Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A teljesítménymérõ és a pulzusmérõ elektromossága nem spórol neked erõt, a váltás viszont igen. :)

A sebesség mindent megold.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

....

Nekem is ez jutot eszembe... de azok hónapokig évekig mûködnek... (persze a GPS-es az nem)
Azt írta róla CompCyc hogy olyan 1000kmt bír normális váltás gyakoriság mellett... (fórumon 2500km-t is írtak...)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha mar zavar az elektromossag a kerekparon, az a teljesitmenymero. (sot, meg a pulzusmero, a radiorol meg nem is beszelve) Mert annak (azoknak) a hasznalata tenyleg megvaltoztatta a kerekpar versenyzest. Az ekektromos valtas az egvilagon semmin nem valtoztat.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Ha viszont elszállunk akkor szálljunk jó messzire. Innen már tényleg csak egy lépés az agyhullámokkal vezérelt váltó... A mai agyhullám-alapú interfészek némi betanulási idõszak után már egész megbízhatóan mûködnek. A sisakban még hely is van a szenzoroknak...
Csak gondolsz a megfelelõ áttétre, és már vált is.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Ez is egy nézõpont... tényleg kicsit idegen érzés... de ettõl függetlenül nagyon érdekel... leginkább azért mert ugye azért kedveljük a kerékpárt .. mert nem kell tankolni :D ... ezt meg azért valszeg tölteni kell :S

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha még nem volna világos a Campagnolo hézagoló kérdés

Cassettes and Cogs - Branford Bike - Seattle/Bellevue - Campagnolo Pro Shop

Van olyan, amilyekhez négy különbözõ kell.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Ha azt nézzük hogy a profik milyen hamar rákattantak, el tudom képzelni hogy milyen lehet. Végsõsoron egy számítógépvezérelt célrobotról val szó, nincs az a pozícionált mechanika ami ezzel felveheti a versenyt...
Nekem csak az vele a bajom, hogy ez így már valahogy nem igazán bicikli. :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Egyszer kéne egy Di2 vel szaladni egy igazi kört .. akkor lehetne vélekedni... ha lesz használható áron akkor ki fogom próbálni.. ennyi pénzért biztos hogy nem...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én se fogok elektromosra váltani, de csak azt hallani róla, hogy most ez a létezõ legjobb dolog. Még a Campa párti Erik Zabel szerint is.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

ez így nem igaz,mert a fogak közt a távolság egyforma. az van,hogy a nem tartóbakos sorok legnagyobb fogaskerekei nem egyenesek. emiatt kell kissebb távtartó a fogaskerekek közé.

Na, azt nem tudtam hogy miért nem egyformák, csak azt, hogy nem egyformák :) De köszi az infót!

Dormi: fémmegmunkálásféleséggel is foglalkozok szabadidõmben. Esztergával simaügy legyártani

FSA cuccok: tetszik.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

Ultegra is lesz elektronikus, azt csiripelik. De attol tartok a mech. D/A-nal meg ez is dragabb lesz. De varjuk ki.
Allitolag Campa eletromos is jon jovore es SRAM is. Vicces lesz a doubletap elektromos valtozatban. :)))

szerelõi szemmel nézve,én nem nagyon örülök az elektronikus váltásnak. akkor lenne értelme,hogyha lenne vlmi oktatás a nagykerek részérõl. javítás,beállítás ilyenekre gondolok. bár a shimano-nál már inkább csere szokott lenni,ha vlmi gebasz van. sram is inkább csere. campát még lehet néha javítani.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ha ezektõl a bowdenes 105, veloce cuccok ára szakad, akkor hajrá elektromos cuccok!

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Az idõfutam felhasználás még oké, ott jól jön a külön váltó az összes fogáshoz, meg az a tizedmásodperc is számít amivel gyorsabban vált a gép mint te, de valahogy idegenkedem ettõl az elektronizálástól...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ultegra is lesz elektronikus, azt csiripelik. De attol tartok a mech. D/A-nal meg ez is dragabb lesz. De varjuk ki.
Allitolag Campa eletromos is jon jovore es SRAM is. Vicces lesz a doubletap elektromos valtozatban. :)))

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

Nincs egy síkban a belsõ és a külsõ része.

köszi. vlmi ilyesmit akartam én is írni. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nincs egy síkban a belsõ és a külsõ része.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

ez így nem igaz,mert a fogak közt a távolság egyforma. az van,hogy a nem tartóbakos sorok legnagyobb fogaskerekei nem egyenesek. emiatt kell kissebb távtartó a fogaskerekek közé.

??? nyolcas van a fogaskerékben?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

miért jó az ha a campa soron belül a hézagolások nem egyformák?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
miért jó az ha a campa soron belül a hézagolások nem egyformák?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Arra én is... ez így tetszik.. majd még az ára kiderül .. mondjuk a Vision TriMax igen jó ár/érték arányú hajtókar... remélem hasonló lesz a többi is...