Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Szerintem slopingos a váz, tehát az elméletileg 56 centit átlóba mérve effektív felsõcsõ hossznak kevesebb kell hogy legyen. Vagy? :)
L-es Cinelli Man Machine. Neten nézelõdöm, az új cinelli sloping vázaknál ez 55ös méretet jelent, 54es üléscsõvel, 56os felsõcsõvel.
Valaki, megfejtés? :P

szerintem is jó lesz
kivéve ha a Cinelli váz slooping és a felsõ csövet nem virtuálisan (tehát ahogy vízszintesen lenne)mérted, mert akkor lehet hogy az 59 cm körül lenne , ami azért a magasabb emberek váza

ha klasszikus geometria, akkor stimmel a dolog

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ez?

( (Torso Length + Arm Length) / 2) + 4 = ( Top Tube + Stem)

valószínûleg ott a hiba nálad hogy az arm = teljes karhossz, nem csak az alkar hossza

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
A LeMond képletek alapján az jött ki nekem, hogy nekem a felsõcsõ és a stucni kombinált hossza 59 centi kéne legyen.

Kicsit furcsállom. Az épp készülõ fiximen, ami eleve pályageometriás, így az 54 centis felsõcsõhöz csak egy szinte lehetetlenül rövid, 5 centis stucni kellene papíron, ráadásul a nyeregvázcsõ csak 52-es, ami amennyire néztem nekem épp hogy nem kicsi. (Ugyanezek szerint a LeMond képletek szerint 55 centis vázon kéne tekernem... A CX gépem effektív mérete kb. ennyi is (slopingos 53-as), és kényelmes. Mellesleg azon 120-as stucni van fent...)

Reális ez? Valamit rosszul számolok?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

a jó mert az ergo2 is annyi:D

De ez gondolom csak maga a cipõtalp, nem?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

A tanácsotokat kérném.
175 cm vagyok, jelenleg egy 52es Trek-kel járok és egy 56os Bianchival. A trek-et picit rövidnek érzem. A bianchival (régebbi acélváz) kényelmesen közlekedek városban, nem érzem hogy túl hosszú lenne...
Úgynézki sikerül hozzájutnom egy full karbon cinelli vázhoz, ami nyeregcsõnél 54, felsõ csõ hossza 56os.
Nagyon nagy lenne a Cinelli nekem hosszra? Ha mondjuk egy rövidebb mondjuk 100as stucnival kombinálnám?

szerintem is jó lesz
kivéve ha a Cinelli váz slooping és a felsõ csövet nem virtuálisan (tehát ahogy vízszintesen lenne)mérted, mert akkor lehet hogy az 59 cm körül lenne , ami azért a magasabb emberek váza

ha klasszikus geometria, akkor stimmel a dolog

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Rovid stucnival jo lesz, szerintem. Fejcsore is figyelj, nehogy tul magasan legyen a kormany, bar ez nem valoszinu, annyira nem nagy meret.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
a jó mert az ergo2 is annyi:D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Alig 60k magyar penz a Sidi. Egy elemes futheto zokni viszont tenyleg bago ehhez kepest ~10k.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
A tanácsotokat kérném.
175 cm vagyok, jelenleg egy 52es Trek-kel járok és egy 56os Bianchival. A trek-et picit rövidnek érzem. A bianchival (régebbi acélváz) kényelmesen közlekedek városban, nem érzem hogy túl hosszú lenne...
Úgynézki sikerül hozzájutnom egy full karbon cinelli vázhoz, ami nyeregcsõnél 54, felsõ csõ hossza 56os.
Nagyon nagy lenne a Cinelli nekem hosszra? Ha mondjuk egy rövidebb mondjuk 100as stucnival kombinálnám?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Hat az biztos, hogy ezzel nem lehet gond. Legalabbis amig el nem romlik. :)

biztos jó olcsó lehet....:D

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Azé szerintem egy fûthetõ zokni olcsóbb...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat az biztos, hogy ezzel nem lehet gond. Legalabbis amig el nem romlik. :)
Feltöltött kép

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Nem elengedni a kormanyt, meg osszeszeded!
Feltöltött kép

Szegény, elesett a gyõzelemtõl :( (Bocsánat...)
- egy bolygó, két kerék -

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

én is ezzel a problémával kûzdök évek óta. eddig a legjobb megoldás amit találtam. windstopperes zokni, 1olyan kamásli mint amibõl a thermo gatya is készül, és rá egy windstopperes kamásli. még ez sem valami tuti. legközelebb megpróbálom valahogy alulról leszigetlni a rendszert, mert inkább onann jön be a hideg.

kesztyûtipp: vigyél 2párat. amikor az egyikbe elkezd fázni a kezed, átveszd a finom, friss, száraz, meleg kesztyût. vagy ez furán fog hangzani, de amiko elkezd meleged lenni a kesztyûben, akkor leveszed egy kicsit (vagy felveszel egy szellõsebbet), így nem fog megizzadni a kezed, amibe utána nem fog belefagyni késõbb.

Vastag talpbetét az sokat számít. Nekem is mindíg a cipõ talpa hül át és onnantól nem segít a kamásli, meg a vastag zokni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem tudom mi az elõzménye, de gyanúsan ugyanúgy rogyott meg a kerék, mint Cavendish-é, amikor Haussler-rel összeakadtak. Talán nem ártana egy kicsit erre is odafigyelni a gyártásnál.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem elengedni a kormanyt, meg osszeszeded!
Feltöltött kép

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én is ezzel a problémával kûzdök évek óta. eddig a legjobb megoldás amit találtam. windstopperes zokni, 1olyan kamásli mint amibõl a thermo gatya is készül, és rá egy windstopperes kamásli. még ez sem valami tuti. legközelebb megpróbálom valahogy alulról leszigetlni a rendszert, mert inkább onann jön be a hideg.

kesztyûtipp: vigyél 2párat. amikor az egyikbe elkezd fázni a kezed, átveszd a finom, friss, száraz, meleg kesztyût. vagy ez furán fog hangzani, de amiko elkezd meleged lenni a kesztyûben, akkor leveszed egy kicsit (vagy felveszel egy szellõsebbet), így nem fog megizzadni a kezed, amibe utána nem fog belefagyni késõbb.

Jo idonek ugyan nem hivnam, de valoban, ebben meg lehet menni. Nekem csak a labujjaim "fagytak" le masfel ora alatt.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Rohadt egy idõ van... Ilyenkor mindig elgondolkodom hogy mégiscsak Olaszországba kéne költözni, úgy Róma magasságába, ott simán lehetne csapatni még az országúton ilyenkor...

Itt is simán lehet...nekem tökjól esett (Én is tökjól estem...) az a 1,5-2 óra amit kint voltam...rövidnadrág+térdvédõ+thermo gatya+rövidmez+aldis kabát+sapkasálkesztyû...teljesen jó volt.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Rohadt egy idõ van... Ilyenkor mindig elgondolkodom hogy mégiscsak Olaszországba kéne költözni, úgy Róma magasságába, ott simán lehetne csapatni még az országúton ilyenkor...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Nekem is van valami Btwin-es ... de basszus olyan meleg hogy kb 10 percet tudok benne lenni utánna kigyullad a kezem...