Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

ez alapján semmire
FSA kormánycsapim van; a karbon nyakú villámban van egy hengeres lemez a nyakbelsõ fala, és a dió között, gondolom hogy ne tudjad szétnyomatni a dióval a karbon nyakat, ne nyomjon bele valami alakot, hanem elossza a terhelést

én ezt használom karbon nyakhoz http://ecx.images-am...L500_AA300_.jpg de szerintem ez más mint amirõl beszélsz. ezt egyszer a zárókupak nélkül beejtettem a nyakba, le is csúszott szépen az aljáig, mûvészet volt kiszedni, gondoltam is rá, hogy rábaszás, ha vmi darabja ott marad

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ahead kcs. fellazulását egyértelmûen csak az tudja okozni, ha a stucni elmozdul fölfelé a villanyak tengelye mentén...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
pont ezért nem lazulhat fel a kcs. a rózsa kicsúszásával. mert a rögzítésben köze nincs a rózsának, akár ki is lehet venni a stucni rögzítése után. van ismerõsöm aki kiveszi

Szépen mászik kifelé a rózsa a villanyakból, karbon nyakú villába tudtommal ezért sem tanácsos a hagyományos beütõs rózsát tenni, van "expanziós" dió is ami belefeszül a villanyakba belülrõl, karbon nyakba ez való.
Amúgy meg ha rendesen lehúzzák a szervizben (fellazított stucni csavarokkal) és ezután húzzék meg a stucni csavarjait akkor azért nagy baj nem lehet. A csapágy elõfeszítését a villanyak tetején lévõ kupakon átdugott csavar adja (Ami a rózsába vagy dióba van betekerve), de a villa tényleges rögzítését inkább a lehúzott stucni végzi.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

milyen fémlemez? ez alapján mire gondolsz? stg

ez alapján semmire
FSA kormánycsapim van; a karbon nyakú villámban van egy hengeres lemez a nyakbelsõ fala, és a dió között, gondolom hogy ne tudjad szétnyomatni a dióval a karbon nyakat, ne nyomjon bele valami alakot, hanem elossza a terhelést
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
ha jól láttam akkor van is készleten a közeli Decathlon-ban..
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

a villanyak és a dió közt ott van a fémlemez?

milyen fémlemez? ez alapján mire gondolsz? stg

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

hát 50Eft-böl szeretném kihozni. A kerékpárom típusát azért írtam mert hallatom vagy olvastam valami olyasmit hogy vannak olyan görögök amik pl: karbon bringákhoz vannak hogy ne menyen szét a váz a megterheléstõl.bár az enyém nem karbon csak gondoltam azért ide írom, de úgy látszik akkor nem számít.

Régebben volt a Decathlonban pont 50-ért Tacx Satori, elsõkeréktámasszal, izzadság fogóval, táskával. Szerintem a létezõ legjobb vétel volt. Most drágábban van, viszont úgy látom, adnak hozzá szõnyeget is (meg egy DVD-t is), ha társasházban laksz, ez jól jöhet.

Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár kiegészítők otthoni edzéshez műszer TACX - Hometrainer Satori Pro Trainer TACX - igényes kerékpárosoknak, téli görgős edzésekhez.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

hát 50Eft-böl szeretném kihozni. A kerékpárom típusát azért írtam mert hallatom vagy olvastam valami olyasmit hogy vannak olyan görögök amik pl: karbon bringákhoz vannak hogy ne menyen szét a váz a megterheléstõl.bár az enyém nem karbon csak gondoltam azért ide írom, de úgy látszik akkor nem számít.

de az sem mindegy hogy fix vagy szabad görgõ, attól függ mit akarsz fejleszteni
de ahogy olvasom te a fix-et választanád

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
egyébként van topikja asszem "görgõ vs szobabicikli" néven. ott is sok okosság össze van szedve.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
a villanyak és a dió közt ott van a fémlemez?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

mi a véleményetek a Tacx görgõkrõl? ezt a márkát ajánlották nekem.
Melyik típus lenne a legmegfelelõbb egy Trek 1.2-es bringához szerintetek?

