Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ezt am értem. Mármint, hogy a hézagoló micsoda, de otthoni körülmények között, ez ilyen pontosan beállítható? Vagy te pl gépész vagy, vagy akár szerelõ és meg tudod?! Meg am, hogy gyártod le, nem értek ezekhez de érdekelne.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Selfown' :DDDD

Am ehhehe, de precízen számoltok, de ezt gyakorlatba is át lehet ültetni? De tényleg, mennyire lehet 0,04 mm-t beiktatni otthoni körülmények között? Meg ez mennyit számít, szerintem nem sokat, csak a hõtágulással eltûnik ez a különbség nem?!

Campa és shimano sor között ugye a különbség a két lánckerék közötti házagolók szélessége, ami ha jól tudom a campánál még csak soron belül sem ugyanaz. De ha a shimano sor lánckerekei közé Campa kiosztással megegyezõ hézagolókat rakok (amiket simán legyártok magamnak) akkor elméletileg mûködnie kéne. 0,04mm abszolút semmit nem számít itt a gyakorlatban, nem akadályoz semmiben.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Ezt mondjuk jó tudni. 8-as esetében mûködhet, nem?

Egyébként Fail of the day:

Selfown' :DDDD

Am ehhehe, de precízen számoltok, de ezt gyakorlatba is át lehet ültetni? De tényleg, mennyire lehet 0,04 mm-t beiktatni otthoni körülmények között? Meg ez mennyit számít, szerintem nem sokat, csak a hõtágulással eltûnik ez a különbség nem?!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

8-asnál még mûködhet.Gyorsan kiszámoltam, a 8as sor campa hézagolóval 0,04mm-rel szélesebb, mint a 9es shimano sor.

majd 40,01 nm-el húzom meg akkor a csavart, hogy biztosan fogja :)

Szerk.: Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

8-asnál még mûködhet.Gyorsan kiszámoltam, a 8as sor campa hézagolóval 0,04mm-rel szélesebb, mint a 9es shimano sor.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

9esnél nem biztos hogy így felfér az agyra a sor.

Egyébként Fail of the day:

Két esetben

3:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Két esetben próbálnék meg házasítani shimano és campa cuccokat:

3: esztergálok a campa sorral megegyezõ hézagolókat a shimano sor lánckerekei közé (tartóbakosnál ugye nem mûködik...)

9esnél nem biztos hogy így felfér az agyra a sor.

LuckyTTT

LuckyTTT

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Két esetben próbálnék meg házasítani shimano és campa cuccokat:

1: nagyon értek hozzá
2: iszonyat sok szakirodalmat olvastam el
3: esztergálok a campa sorral megegyezõ hézagolókat a shimano sor lánckerekei közé (tartóbakosnál ugye nem mûködik...)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
nem.

LuckyTTT

LuckyTTT

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Campagnolo record carbon 8 fékváltókar KARCMENTES!!

Asszem valaki keresett 8-as rendszerhez fv-kart, valaki árul egyet, csak, hogy ne Sora legyen. Am egy boltban megnéztem 'élõben' is, hogy hogy van azon megoldva. Tényleg elég hülye helyre rakták.

Másik kérdés, hogy ezeken az outis kétforgáspontú fékeken, hogy lehet állítani? a kerék rendben van a helyén, nincs egyik oldalon jobban mint a másikon, de a fékpofáknál egyik oldalt több hely van, mint másikon.

Sziasztok! Szerintetek a fenti Campagnolo record carbon 8 fékváltókar mûködik shimano 600 trikolor szettel (elsõ és hátsó váltók) 7-es vagy 8-as shimano sorral???

Köszi, T.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nekem 9-es a sorom, váltóm, ez nem az ami nálam 'játszik', Mark001 írta ezek szerint mint kiderült, hogy 8-as váltást akar összehozni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem ismerem annyira, hogy milyen fogaskerékszámúak vannak, azért kérdeztem, hogy ahhoz hasonló (amit írtam), milyen van. Am meg Campa kerekemen valószínû, hogy campa sor is lesz.

