Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Én arra tippelnék, hogy a két "géles" csík miatt tapad jobban kanyarban, ott könnyebben deformálódhat a futófelület gumirétege és így jobban leköveti az aszfalt rücskeit. Aztán lehet hogy hülyeség. :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Még év elején cserebere útján hozzájutottam két erõsen használt schwalbe ultremo gumihoz. 1-2 verseny volt még bennük úgyhogy megérte. Úgy is lett, 1-2 verseny után katasztrofális állapotok uralkodtak a futófelületen, átraktam a fixire (suliba és boltbajárni használom, országúton már nem mertem volna ezeket a gumikat hajtani :D) õket, és ott szolgáltak azóta is. Tegnap jött el az a pont hogy lecseréltem õket, ugyanis egy helyen már fél centimétert kitüremkedett a belsõgumi, és több ilyesmi finomság volt látható rajta:
Feltöltött kép

Úgyhogy ahogy múltkor említettem, övet csináltam belõle. Miközben vágtam szét, figyelmes lettem rá hogy van egy puhább, nem gumiból készült réteg a futófelület két oldalán:
Feltöltött kép

A futófelület anyagánál sokkal puhább, inkább kemény gél-szerû anyag...Ez mire jó? Rezgéscsillapítás?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Szerintem slopingos a váz, tehát az elméletileg 56 centit átlóba mérve effektív felsõcsõ hossznak kevesebb kell hogy legyen. Vagy? :)
L-es Cinelli Man Machine. Neten nézelõdöm, az új cinelli sloping vázaknál ez 55ös méretet jelent, 54es üléscsõvel, 56os felsõcsõvel.
Valaki, megfejtés? :P

csak akkor lenne rövidebb a vízszintes csõméret, ha függõleges lenne a nyeregvázcsõ. de szerencsére nem az

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem slopingos a váz, tehát az elméletileg 56 centit átlóba mérve effektív felsõcsõ hossznak kevesebb kell hogy legyen. Vagy? :)

Nem. Mivel a vízszintes felsõcsõhossz az átló.

A sebesség mindent megold.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
L-es Cinelli Man Machine. Neten nézelõdöm, az új cinelli sloping vázaknál ez 55ös méretet jelent, 54es üléscsõvel, 56os felsõcsõvel.
Valaki, megfejtés? :P

szerintem is jó lesz
kivéve ha a Cinelli váz slooping és a felsõ csövet nem virtuálisan (tehát ahogy vízszintesen lenne)mérted, mert akkor lehet hogy az 59 cm körül lenne , ami azért a magasabb emberek váza

ha klasszikus geometria, akkor stimmel a dolog

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ez?

( (Torso Length + Arm Length) / 2) + 4 = ( Top Tube + Stem)

valószínûleg ott a hiba nálad hogy az arm = teljes karhossz, nem csak az alkar hossza

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
A LeMond képletek alapján az jött ki nekem, hogy nekem a felsõcsõ és a stucni kombinált hossza 59 centi kéne legyen.

Kicsit furcsállom. Az épp készülõ fiximen, ami eleve pályageometriás, így az 54 centis felsõcsõhöz csak egy szinte lehetetlenül rövid, 5 centis stucni kellene papíron, ráadásul a nyeregvázcsõ csak 52-es, ami amennyire néztem nekem épp hogy nem kicsi. (Ugyanezek szerint a LeMond képletek szerint 55 centis vázon kéne tekernem... A CX gépem effektív mérete kb. ennyi is (slopingos 53-as), és kényelmes. Mellesleg azon 120-as stucni van fent...)

Reális ez? Valamit rosszul számolok?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

a jó mert az ergo2 is annyi:D

De ez gondolom csak maga a cipõtalp, nem?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

A tanácsotokat kérném.
175 cm vagyok, jelenleg egy 52es Trek-kel járok és egy 56os Bianchival. A trek-et picit rövidnek érzem. A bianchival (régebbi acélváz) kényelmesen közlekedek városban, nem érzem hogy túl hosszú lenne...
Úgynézki sikerül hozzájutnom egy full karbon cinelli vázhoz, ami nyeregcsõnél 54, felsõ csõ hossza 56os.
Nagyon nagy lenne a Cinelli nekem hosszra? Ha mondjuk egy rövidebb mondjuk 100as stucnival kombinálnám?

szerintem is jó lesz
kivéve ha a Cinelli váz slooping és a felsõ csövet nem virtuálisan (tehát ahogy vízszintesen lenne)mérted, mert akkor lehet hogy az 59 cm körül lenne , ami azért a magasabb emberek váza

ha klasszikus geometria, akkor stimmel a dolog

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Rovid stucnival jo lesz, szerintem. Fejcsore is figyelj, nehogy tul magasan legyen a kormany, bar ez nem valoszinu, annyira nem nagy meret.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
a jó mert az ergo2 is annyi:D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Alig 60k magyar penz a Sidi. Egy elemes futheto zokni viszont tenyleg bago ehhez kepest ~10k.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
A tanácsotokat kérném.
175 cm vagyok, jelenleg egy 52es Trek-kel járok és egy 56os Bianchival. A trek-et picit rövidnek érzem. A bianchival (régebbi acélváz) kényelmesen közlekedek városban, nem érzem hogy túl hosszú lenne...
Úgynézki sikerül hozzájutnom egy full karbon cinelli vázhoz, ami nyeregcsõnél 54, felsõ csõ hossza 56os.
Nagyon nagy lenne a Cinelli nekem hosszra? Ha mondjuk egy rövidebb mondjuk 100as stucnival kombinálnám?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Hat az biztos, hogy ezzel nem lehet gond. Legalabbis amig el nem romlik. :)

biztos jó olcsó lehet....:D

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Azé szerintem egy fûthetõ zokni olcsóbb...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat az biztos, hogy ezzel nem lehet gond. Legalabbis amig el nem romlik. :)
Feltöltött kép

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Nem elengedni a kormanyt, meg osszeszeded!
Feltöltött kép

Szegény, elesett a gyõzelemtõl :( (Bocsánat...)
- egy bolygó, két kerék -

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

én is ezzel a problémával kûzdök évek óta. eddig a legjobb megoldás amit találtam. windstopperes zokni, 1olyan kamásli mint amibõl a thermo gatya is készül, és rá egy windstopperes kamásli. még ez sem valami tuti. legközelebb megpróbálom valahogy alulról leszigetlni a rendszert, mert inkább onann jön be a hideg.

kesztyûtipp: vigyél 2párat. amikor az egyikbe elkezd fázni a kezed, átveszd a finom, friss, száraz, meleg kesztyût. vagy ez furán fog hangzani, de amiko elkezd meleged lenni a kesztyûben, akkor leveszed egy kicsit (vagy felveszel egy szellõsebbet), így nem fog megizzadni a kezed, amibe utána nem fog belefagyni késõbb.

Vastag talpbetét az sokat számít. Nekem is mindíg a cipõ talpa hül át és onnantól nem segít a kamásli, meg a vastag zokni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem tudom mi az elõzménye, de gyanúsan ugyanúgy rogyott meg a kerék, mint Cavendish-é, amikor Haussler-rel összeakadtak. Talán nem ártana egy kicsit erre is odafigyelni a gyártásnál.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem elengedni a kormanyt, meg osszeszeded!
Feltöltött kép