Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
166 magas vagyok, de rövid a karom.[/QUOTE]

Dormi:

Nagyjából hasonlóak a paraméreteink, régebben én is ilyen gondokkal küzködtem
és igyekeztem megoldani a problémát, nem lett 100% os az eredmény, de sokkal
komfortosabb lett a bicajozás

-Egyenes fejû nyeregcsõ
-rövid stucni pl én 75 mm eset használok
-kisebb elõrenyúlású/75-80mm, hajlítású/125mm/ kormány

gondolom nálad is akkor jelentkezik a probléma mikor a fékváltókart fogod/felsõ fogás/, ha a stucni kétoldalán akkor kényelmes.

itt egy kép a jelenlegi állapotról:

http://img3.tar.hu/b.../38097532.jpg#3

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Na most én nem azt mondtam, hogy állítsd 45 fokba a nyerget. Mint minden mást, a nyereg szögét is megfelelõen be kell lõni. A nyeregmagasságot szándékosan lejjebb állítani, mint ami az ideális nem lehet megoldás.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Ha a cerkádat nyomja akkor a nyereg döntése nem jó mert lecsúszol... viszont próbáld meg, hogy meghagyod a nyereg szögét, de lejjebb rakod elsõre úgy 3milivel.
Vagy vegyél "lávcsenel-s" nyerget.

Egy outi-n sokkal nehezebb nyerget beállítani. Pont a kormány adottságai miatt. Kényelmesnek kell lennie alsó fogásban is. Azt tapasztaltam, hogy az a beállítás ami egy mountinál jó lenne az outinál magas mert ha alsó fogásba átváltasz akkor az már "ott" kényelmetlen. Nálam bevált, hogy beállítok egy mounti-s magasságot (ami felsõ fogásban kényelmes) és azt addig viszem lejjebb amíg az alsó fogás jó lesz. Sok függ az egyén adottságaitól , de álltalában ez 5-10mm ig változhat. Bár ha valaki nagyon merev akkor ez lehet több is...

Ezt megpróbálom. Am Selle nyergem van és van benne egy rés ugye, ami a kényelmet fokozza, de ugye az magába nem elég. Am pont ez a problémám kb amit leírtál, eljátszok ezzel sztem holnap, lehet, hogy így jó lesz stucni csere nélkül is.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Ahham, jaja, bár sztem elég lenne (és olcsóbb is) a stucni csere, mert a nyerget elõre tudom eléggé tolni.

Anno montinál már próbáltam, hogy döntöm, de ott is stucni csere lett a vége, mert nyerget ha annyira megdöntöm amennyire tökömnek kényelmes, akkor kb tartanom kell magam rajta.. Már így is van némi elõre döntés benne, annyi, hogy ne csússzak le róla.

Ha a cerkádat nyomja akkor a nyereg döntése nem jó mert lecsúszol... viszont próbáld meg, hogy meghagyod a nyereg szögét, de lejjebb rakod elsõre úgy 3milivel.
Vagy vegyél "lávcsenel-s" nyerget.

Egy outi-n sokkal nehezebb nyerget beállítani. Pont a kormány adottságai miatt. Kényelmesnek kell lennie alsó fogásban is. Azt tapasztaltam, hogy az a beállítás ami egy mountinál jó lenne az outinál magas mert ha alsó fogásba átváltasz akkor az már "ott" kényelmetlen. Nálam bevált, hogy beállítok egy mounti-s magasságot (ami felsõ fogásban kényelmes) és azt addig viszem lejjebb amíg az alsó fogás jó lesz. Sok függ az egyén adottságaitól , de álltalában ez 5-10mm ig változhat. Bár ha valaki nagyon merev akkor ez lehet több is...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

166cm hez elég hosszú a stucnid, meg egy egyenes nyeregcsõvel lehet jobb lenne.

Ahham, jaja, bár sztem elég lenne (és olcsóbb is) a stucni csere, mert a nyerget elõre tudom eléggé tolni.

Nem kísérleteztél a nyereg döntésével? A töknyomáson segíthet.