Csak annyi volt a gond, hogy a 21 és a 25 között nagy a lépcsõ.
Már régóta szemezek egy campás vitringéppel, aztán nem lehet kapni értelmes 8as sort hozzá és így kezdtem el nézegetni, hogy hogyan lehet összehozni a shimano és a campa sorokat. Egy 100%os megoldás van a 8as campa sorhoz, a 8as shimano sor hézagolóit ki kell cserélni 7es shimano soréra és akkor ugyanazt a lánckerék távolságot kapjuk. Az öreg sheldon oldalán el lehet játszani a sorokkal.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nem értek ennyire hozzá, szóval jól jön az okítás, még tanuló outis vagyok, olvasgatok, meg kérdezgetek. :D

De am ez a 12-21-es sor nem is rossz ötlet és akkor tényleg olcsóbban ki is jönne. Az, hogy mennyire néz ki profinak, az annyira nem érdekel, nekem tetsszen, meg minél jobban tudjam arra használni, amire szeretném. Nem vagyok és nem is tervezek profi szinten bringázni.

Ez egy elég hülye sor. Nem inkább ilyenre gondoltál, hogy 11-12-13-15-17-19-21-24-27? Ha campám lenne én azon gondolkoznék, hogy hogyan tudnám összehozni shimano sorral. Nem lehetetlen.

Nem ismerem annyira, hogy milyen fogaskerékszámúak vannak, azért kérdeztem, hogy ahhoz hasonló (amit írtam), milyen van. Am meg Campa kerekemen valószínû, hogy campa sor is lesz.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Campagnolo record carbon 8 fékváltókar KARCMENTES!!

Asszem valaki keresett 8-as rendszerhez fv-kart, valaki árul egyet, csak, hogy ne Sora legyen. Am egy boltban megnéztem 'élõben' is, hogy hogy van azon megoldva. Tényleg elég hülye helyre rakták.

Azthiszem én kerestem. Nem lenne rossz, de használható shimano hátsó váltóval? Elõl gondolom nem számít hogy 2 vagy 3 tányér, mert be lehet állítani a váltót, hogy ne engedje lejjebb.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Én személy szerint nagyon szeretem a hármas hajtómûvet. Emelkedõn a kis-, és a közepes tányér közti váltás pontosan elég arra, hogy ha belefáradtam a pörgetésbe, akkor kényelmesen bele tudjak lépni, illetve fordítva.
Mondjuk tény hogy plusz súly, meg nem néz ki túl profinak. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kiegyeznék Én azzal is ha maradni a 9, mint eddig is volt (enyémen), de valami ilyen, hogy: 11-12-13-15-17-19-21-25-27
Tényleg Campaba össze lehet hozni valami ehhez hasonlót? Elsõ hajtómût is le akarom majd egyszer a jövõben, cserélni 2 tányéros verzióra, mert a kicsit nem is használom kb.. De az is 52/36 körül lenne jó.

Errõl jut eszembe 3-as fv kart át lehet alakítani kettessé?

Ez szerintem is egy nagyon rossz elképzelés. Inkább tartsd meg a tripla hajtómûvet és tegyél fel 12-23, vagy akár 12-21-es sort. Így kihasználnád a kistányért is, és kb. ugyanott volnál mint a 36-27-el. És még olcsóbb is volna.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Össze lehet hozni shimano sorral a campa hátsóváltót. Bár papíron nem lehet a gyakorlat mást mutat: egyik barátom használ 10es recordot ultegra sorral és lánccal (szükség hozta, mert vett egy jó karbonkereket de Shimano rotorral, egyenlõre nem cserélt rotort.

A 3as kar jó kettes rendszerhez is. Nekem is 3as 7700as fékváltókarom volt. Valami olyasmi volt, hogy hiába kattintgattam vele az elsõ váltó nem mozdult( nem tudott) lefelé mozdulni. Majd valaki szakszerûbben megfogalmazza. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kiegyeznék Én azzal is ha maradni a 9, mint eddig is volt (enyémen), de valami ilyen, hogy: 11-12-13-15-17-19-21-25-27
Tényleg Campaba össze lehet hozni valami ehhez hasonlót? Elsõ hajtómût is le akarom majd egyszer a jövõben, cserélni 2 tányéros verzióra, mert a kicsit nem is használom kb.. De az is 52/36 körül lenne jó.

Ez egy elég hülye sor. Nem inkább ilyenre gondoltál, hogy 11-12-13-15-17-19-21-24-27? Ha campám lenne én azon gondolkoznék, hogy hogyan tudnám összehozni shimano sorral. Nem lehetetlen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>ezeken az outis kétforgáspontú fékeken, hogy lehet állítani?
A kepen lathato felso imbusszal tudod kozepre rendezni a pofakat.
Feltöltött kép