Ahoz képest hogy ez csak a harmadik a sorban, elég igényes és könnyû! Ja, és végre máshogy rossz a katalógus adat: 188g-ot írtak rá, ez meg 185g!
Úgy néz ki, nem lesz nehéz dolgom a Suntour hátsó váltóval, majdnem ugyanaz a paralelogramma van a Sram-ban is, mint ami a 30 éves japóban.
Na meg lesz egy kísérlet is, újabb hátsó agy készítése a cél, bár most nagyon szélsõséges lesz a szerkezet. Nagyon nem fog érdekelni a kompatibilitás, olyan agyból már van elég a piacon. Egy OG1090-es Sram RED sorra lesz tervezve, kihasználva a sor alatti helyet! A 10-es sorból lesz 9-es, a 11-es lánckerék megy a lecsóba, nekem az úgysem kell semmire. Viszont az így kapott hely igen is kell majd, hogy egy még stabilabb hátsókereket sikerüljön összehozni. Az agyat meg (mivel kónuszos csapágyakat sajnos nem tudok gyártani) nagyobb méretû golyóscsapággyal tervezem majd.
Régebben én is híve voltam a kisebb csapágyaknak, ha a terhelésnek megfelel, akkor az jó lesz!
Azóta másképp gondolom, ha nagyon nem muszáj, inkább hagyom õket a francba! Mondjuk a Shimano kazetta kompatibilitás elég nagy korlát volt, kb. az összes aftermarket gyártó szívott miatta. A legjobb Shimano kompatibilis kazettát maga a Shimano gyártotta.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére