Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
A kormányvégváltót úgy tudom fõleg a ciklokrosszban használják még elég sokat, illetve ugyanaz a váltószerkezet megy az idõfutamkormány aero szarvába is, elölre.
Az alsócsöves váltóhoz képest maga az ergonómia csúcsa. :D

Amúgy amit mondasz, hogy montisan feltenni a kormány tetejére, létezõ megoldás, bár csak kisüzemi barkács jelleggel. Pl. a Paul Components is gyárt a thumbie adapterbõl outi kormányra valót, amivel a fékkar mellé lehet építeni a váltókart. Nekem viszont nem tûnik túl hatékonynak. Ha lent fogod a kormányt, kényelmesebb elérni a kormány végét mint a tetejét.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Feltöltött kép

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Jaaa, ezt mondjuk nem tudtam, bár nekem így nem tûnik jobbnak, vagy könnyebbnek, akkor már inkább kormányra rakták volna és ilyen féligmonti megoldással az egyenes kormányrészre került volna. Mármint nem STI-re gondolok, hanem amit egykét régi outinál láttam, hogy pl stucniig is felhozták vmi kis kiegészítõ csõbilincses cuccal a váltást.

Öööö mtb cipõhöz 'outi pedál', tudsz vmit linkelni, mert nem tudom mire gondolsz. :S Nem láttam még ilyet és am a pedál cserém kezd aktuálissá válni, szóval akkor vmi olyasmit lehetne, fõleg, ha normálisan is néz ki.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Hol használnak ilyet? O.o

Még sehol nem láttam. Ez miért jó? Nem tûnik kézreállónak.. Ennyi erõvel a vázon is lehetne.

Pont ez volt a lényeg, hogy feltették a kormányra a váltást, ezután jött az STI

Urak!

mennyire gáz megoldás országútira MTB pedált szerelni?
több oka is van annak, hogy ez eszembe jutott:

1. nem kell vennem még egy cipõt, ergo kevesebb pénzbõl megoldom ezt a kérdést
2. ahol lakom, jelenleg alkalmatlan arra, hogy országúti cipõben közlekedjek - az aszfaltozott csík kb. 5-10 perc gyaloglásra van a házunktól, addig viszont apró kõvel felszórt saras utakon kell átvágnom, aminek az egyik vége még meredek is (10-15% között van valahol)

Miért lenne gáz? Egyébként van "mtb-s országúti pedál".

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Semennyire. Anno 25ezer volt MTB cipõm, pedál az alap shimano volt. Francnak sincs kerete csak úgy váltogatni, a cipõ meg amúgy is baromi kényelmes. Felrakod a monti spd-t és csapatod. Belefér.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Urak!

mennyire gáz megoldás országútira MTB pedált szerelni?
több oka is van annak, hogy ez eszembe jutott:

1. nem kell vennem még egy cipõt, ergo kevesebb pénzbõl megoldom ezt a kérdést
2. ahol lakom, jelenleg alkalmatlan arra, hogy országúti cipõben közlekedjek - az aszfaltozott csík kb. 5-10 perc gyaloglásra van a házunktól, addig viszont apró kõvel felszórt saras utakon kell átvágnom, aminek az egyik vége még meredek is (10-15% között van valahol)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Hol használnak ilyet? O.o

Még sehol nem láttam. Ez miért jó? Nem tûnik kézreállónak.. Ennyi erõvel a vázon is lehetne.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Pff.. Eddig am nem is tudtam elképzelni mi a franc az a kormány végén, most vettem észre, hogy váltó.. :D Azért ez odab. :DDD

Ha azt hiszed, hogy ez valami házi barkács, akkor tévedsz.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Pff.. Eddig am nem is tudtam elképzelni mi a franc az a kormány végén, most vettem észre, hogy váltó.. :D Azért ez odab. :DDD

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
A kormányt megnéztétek? ... váltás.. féktechnika... egyébként az egész meghajtás igen vicces...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Mondjuk akármennyire bugyuta látvány, talán van racionális magyarázata... Pl. többnapos kirándulás vagy Európa körtúra vagy valami ilyesmi...