Nem az számít, hogy milyen bringád van, hanem hogy mire akarod használni, mennyit szánnál rá.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

A karbonvillák 360 helyett inkább 260g tól indulnak (van még biztos ennél is könnyebb, de az már nem mindennapos használatra készült) 300g körül már lehet igen jó minõségû és nem is aranyárú villát venni. Az én villám fullkarbon és 360gramm. Viszont ha már itt tartunk a villáknál, a kormánycsapágyam állandóan fellazul. Nem nagyon, én észre sem veszem, de ahova szoktam hordani szereltetni, ott mondták a srácok, hogy ennyire nem szabadna lelazulni ilyen rövid idõ alatt. Ennek mi lehet az oka?

kilazulás: érdekes dolog, változnak a kormánycsapágyak. a mostani fsa-t úgy kell beállítani, hogy némi erõ is kell hozzá. ezzel a kerék könnyen forog, viszont kézzel már nem tudom elforgatni a csapágy zárókupakját a stucni alatt. az elõzõ bringámon lévõ 1" ritchey logic-t körülbelül pinaszõr legyezõ finomsággal kellett belõni, ha némi power került a gépezetbe, már szorult. napersze az egy használt vétel volt, az fsa meg új.
szóval csak azt akartam mondani hogy ahogy neked beállítják, attól még nem kotyog, de még lehetne húzni rajta (anélkül hogy szoruljon)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Karbonvillához való dió van benne, nem a hagyományos, nem az a gond. A csavarokat is nyomatékkulccsal húzzák meg ameddig engedélyezett, sõt szerintem kicsit tovább is, a stucnira pedig fixáló "ragasztót" is tettek és mégis szétmászik a rendszer lassan.

AkPi nekem 2 tacx görgõm van, szeretem õket, jó minõségûek. Gyakorlatilag mindegy milyen típusú kerékpárod van, független a kettõ egymástól.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Szépen mászik kifelé a rózsa a villanyakból, karbon nyakú villába tudtommal ezért sem tanácsos a hagyományos beütõs rózsát tenni, van "expanziós" dió is ami belefeszül a villanyakba belülrõl, karbon nyakba ez való.
Amúgy meg ha rendesen lehúzzák a szervizben (fellazított stucni csavarokkal) és ezután húzzék meg a stucni csavarjait akkor azért nagy baj nem lehet. A csapágy elõfeszítését a villanyak tetején lévõ kupakon átdugott csavar adja (Ami a rózsába vagy dióba van betekerve), de a villa tényleges rögzítését inkább a lehúzott stucni végzi.

A karbonvillák 360 helyett inkább 260g tól indulnak (van még biztos ennél is könnyebb, de az már nem mindennapos használatra készült) 300g körül már lehet igen jó minõségû és nem is aranyárú villát venni. Az én villám fullkarbon és 360gramm. Viszont ha már itt tartunk a villáknál, a kormánycsapágyam állandóan fellazul. Nem nagyon, én észre sem veszem, de ahova szoktam hordani szereltetni, ott mondták a srácok, hogy ennyire nem szabadna lelazulni ilyen rövid idõ alatt. Ennek mi lehet az oka?

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
mi a véleményetek a Tacx görgõkrõl? ezt a márkát ajánlották nekem.
Melyik típus lenne a legmegfelelõbb egy Trek 1.2-es bringához szerintetek?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Amúgy a helyes válasz. :D Csak már hozzá szoktam az 'Am'-hoz mint rövidítés. :D

Egyébként, akkor a kerekek után cserélem a villát, egyébként 52-es a vázam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

"all mountian" :)

Én is csak ezt ismerem az am-re. :)

amúgy

Köszi.

acélvilla 600 gr (menetes) és 750 gr-ig (ahead)
aluvilla 500-600 gr
karbonvilla 360-650 gr (nyak sokat dob a súlyon ha például acél)

érezhetõen jobban ráz az alu villás bringa, az acél és a karbon csillapít, bár én az acélvillát nem próbáltam alumínium vázzal, hanem csak a saját acélvázzal

szerintem sokkal fontosabb ha a váz és a villa nem egy szett, hogy a villa ne csessze el a váz geometriát. ezt azért mondom mert egy átlagos 56-os váznak lehet 13-17 cm közötti homlokcsöve, így nem mindegy milyen villa kerül bele

Köszönöm.

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Az "am" mit jelent?

Milyen súlyban vannak kb az acél, az alu és a karbon villák?

acélvilla 600 gr (menetes) és 750 gr-ig (ahead)
aluvilla 500-600 gr
karbonvilla 360-650 gr (nyak sokat dob a súlyon ha például acél)

érezhetõen jobban ráz az alu villás bringa, az acél és a karbon csillapít, bár én az acélvillát nem próbáltam alumínium vázzal, hanem csak a saját acélvázzal

szerintem sokkal fontosabb ha a váz és a villa nem egy szett, hogy a villa ne csessze el a váz geometriát. ezt azért mondom mert egy átlagos 56-os váznak lehet 13-17 cm közötti homlokcsöve, így nem mindegy milyen villa kerül bele