Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
az még nem feltétlen baj. outi 9es és 10es hátsóváltó kompatibilis. hogy a montis 9es is abban nem vagyok biztos, de könnyen elõfordulhat

SZóval én azt találtam ki elõször,hogy kipróbálok egy 39/50-et rövidkanalas xtr hátsóváltóval 32-es sorral.De aztán rájöttem hogy 10es a váltókarom..

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
SZóval én azt találtam ki elõször,hogy kipróbálok egy 39/50-et rövidkanalas xtr hátsóváltóval 32-es sorral.De aztán rájöttem hogy 10es a váltókarom..

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mér az a kulacstartó simán jó én is olyat használok. Tökéletesen mûködik és most 2éves múlt. Én sem használnék szetten kívüli féket versenyzésre meg hegyi edzésre sem, de azért kipróbálnám. Ha nyerek a lottón az tuti hogy építek én is magamnak egy betegre könnyített gépet csak hogy milyen érzés lehet.. ott van alatta az alkatrészlista a kormány egy Schmolke.
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>semmi "extrém" faragás nincs rajta.

Ha arra gondolsz, valoban nincs atfurkalva a vaz. :)

De ez nem kulacstarto ami rajta van. Bandazst is tehetne a kormanyra rendesen, ha mar kormany, nem ismerem fel mi ez, dehogy messze nincs 20deka sem, az tuti. Nyerget is meghagynam neki, inkabb legyen egy fokkal kenyelmesebb, mint 100g-vel konnyebb. Szetten kivuli feket sem hasznalnek soha, barmennyire is hypeoljak ezeket a csodakat.

De teny, nagyon impressziv a tomege.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ez itt a fickó oldala. Lehet kapni mindenféle kínai taiwani jobb minõségû tuning alkatrészt. Meg tanácsot is ad az építésben.

Luckynino - Bikes & Parts: NINO's Scott Addict SL 5,16 Kilo

Az a durva ebben az Addictban, hogy simán használható semmi "extrém" faragás nincs rajta. Sõt ha beledobna egy Obermayer-t vagy egy Reynolds rzr-t simán 5kiló alá vihetné a tömeget.

Nekem ezeken a bringákon mindig a nyeregcsõ az, ami úgy tûník, hogy beáldozzák a használhatóságot a súly javára. A "való világban" (de a profik közt 100%-ban) inkább hátranyúló nyergcsövet látni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez itt a fickó oldala. Lehet kapni mindenféle kínai taiwani jobb minõségû tuning alkatrészt. Meg tanácsot is ad az építésben.

Luckynino - Bikes & Parts: NINO's Scott Addict SL 5,16 Kilo

Az a durva ebben az Addictban, hogy simán használható semmi "extrém" faragás nincs rajta. Sõt ha beledobna egy Obermayer-t vagy egy Reynolds rzr-t simán 5kiló alá vihetné a tömeget.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Az addict 5,16kg a scale 6,9 !! Ehh az országúti nem akar megjelenni, úgyhogy csak a scalera lehet csepegni.

Itt meg a videó

YouTube - Nino's Titanium Cassette

az országútihoz tudnál adni egy linket?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Látszik is hogy az alsó fogaskerekeknél igencsak majdnem beleér a lánc a sorba néhány mm kell csak.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az addict 5,16kg a scale 6,9 !! Ehh az országúti nem akar megjelenni, úgyhogy csak a scalera lehet csepegni.

Itt meg a videó

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mindjárt megkeresem addig is itt van két bringája. (a dura ace a montin van 11-32es sorral.)

Posted Image

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A light bikes fórumon beszéltem egy svájci tuning zsenivel aki a 10es Dura Aceját furkálja, videó is van a youtubeon a mûvérõl. Õ mondta ezeket az infokat, hogy a mostani 10es rendszerek nem viszik a 32õt. Csak görgõcserével.

:)

Sufnituning.

Én kíváncsi-fáncsi vagyok, belinkeled a videót? Érdekelnek az ilyenek.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A light bikes fórumon beszéltem egy svájci tuning zsenivel aki a 10es Dura Aceját furkálja, videó is van a youtubeon a mûvérõl. Õ mondta ezeket az infokat, hogy a mostani 10es rendszerek nem viszik a 32õt. Csak görgõcserével.