Az oke, de azert egy ilyen esemenyre megis csak valami trapabirobb kereket kellene a Lightweight helyett. Amire ugye max tomeg limit is van, igaz 80-120kg kozott valtozik, tehat egy malhas bico is beleferhet, de hat megis.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Lehet ez valamelyik NBA-s +200cm -es szupersztáré:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Asszem ez az eset, amikor tenyleg nem artana egy egyedi meretre gyartott vaz. :)
http://i188.photobuc...ellcourt/01.jpg

Ezt egyszer már linkeltem, lehet, hogy ugyanazé. :)

Feltöltött kép

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Ez viszont jo arc lehet. :))

http://weightweenies...39461&mode=view

Ööööö... XD Ez hatalmas!
Mondjuk akármennyire bugyuta látvány, talán van racionális magyarázata... Pl. többnapos kirándulás vagy Európa körtúra vagy valami ilyesmi...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Asszem ez az eset, amikor tenyleg nem artana egy egyedi meretre gyartott vaz. :)
Feltöltött kép

Ez viszont jo arc lehet. :))

http://weightweenies...39461&mode=view

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

77cm-es belsõ lábhosszom van. 51-es a Seat Tube. Térdem 39 cm-re van kb a belsõ hajlattól kezem vége pedig a térdem közepétõl 18cm-re ami azért elég rövidnek számít imo.

Am az ülés kényelmességét orvosoltam, 7mm-el lejjebb került a nyereg és így jobb lett alsó fogásban is, bár még 'normál testtartásban', szintén alsó fogásnál kicsit nyújtózkodok..

Ez a 7mm lejjebb engedés még azon is engedett, hogy az ülést kicsit más szögbe tudjam állítani és most eléggé kényelmessé vállt, a stucnin gondolkodok am erõsen, hogy kicseréljem-e. Mert csak szoba körülmények között és minimális tekeréssel próbáltam ki, de most megyek melóba majd úgy is vele és kipróbálom, hogy kell-e biztosan az a csere.

Ez a 7mm ülésmagasság állítás elég sok.
Másnál 1 mm állítás is hatalmas változást eredményez... nem hogy 7mm...
Lehet majd megfájdul a térded tõle. Nekem ha alacsony az ülés, akkor hosszú távon fáj a térdem (alacsony azt jelenti nálam, hogy a mostani beállításnál 2mm-rel alacsonyabban van a nyereg)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Bike Shelf...
Szep, de a legtobb karbon vazon a hatso fek bovden elegge utban van ehhez a designhoz. De a regi rejtett bovdenes acelvazamnal is felutkozne, ahol kijon a csobol.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Pont most olvastam meretezessel kapcsolatban masol is eszmefuttatast.
Csohosszok magukban semmit sem mondanak szogek nelkul, 1cm differenciat siman okozhat a meredekebb ulescso szog. A villaszognek joval kisebb szerepe van a meretezesben, hisz a kormany pozicioja alig fugg tole, ha azonos a felsocso hossz (es az ulescso/ulescsoszog)

Egyebkent szet kell nezni jol, az, hogy egy gyartonak nincs olyan meretu vaza, ami passzol az emberhez, nem jelenti, hogy mas gyartonak sincs.
Pl. Ridley-ben az XS a legkisebb, de ez is tul magas fejcsovel keszul (130mm) a legtobb alacsony profinak, van aki palya stucnival hasznalja. De nekik muszaj Ridleyvel versenyezni. Vagyis eddig az volt. :) (Jovore mar Focuson mennek.)

Valaki jövõre is Ridley-vel megy. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Pont most olvastam meretezessel kapcsolatban masol is eszmefuttatast.
Csohosszok magukban semmit sem mondanak szogek nelkul, 1cm differenciat siman okozhat a meredekebb ulescso szog. A villaszognek joval kisebb szerepe van a meretezesben, hisz a kormany pozicioja alig fugg tole, ha azonos a felsocso hossz (es az ulescso/ulescsoszog)

Egyebkent szet kell nezni jol, az, hogy egy gyartonak nincs olyan meretu vaza, ami passzol az emberhez, nem jelenti, hogy mas gyartonak sincs.
Pl. Ridley-ben az XS a legkisebb, de ez is tul magas fejcsovel keszul (130mm) a legtobb alacsony profinak, van aki palya stucnival hasznalja. De nekik muszaj Ridleyvel versenyezni. Vagyis eddig az volt. :) (Jovore mar Focuson mennek.)

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Ötletes kerékpár tárolási alkalmatosság! :D
Bike Shelf «