Hátrahajló nyeregcsõ van, de am pont az a gond, hogy nagyon elõre kell nyújtóznom és már nyomja a tököm... ^^
magasságod?
Hátrahajló nyeregcsõ van, de am pont az a gond, hogy nagyon elõre kell nyújtóznom és már nyomja a tököm... ^^
TT: 520mm
ST: 520mm
STEM: 110mm, nem 120
ennyi..
Nem sloping, ahogy látod.
El kell döntened, hogy fékváltókaros vagy alsócsöves váltást akarsz. Alsócsövesrõl fékváltókarosra térni nem kis befektetés (új cuccokkal legalábbis). A lényeg a biciklizés, alsócsövessel is jól el lehet boldogulni, komoly biciklisták használják ma is még komoly bicikliken (ugyan nem versenyzésre, de edzésre és túrázásra). Nagy forgalomban illetve versenyen azonban gyorsabb és kényelmesebb a fékváltókaros. (Több országúti biciklim van, az egyik legkedvesebb egy régi, könnyû francia poulidor/mercier, 5 sebességes.) Ráadásul egy 5-ös váltókar 6-ost még tán elvisz, de 8, 9, 10-es váltóhoz cserélni kell (vagy barkácsolni).

Oks, ránézésre a mostanit 120-asnak mondanám talán, imo ha 'megfelezném' se lenne baj. 6-7es is bõven elég lenne, és ahhoz is a nyerget ha nem is tövig, de elõre kellene csúsztatnom még. Rövid a karom...
... Mint ahogy minden valaha létezõ Campagnolo fékváltókaron[...]A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

'facepalm' fáradt vagyok.. >.<
Tényleg....

De alsó fogásnál (nekem legalább is), teljesen nagyujjra áll.A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.
Egy 9-es Xenon váltó sosem fog összejönni egy 8-as Sora sorral.Am meg ugyan annyira nem értek ehhez a részhez, de sztem be lehet állítani, hogy 9-es Xenon csak 1-8 között mozogjon.
A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.Amúgy a Soraval szemben én is a Xenon fele hajlanék, mert a Sora-nál nem lehet alsó fogásból lefele (kisebb lánckerekek fele, azaz gyorsabb hajtásra) váltani, ez számomra konstrukciós hiba.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]