielõtt megvettem, érezni lehetett a különbséget. Szerintem outira is van ilyen, csak keresgélni kell, másrészt sztem ilyenért menj be vmi bringaboltba és ott a választékot nézzd és amit lehet, kibontottan nézz meg, hogy milyen a felülete.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Én most vettem egy Kreitler-t

egy kis ízelítõ:
Kreitler rollers

Shelley-ke jól néz ki :D de nem szeretem a szabad görgõt... :/

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Én most vettem egy Kreitler-t

egy kis ízelítõ:
Kreitler rollers

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
105 is blokkoja a kereket amíg nem versz fel egy csomó sarat a felnire... utánna semmi se fogja meg szvsz....

ELITE görgõmet vettem asszem 28ért a Decathlonban.... nem akartam görgõt venni .. de megláttam és azonnal meg is vettem ;) (5fokozatban állítható)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mi a baj a Shimano betetekkel? Az uj 7900-es betet allitolag nagyon jo esoben.