:)

Sufnituning.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Most országútis hátsóváltóról beszélünk vagy montisról? A Sram országúti hátsóváltók max 28 fogat visznek el, kivéve az Apex-et , de az "hibrid szett". A Shimano országúti hátsóváltói 30fogat visznek, kivéve ha 10fogasra cseréled a felsõ váltógörgõt akkor megy el a 32, de a 34 már nem. Ez nagyon sufnituning szagú, semmi értelme.

Ez nem sufnituning, hanem a sanyarú valóság. :D
A rövidkanalas RSX hátsóváltóm röhögve viszi görgõcsere nélkül is a 32est, 34essel nem próbáltam, mert azon a gépen olcsó 1×8-as rendszer van.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Most országútis hátsóváltóról beszélünk vagy montisról? A Sram országúti hátsóváltók max 28 fogat visznek el, kivéve az Apex-et , de az "hibrid szett". A Shimano országúti hátsóváltói 30fogat visznek, kivéve ha 10fogasra cseréled a felsõ váltógörgõt akkor megy el a 32, de a 34 már nem. Ez nagyon sufnituning szagú, semmi értelme.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Az országúti hátsóváltó nem visz el 32nél többet, mert rövid hozzá a váltókanál, nem tudja megfeszíteni a láncot rendesen ha lejjebb teszed, meg nem is biztos hogy átér egy szimpla országúti váltó ekkora áttételkülönbséget. Olyan váltót kell nézni ami közepes vagy hosszú kanalas. A 46-11 az nem kevés? Az már nem is országúti inkább wellness fitness áttétel. A slick montimon volt hasonló áttétel.

Sramból a rövidkanalas hátsóváltó elviszi a 34est is, nem lepõdnék meg, ha a shimanonál is mûködne a dolog. A 46×11-et is csak lejtõn használnám, ha néha elpörög, az nem gond, cserélbe sokkal jobban ki tudnám használni a fogsor alját is. Montin is 12 fog különbség van elõl 11-34-es sorral és simán feszítni a rövidkanalas, ha kistál×7-8-9-ben lóg a lánc, az nem gond, épeszû ember úgysem használja úgy.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az országúti hátsóváltó nem visz el 32nél többet, mert rövid hozzá a váltókanál, nem tudja megfeszíteni a láncot rendesen ha lejjebb teszed, meg nem is biztos hogy átér egy szimpla országúti váltó ekkora áttételkülönbséget. Olyan váltót kell nézni ami közepes vagy hosszú kanalas. A 46-11 az nem kevés? Az már nem is országúti inkább wellness fitness áttétel. A slick montimon volt hasonló áttétel.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hallottam egy olyan variánst,hogy 39-53 tányérhoz montis fogsor és hátsóváltó.Van ennek létjogousultsága?

Én simán bevállalnám compact tányérokkal is a montis sort/váltót. Nincs kizárva, hogy az oúti hátsóváltó is elviszi a 11-32 v. 11-34es sort. Számomra az ideális 34-46-os tányérok 11-34es sorral, mert szeretem a hegyeket. Ha elkopik a mostani 34-50 × 12-25ös rendszer, akkor egész biztos, hogy valami mászósabbal próbálkozom.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Arpi össze lehet hozni de igazából minek? Ha gyenge vagy hegyre vagy hosszú emelkedõkön mész esetleg valami brutál szintvadászat külföldön arra ott a kompakt rendszer vagy a tripla. De egy 34-26os kiosztással 2,7m-t teszel meg egy fordulásra 39-32 vel ez 2,4m. Meg baromi hosszú lesz a lánc is.

A Sram Apex rendszere lehetõvé teszi a 34-32õt is ezzel 2,1m- teszel meg egy pedálfordulattal.

Beszélgettünk pont a napokban a boltos srácokkal egy hasonló hibrid egyenes kormányos géprõl montis váltókarokkal és 9es sorral viszont egy Apex hátsóváltóval. Bár én 27es végû sort tennék rá és kompakt kart.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

Hogy befagyott a topic :)

A téli szezonban nem használt szingós versenykereket hogy kell tárolni? Tartsam egy bizonyos guminyomás felett, vagy jó úgy ahogy leenged akkor leenged majd következõ szezon elején felfújom?

legyen benne némi levegõ. legyen vlmi tartása. 3-5 bar elég neki.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Hallottam egy olyan variánst,hogy 39-53 tányérhoz montis fogsor és hátsóváltó.Van ennek létjogousultsága?