Megjött az új kerekem: Campa Zonda C17 shimano rotoros.
menni még nem mentem vele csak felgumiztam meg átnéztem este. Elég korrekt darab! Csapágyak szépen futnak, racsni meglepően csendes, ez nálam pluszpont!
Viszont lehet, hogy kell egy szett új gumi: most conti grand prix 25-összel raktam össze ami ezen a keréken 27mm felett van, hátul a láncvillánál meg nincs túl sok hely, jobban örülnék, ha keskenyebb lenne. Na majd kipróbálom és ha kell rakok rá 23-ast, ami 25-re fog kinyílni.
Még egy érdekesség: a kazettatest anyagát nem adták meg sehol, elég érdekes, világos színű (nem nyers fém, hanem valami felületkezelt) reméltem, hogy ez acél lesz, de úgy tűnik nem az, legalábbis a mágnes nem akarta fogni...
Ha valaki tudja mi ez megoszthatja. (remélem nem sima alu)
Még egy érdekesség: a felni belülről nincs fúrva a küllőfuratoknál viszont sima küllőanyák vannak benne (nem úgy mint Mavic a jobb-bal menetes szemeivel). A Campa azt mondja, hogy a nipliket úgy helyezik el, hogy beszórják őket a szelepfuraton a külső és belső fal közé és egy mágnessel húzzák őket a küllőfuratokhoz (MoMag technológia) de a nipli szerintem nem acél... szóval valami spéci mágnesük lehet :-)
súlyra hozza a gyári normát 1540-et mértem a szettre