Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,390 posts

Enté: mi van benne titán váz körkép? :)

Lehet hogy valamelyik dolgozó csinálta a honlapot hobbyszinten. Egy webfejlesztõ cég ezért elkérne 3-400ezret minimum. Egyébként én sem tudok rosszat mondani róluk, korrektek rugalmasak.

Mennyit érhet szerintetek az alábbi gép:
7005ös aluváz anodizálva
6500as ultegra szett (tripla)
Mavic Ksyrium Elite kerekek
Alu Ritchey WCS cuccok
alunyakas karbon villa

Téli bringát nézegetek és ez pont jó is lenne, a kerekeket eladnám belõle meg a WCS cuccokat.

kuka
kuka
kár érte
kár érte
kár érte.
ennyit a téli bregyóról. az az ultegra cucc 1 telet kibír...................talán

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Enté: mi van benne titán váz körkép? :)

Lehet hogy valamelyik dolgozó csinálta a honlapot hobbyszinten. Egy webfejlesztõ cég ezért elkérne 3-400ezret minimum. Egyébként én sem tudok rosszat mondani róluk, korrektek rugalmasak.

Mennyit érhet szerintetek az alábbi gép:
7005ös aluváz anodizálva
6500as ultegra szett (tripla)
Mavic Ksyrium Elite kerekek
Alu Ritchey WCS cuccok
alunyakas karbon villa

Téli bringát nézegetek és ez pont jó is lenne, a kerekeket eladnám belõle meg a WCS cuccokat.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Megvan valakinek a német Tour magazin 2001/11-es száma?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Ez igaz, viszont maga az üzlet nagyon igényes-ízléses.

Azert ez eleg szep ellentmondas, nem? Miert kellett a weben sporolni?
Borzaszto a webfejleszto, eleg belenezni a bikeart.hu HTML forrasaba. Az elso sor egy <style> tag!
De az, hogy a fejleszto bena egy dolog, sokkal nagyobb hiba egy ilyet valasztani.

Sorry, az OFFert.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

bikeart.hu az borzalom. Egyes termekeknek meg csak ara sincs, a kepek minosege botranyos. A LOOK termekpeletta nem lathato a "termekek" oldalon, csak lapozas utan. Ilyet komoly uzletember nem engedhet meg, ez szegyen, hogy egy ilyen igenytelen weboldala legyen 2010-ben.

Ez igaz, viszont maga az üzlet nagyon igényes-ízléses.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

bikeart.hu az borzalom. Egyes termekeknek meg csak ara sincs, a kepek minosege botranyos. A LOOK termekpeletta nem lathato a "termekek" oldalon, csak lapozas utan. Ilyet komoly uzletember nem engedhet meg, ez szegyen, hogy egy ilyen igenytelen weboldala legyen 2010-ben.

És még hány ilyen van. Már nem is tudom mikor írtam egy érdeklõdõ emailt a mali-nak egy termékkel kapcsolatban, választ nem kaptam.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Lesz valaki ezen holnap?
Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Egy brutal nagy kep, 5218x3149. $12000. Tetszik. Csak ugy.
http://www.feltbicyc...kes/F1_2011.jpg

látni a menetet a hajtókarban..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Dani:

Magyarországon: (mind országúti profilú)
bikeexpress.hu
biondobike.hu
rob4bike.com
bikeart.hu
proathlon.hu (triatlon a fõ profil)

Német boltok:
vegyes monti-országúti de széles országúti választék:

bike-components.de
starbike.com
hibike.de (van külön országúti részlege)
bike24.net

triatlon-idõfutam:

speedzoneshop.com

tuning:

radsportteile.de (ez inkább országútis bolt, de nem olcsó viszont van minden mi szem-szájnak ingere
bikeavenue.de
superlight-bikeparts.de

nagyjából ennyi én ezeknek a kínálatát szoktam böngészni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Biztos nem az optimalizáláshoz van köze. Kicsit sarkítva: Amíg az 1Ft-os elõállítási költségû terméket 20Ft-ért adják, addig nem lehet szó semmilyen gyártási optimalizálásról, ami lényegesen befolyásolná az árat.
De mehetünk a kereslet-kínálat oldaláról is vagy az piaci verseny oldaláról is.

