Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Hátrahajló nyeregcsõ van, de am pont az a gond, hogy nagyon elõre kell nyújtóznom és már nyomja a tököm... ^^

magasságod?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Hátrahajló nyeregcsõ van, de am pont az a gond, hogy nagyon elõre kell nyújtóznom és már nyomja a tököm... ^^

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
[quote name='bloke']Jól ülsz a bringán? Nagyon sok embert látok, aki nem dõl megefelelõen elõre a csípõjénél, hanem a hátát görnyesztve és a vállát elõrecsapva próbálja elérni a kormányt. Egy szép testtartás valahogy így néz ki:

ha hátrahajló nyeregcsöve van, egyáltalán nem gáz a teljes nyeregelõretolás. 52-es vázhoz meg simán vállalható a 90-100-as stucni. vagy B opció: a stucni magasabbra állítása.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Fekváltókarra gondoltam, de Köszi ezt is :)
Ismerem az oldalt, jó lenne egyszer bejutni matuzmesterhez..

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

TT: 520mm
ST: 520mm
STEM: 110mm, nem 120

ennyi..

Nem sloping, ahogy látod.

Jól ülsz a bringán? Nagyon sok embert látok, aki nem dõl megefelelõen elõre a csípõjénél, hanem a hátát görnyesztve és a vállát elõrecsapva próbálja elérni a kormányt. Egy szép testtartás valahogy így néz ki:

Feltöltött kép

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
...nem, nem láttam jól, a barcon karja hajlított, nem egyenes... Így viszont még inkább kíváncsi vagyok hogy ez milyen váltókar... Lehet hogy nem is pozícionált? :D Az lenne csak igazán oldschool...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

El kell döntened, hogy fékváltókaros vagy alsócsöves váltást akarsz. Alsócsövesrõl fékváltókarosra térni nem kis befektetés (új cuccokkal legalábbis). A lényeg a biciklizés, alsócsövessel is jól el lehet boldogulni, komoly biciklisták használják ma is még komoly bicikliken (ugyan nem versenyzésre, de edzésre és túrázásra). Nagy forgalomban illetve versenyen azonban gyorsabb és kényelmesebb a fékváltókaros. (Több országúti biciklim van, az egyik legkedvesebb egy régi, könnyû francia poulidor/mercier, 5 sebességes.) Ráadásul egy 5-ös váltókar 6-ost még tán elvisz, de 8, 9, 10-es váltóhoz cserélni kell (vagy barkácsolni).

Emlegetett farkas... :)
Feltöltött kép

Az ilyenek nagyon közel állnak a tökkelütött technofetisiszta szívemhez, szóval minél több ilyen gép jár annál jobb. :D (Ha jól látom az ott a Dura-Ace barcon váltó feje alsócsövesnek beépítve. Elvileg mintha a Shimano doksijában is az szerepelne, hogy lehetséges az ilyen felszerelés.)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
TT: 520mm
ST: 520mm
STEM: 110mm, nem 120

ennyi..

Nem sloping, ahogy látod.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Feltöltött kép

Oks, ránézésre a mostanit 120-asnak mondanám talán, imo ha 'megfelezném' se lenne baj. 6-7es is bõven elég lenne, és ahhoz is a nyerget ha nem is tövig, de elõre kellene csúsztatnom még. Rövid a karom...

felsõcsõ mekkora? ez egy slooping váz?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Kerékagyak/sorok
itt van pár 8-as

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Kerestem, de nem találok. Ha esetleg valaki tud linket, boltot, helyet, akkor azt megköszönném!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
még elég sok helyen lehet kapni 8as campa cuccokat. használtan is érdemes megvenni,mert 1 karbantartás után megint úgy müxik mintha új lenne. ezt leginkább a f/vkarra értem.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Mirage-ból van 8as.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Én elhiszem nektek hogy Xenon jobblenne, de 9s-est nem akarok. Ha MTB-al, dirt vázzal elég volt a 8, akkor országútin is elég lesz.
Így marad most a Sora. Az alsócsövesnél jobb megoldás, és árban ugyanott vagyok így.
De köszi a tippeket!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...]A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.

... Mint ahogy minden valaha létezõ Campagnolo fékváltókaron :). A Soranál a baj az, hogy nem éred el alsó fogásból (túl messze van), míg a Xenonnál igen (hüvelykujjal). Ha kipróbálsz egy Sora és egy Xenon váltókart, egybõl észreveszed.
http://www.campagnol...fr/XEN08-FR.pdf

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts
Még szerencse, hogy a 8-as és 9-es Campa sorok egyik mérete sem egyezik.

Center-to-center Spacing | Sprocket Thickness | Spacer Thickness
Campagnolo 8-speed: 5.0 mm | 1.9 mm | 3.1 mm
Campagnolo 9-speed: 4.55 mm | 1.75 mm | 2.8 mm

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Feltöltött kép

Oks, ránézésre a mostanit 120-asnak mondanám talán, imo ha 'megfelezném' se lenne baj. 6-7es is bõven elég lenne, és ahhoz is a nyerget ha nem is tövig, de elõre kellene csúsztatnom még. Rövid a karom...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

'facepalm' fáradt vagyok.. >.<
Tényleg.... :D

Feltöltött kép

ugyanakkor a nyerget told vissza normális pozicióba, és ahhoz vegyél stucnit, ne a a koppig elõretolt beállításhoz.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Nem arra gondoltam, hogy 9-es xenon váltó 8-as sora sorral, hanem arra, hogy pl Miche 8-as sorral simán kompatibilis a campa és shimano is am. Vagy is nekem most Miche van a campahoz és most ugyan kicsit meg van ütve a váltófül és meg van görbülve, de am össze lehetett szépre hangolni, ugyan nem olyan mint campa-campa, de azért elég jól muzsikál, de majd új keréken campa sor lesz.

Ezzel azt akarom mondani, hogy lehet hagyni kellene azt a sorat a francba..

A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.

De alsó fogásnál (nekem legalább is), teljesen nagyujjra áll.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts

Am meg ugyan annyira nem értek ehhez a részhez, de sztem be lehet állítani, hogy 9-es Xenon csak 1-8 között mozogjon.

Egy 9-es Xenon váltó sosem fog összejönni egy 8-as Sora sorral.

Amúgy a Soraval szemben én is a Xenon fele hajlanék, mert a Sora-nál nem lehet alsó fogásból lefele (kisebb lánckerekek fele, azaz gyorsabb hajtásra) váltani, ez számomra konstrukciós hiba.

A Xenon váltokaron is oldalra került a kioldókar.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]