Anno montinál már próbáltam, hogy döntöm, de ott is stucni csere lett a vége, mert nyerget ha annyira megdöntöm amennyire tökömnek kényelmes, akkor kb tartanom kell magam rajta.. Már így is van némi elõre döntés benne, annyi, hogy ne csússzak le róla.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
166cm hez elég hosszú a stucnid, meg egy egyenes nyeregcsõvel lehet jobb lenne.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem kísérleteztél a nyereg döntésével? A töknyomáson segíthet.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Feltöltött kép

166 magas vagyok, de rövid a karom.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Hátrahajló nyeregcsõ van, de am pont az a gond, hogy nagyon elõre kell nyújtóznom és már nyomja a tököm... ^^

Nincs egy képed a bringáról?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Hátrahajló nyeregcsõ van, de am pont az a gond, hogy nagyon elõre kell nyújtóznom és már nyomja a tököm... ^^

magasságod?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
[quote name='bloke']Jól ülsz a bringán? Nagyon sok embert látok, aki nem dõl megefelelõen elõre a csípõjénél, hanem a hátát görnyesztve és a vállát elõrecsapva próbálja elérni a kormányt. Egy szép testtartás valahogy így néz ki:

ha hátrahajló nyeregcsöve van, egyáltalán nem gáz a teljes nyeregelõretolás. 52-es vázhoz meg simán vállalható a 90-100-as stucni. vagy B opció: a stucni magasabbra állítása.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Fekváltókarra gondoltam, de Köszi ezt is :)
Ismerem az oldalt, jó lenne egyszer bejutni matuzmesterhez..

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

TT: 520mm
ST: 520mm
STEM: 110mm, nem 120

ennyi..

Nem sloping, ahogy látod.

Jól ülsz a bringán? Nagyon sok embert látok, aki nem dõl megefelelõen elõre a csípõjénél, hanem a hátát görnyesztve és a vállát elõrecsapva próbálja elérni a kormányt. Egy szép testtartás valahogy így néz ki:

Feltöltött kép

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
...nem, nem láttam jól, a barcon karja hajlított, nem egyenes... Így viszont még inkább kíváncsi vagyok hogy ez milyen váltókar... Lehet hogy nem is pozícionált? :D Az lenne csak igazán oldschool...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

El kell döntened, hogy fékváltókaros vagy alsócsöves váltást akarsz. Alsócsövesrõl fékváltókarosra térni nem kis befektetés (új cuccokkal legalábbis). A lényeg a biciklizés, alsócsövessel is jól el lehet boldogulni, komoly biciklisták használják ma is még komoly bicikliken (ugyan nem versenyzésre, de edzésre és túrázásra). Nagy forgalomban illetve versenyen azonban gyorsabb és kényelmesebb a fékváltókaros. (Több országúti biciklim van, az egyik legkedvesebb egy régi, könnyû francia poulidor/mercier, 5 sebességes.) Ráadásul egy 5-ös váltókar 6-ost még tán elvisz, de 8, 9, 10-es váltóhoz cserélni kell (vagy barkácsolni).

Emlegetett farkas... :)
Feltöltött kép

Az ilyenek nagyon közel állnak a tökkelütött technofetisiszta szívemhez, szóval minél több ilyen gép jár annál jobb. :D (Ha jól látom az ott a Dura-Ace barcon váltó feje alsócsövesnek beépítve. Elvileg mintha a Shimano doksijában is az szerepelne, hogy lehetséges az ilyen felszerelés.)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
TT: 520mm
ST: 520mm
STEM: 110mm, nem 120

ennyi..

Nem sloping, ahogy látod.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Feltöltött kép

Oks, ránézésre a mostanit 120-asnak mondanám talán, imo ha 'megfelezném' se lenne baj. 6-7es is bõven elég lenne, és ahhoz is a nyerget ha nem is tövig, de elõre kellene csúsztatnom még. Rövid a karom...

felsõcsõ mekkora? ez egy slooping váz?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Kerékagyak/sorok
itt van pár 8-as

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Kerestem, de nem találok. Ha esetleg valaki tud linket, boltot, helyet, akkor azt megköszönném!