Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

jocee91

jocee91

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello! Szakmai jellegû kérdésem lenne. A kazettatest minimális holtjátéka normális? Nemrég lettek cserélve a fogaskerekek, úgyhogy a zárógyûrû biztos, hogy szoros, szerintem a kazettatest és az agy között lehet a holtjáték. Tényleg nem észrevehetõ, tekerésnél egyáltalán nem lehet észrevenni, de ha a legnagyobb fogaskereket megcibálom (persze csak finoman :D ) akkor azért lehet apró játékot érezni. Szerintetek ez okés, vagy aggódjak miatta, hogy egyszer csak ropp és szétkenõdök a betonon :D ? (új vagyok kazettás agy témában, eddig menetes agyam volt, neten már utánaolvasgattam többen írták, hogy teljesen normális, de gondoltam megkérdezem itt, hátha tud valaki normális választ adni. kösz elõre is :D )

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Én azon gondolkodom most hogy az új fixire már eleve spd-t tegyek vagy rakjam át a klipszet a CX bicómról. (Arra már tuti spd-t teszek.) A klipsz mellett szól hogy azt már jól ismerem, az spd meg új...

spd elég jó, én kedvelem

bár van aki sose fog megbízni benne, illetve magában, hogy nem esik pofára vele

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Városban klipszet használok (ez évek óta bevált, gyakorlatilag mindenhova, pl. koncertre is így járok), sokáig országúton is, de hatékonyabb (különösen hegyre) és biztonságosabb is a patentpedál+cipõ.

Én azon gondolkodom most hogy az új fixire már eleve spd-t tegyek vagy rakjam át a klipszet a CX bicómról. (Arra már tuti spd-t teszek.) A klipsz mellett szól hogy azt már jól ismerem, az spd meg új...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

ez évezred vetítése

"volt egy gyûjtõ barátom akinek megvolt minden évrõl egy Altrix kerékpár "

Hehe.. ha már tényleg akkora gyûjtõ a haver, miért nem veszi vissza tõle. Hiszen ez egy 0kmes Altrix bringa.. :) komoly érték.
11:38:11 IM 2012

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
En azert kiprobalnam, es ki is fogom mielott velemenyt alkotnek rola :) Majd beszamolok

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

ja az a stoplivédõ nagyon gáz. [..]

Ha ennyien mondjátok, lemondok róla... Sejtettem, hogy nem csodafegyver.

Gren: ha meglátsz az erdõben valami megnéznivalót, odarongyolsz országútistól át a sáron országútis cipõben? :) arra kell menni mégegyszer turamtb-vel, túracipõvel. Nekem erre a célra van egy Adidas El moro rendszeresítve utcai cipõnek is vígan jó.

Igen, van egy spd-vel szerelt biciklim (meg extra SPD pedálom is, váltogathatnám a kedvenc gépemen), és mentem már ugyanoda Look Delta, máskor meg SPD pedállal ill. cipõvel is (fõleg a bicikliket meg magamat teszteltem). A Shimano SPD cipõben tényleg lehet járni.
Minden túra egyedi azonban, s az országúti pedál valamivel jobb tekerni (országúton), ezért reménykedtem titkon a stoplivédõben. Most az erdõkön vezetõ országutakon, ha megállok a verõfényes tisztáson, továbbindulás elõtt kötelességszerûen tisztogatom a sarat kis gallyakkal (az erdei sár különösen ragaszkodó). Hamar megtanultam, amikor nem akadt be a pedál.
Városban klipszet használok (ez évek óta bevált, gyakorlatilag mindenhova, pl. koncertre is így járok), sokáig országúton is, de hatékonyabb (különösen hegyre) és biztonságosabb is a patentpedál+cipõ.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ez évezred vetítése

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Sürgõssen eladó a képen látható altrix kerékpár

"volt egy gyûjtõ barátom akinek megvolt minden évrõl egy Altrix kerékpár "

hahaha én meg a zacskós tej leharapott sarkait gyûjtöm

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

....Ha tekerni megyek az országútival mindig egy rossz papucsban szoktam lemenni az 5.rõl bringával együtt, a földszinten aztán cipõcsere a papucsot meg otthagyom a lépcsõ alatt..