Ez fõleg ott látszik, hogy amikor egy gyártó áthelyezi a termelést kínába, akkor az áraik egy cseppet sem csökkennek :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nyilván nincs lineáris összefüggés a kettõ között, de pl. amikor a "szebb, könnyebb, feketébb" új 105-ös cuccok a régiek árának kétharmadáért mennek, akkor elgondolkodik az ember hogy itt valami marha nagyot optimalizálhattak a japók...

Biztos nem az optimalizáláshoz van köze. Kicsit sarkítva: Amíg az 1Ft-os elõállítási költségû terméket 20Ft-ért adják, addig nem lehet szó semmilyen gyártási optimalizálásról, ami lényegesen befolyásolná az árat.
De mehetünk a kereslet-kínálat oldaláról is vagy az piaci verseny oldaláról is.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egy brutal nagy kep, 5218x3149. $12000. Tetszik. Csak ugy.
http://www.feltbicyc...kes/F1_2011.jpg

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Apropó, ha már úgyis elõkerült a boltok ill. reklám kérdése, valaki tud mondani olyan boltot Bp-en (vagy webshopot EU-n belül, de leginkább Németországtól nem távolabb), ami nagyrészt outi profilú? A Matuzmastert ismerem, de nagyobb léptékû és kicsit shimanósabb készlettel rendelkezõ bolt lenne ideális. :D

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Nagyon nagy pénzt mernék rá tenni, hogy nincs túl sok köze az elõállítási költségnek a fogyasztói árhoz.

Nyilván nincs lineáris összefüggés a kettõ között, de pl. amikor a "szebb, könnyebb, feketébb" új 105-ös cuccok a régiek árának kétharmadáért mennek, akkor elgondolkodik az ember hogy itt valami marha nagyot optimalizálhattak a japók...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A Shimano háza táján sok ilyen furcsa árazással találkozni... Minden bizonnyal gyártásoptimizálás van a dolog mögött.

Különben meg az integrált csapágy esetén a tengely átkerült a "hajtókarba". Nem véletlen hogy az integrált hajtómûvek viszont drágábbak az octalinkeseknél.

Nagyon nagy pénzt mernék rá tenni, hogy nincs túl sok köze az elõállítási költségnek a fogyasztói árhoz.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Néztem egyet az apróban, azt középcsapággyal adják. De az kicsit érdekes, hogy egy ilyen új középcsapágy kintrõl rendelve is 8e ft, míg integráltat lehet kapni 4,5e-ért.

A Shimano háza táján sok ilyen furcsa árazással találkozni... Minden bizonnyal gyártásoptimizálás van a dolog mögött.

Különben meg az integrált csapágy esetén a tengely átkerült a "hajtókarba". Nem véletlen hogy az integrált hajtómûvek viszont drágábbak az octalinkeseknél.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Hol vetted ennyiért (ha nem titok)? Megfúrásra még nem is gondoltam, de nem rossz ötlet. Hol érdemes megfúrni?

A hol-ra priviben a válasz. Én a közepén fúrtam meg, fúrtam bele menetet a zsírzópisztolynak, teletöltöttem zsírral az egészet, aztán kinyomtam szilikonnal a lyukat. Érdemes fejjel lefelé fúrni bele a menetet (Ha akarsz menetet) hogy a forgács ne kerüljön bele.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én az 5500-as középcsapit egy éve 5500ft-ért vettem azthiszem (újan, boltból). De ha középcsapival adják, akkor tökéletes. Ha szétkopik, akkor megfúrod, zsírzópisztollyal telinyomod zsírral és még 2000-3000 kilómétert elfut csöndben, utána már tényleg dúrva hangja van :D

Hol vetted ennyiért (ha nem titok)? Megfúrásra még nem is gondoltam, de nem rossz ötlet. Hol érdemes megfúrni?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Köszi.
Néztem egyet az apróban, azt középcsapággyal adják. De az kicsit érdekes, hogy egy ilyen új középcsapágy kintrõl rendelve is 8e ft, míg integráltat lehet kapni 4,5e-ért.
Köszi. Szerintem megveszem.

Én az 5500-as középcsapit egy éve 5500ft-ért vettem azthiszem (újan, boltból). De ha középcsapival adják, akkor tökéletes. Ha szétkopik, akkor megfúrod, zsírzópisztollyal telinyomod zsírral és még 2000-3000 kilómétert elfut csöndben, utána már tényleg dúrva hangja van :D