Koliban én iezt csináltam .. szerencsére most ahol lakom van lift(és belefér a bringa) illetve padlószõnyev van majdnem végig mindenhol, így aztán én csak zokniban lesonfordálok 8) (bár a grip-es stoplival lehet úgy menni hogy ne verd fel a házat... csak hát nem egyszerû)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
ja az a stoplivédõ nagyon gáz. Ráhúzod a stoplira és még jobban pipálni fog a lábfejed az amúgy sem alacsony stoplin még emel egy nagyot. Nekem adtak gyárilag a Lookhoz, de semmit nem ér. A Keo nem nyekereg, de csak fix stoplival szabad használni, mert a szürke ami szögben mozog, kikoptatja a pedált. Én nem bírom a fix beállítást, 3éve használom a mozgó stoplival már látszik a dörzsölõdés. A Keonak kisebb laposabb a stoplija kicsit könnyebb benne menni.

Gren: ha meglátsz az erdõben valami megnéznivalót, odarongyolsz országútistól át a sáron országútis cipõben? :) arra kell menni mégegyszer turamtb-vel, túracipõvel. Nekem erre a célra van egy Adidas El moro rendszeresítve utcai cipõnek is vígan jó.

Ha tekerni megyek az országútival mindig egy rossz papucsban szoktam lemenni az 5.rõl bringával együtt, a földszinten aztán cipõcsere a papucsot meg otthagyom a lépcsõ alatt. Visszafelé fordított sorrendben ugyanez. Sokkal jobb, mert nem verem fel a lépcsõházat mintha a cipõben csattognék le, csúszás esés esélye is minimalizálva van. Amúgy is utálnak a lépcsõházban, mert a lakók meg vannak gyõzõdve róla hogy egyedül én piszkolom össze a lépcsõház falát a gumimmal ahogy viszem a bringát.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Marmint delta vs. Keo? A Keo nem nyekereg allitolag. + A Keo Grip stopli nagyon jo.

Ha nem csak kerekparozik az ember, akkor a rendes cipo igen kellemetlen.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ettol aztan tenyleg osszemegy. :) LOOKhoz is van ilyen, de szerintem ember nem hasznalja.

Bár szerintem is marhaság (abba a zsebbe ui. elég sokmindennek el kéne még férnie), bevallom, néha használnám, pl. laza túrázáskor, amikor a hegyek mellett erdõk vannak (sártól védne), vagy amikor 20 m-nél vagy egy emeletnél többet kell gyalogolnom sima kövezeten. Ám eddig csak Look Keo-ban láttam, én meg még mindig Deltát használok (több biciklin is). Ahhoz látott valaki ilyet mostanában? A CRC-n már nem kapható:
Exustar Look Delta Cleat Cover | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Ha nincs másutt sem, illetve ettõl persze függetlenül is meghallgatnám a Keo melletti érveket (fõleg a Deltával szembenieket). A könnyûség rémlik, mi még?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ettol aztan tenyleg osszemegy. :) LOOKhoz is van ilyen, de szerintem ember nem hasznalja.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Bike24 - Speedplay Coffee-Shop Zero Cleat Protector

Ez azer nem egy nagy befektetes, es hatso zsebben elfer

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Barátnõmnek Speedplay Zero van. Egy hátránya van: marha nagy a stoplija. Végülis a pedál fele a cipõ talpára van szerelve. A stoplin meg nincs gyárilag "kopogásmentesítõ" gumilapocska az alján így ha menni kell benne akkor csörög csattog minden és csúszik is, fõleg lépcsõn és a járólapra meg vigyázni kell mert eltöri.

:)

Én is szimpatizáltam a Speedplayjel mert nagyon szép és kecses pedál nameg kétoldali a dokkolása ami nagy elõny, de a fenti hátrányok miatt szerintem a Look jobb. De persze van aki a Speedplayre esküszik biztos.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

A pedal egy Speedplay Zero Stainless lesz

Van valakinek tapasztalata már a speedplay zeroval? Megéri a többszörös árkülönbséget pl. egy Lookhoz képest?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
12megapixeles kep a Canyon kormanycsapagyrol, tenyleg eleg magas.
http://spacewalker.j...28_canyon15.jpg

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai jol emlekszik :)

2011es Chorus, 2011es Fulcrum Racing 3, Michelin Pro3 Race, Syntace F119, 3T Rotundo LTD, Selle Italia SLR fontosabb tudnivalok

Iszonyatos merev a gep, es baromi kenyelmes..

És szabad olyat kérdezni hogy mennyibe fájt kompletten? Ha nem publikus, jöhet privibe is.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
kiskubai jol emlekszik :)

2011es Chorus, 2011es Fulcrum Racing 3, Michelin Pro3 Race, Syntace F119, 3T Rotundo LTD, Selle Italia SLR fontosabb tudnivalok

Iszonyatos merev a gep, es baromi kenyelmes..

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ha jól emlékszem, Chorus.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás
szép bringa. mivel van szerelve? azt látom,hogy campa,de micsoda? record talán?