Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egyebkent mas is van, ami miatt elkezdtem azon agyalni, hogy esetleg a pulzusmerom doglott be. (de biztos nem)
Feltöltött kép

Ezt ágyban fekve mertem, de nem alvas alatt. Korabban meg 60 ala is csak nagyon ritkan ment le, most meg 43?

Korral megy ez lefele? Vagy mitol megy lefele?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Gorgon ez volt az elso ilyen alacsony fordulatos nagy terheleses probalkozasom, szabadban csinaltam tavaly is, akkor felment a pulzus siman, es sokkal nehezebb is volt tekerni.
Most 10percet porgettem igy 146-148 kozotti max pulzussal, direkt probaltam szabalyosan korkorozni, de ilyen fordulaton nem egyszeru, de nem emelt semmit sem. 10p utan ledobtam kistanyerra, es 19 kornyekere, igy porgettem kb. 2 percet, amikor rajottem, hogy igaz, hogy sokkal konnyebb igy forgatni, de az ellenallast maxon hagytam. Levittem minimum ellenallasra, es a labam teljesen "magatol" ugy elkezdett porogni, mint a motolla, boven 100 felett. Elkepeszto erzes volt.

Tehat erezhetoen van kulonbseg a min. ellenallas es a max. kozott.

Holnap lesz megint ilyen napom, megprobalom jobban a kerekhez szoritani a gorgot.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na szóval. Görgõn sokaknak nem megy fel, például nekem sem - OTTHON. Ez semmit sem jelent, ezt kompenzációnak hívják, s nem csak biológiai-fiziológiai okai lehetnek, hanem pszichések is. Otthon összecsinálom magam sem tudom 160 fölé nyomni, de persze ez csak pszichés. Múlhat azon is, hogy mikor görgõzöl, ha reggel felkelek, s görgõn kezdem a napot, nagyon nehezen melegszem be, s kell 10 perc, mire 120 fölé megyek.

Szerintem is rossz a görgõd, nekem még 39-es tányéron is meg lehet állítani a lábamat vele, pedig nem vagyok a leggyengébb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Ave: természetes hogy az ellenállás változik ha gyorsan pörgetsz, hiszen a mágnesfékes görgõ az indukció elvén mûködik. Építettem már ilyesmit, így nem értem miért csinálnak az edzõgörgõkbe ennyire gagyi konstrukciókat. Tiedben lehet hogy kicsit állítani kellene a mágnes és a tárcsa közötti távolságot (bowden állító csavar). DE ha ugyanez neked hegyen is megy, akkor bocsi, én tévedtem. :D
Egyébként 53x11-et mennyi ideig szoktad tartani és milyen ismétlés mellett - bár ez a kérdés a többiekre is vonatkozik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Mentél már fel olyan meredek hegyre, hogy alig bírtad forgatni a pedált?

Már nem bírtam módosítani. Csak nem szeretném, ha valamiféle beszólásnak tûnne a válaszom. Csak szerettem volna példával szemléltetni, hogy az nem igaz, hogy a két terhelés teljesen más. A tested legnagyobb izmait használod, és bármennire is nem pörög a lábad, attól azokat az izmokat el kell látni vérrel.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nagy fordulaton nem problema felvinni a pulzust. Sot, ha 90-100 koruli fordulatot tolok, akkor 39x18 mar boven eleg az elso-masodik nehezsegi fokon a 150-hez.
De lassan egyszeruen nem eleg nehez tekerni. Na mindegy, majd csinalom fellabbal. :)

Akkor most próbáltad elõször az alacsony fordulatos nagy ellenállású edzést? Ha ilyenkor nem hajtasz normálisan kört, sokkal alacsonyabb marad a pulzusod. De akkor is hihetetlen, hogy könnyen tekered így, hogy megadtad a másik adatot is. = Rossz a görgõd.
Az ellenállás állításakor észreveszel valami különbséget?

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nagy ellenállás és kis fordulatszám esetén a combod terheled és az fárad . Gondolom ezt érzed is tekerés közben
Nagyobb pörgetésnél pedig a szíved, tüdõd és a keringésed terheled.

A két terhelés teljesen más.

Próbáld meg 53X11-ben 100 fordulatot, akkor bizotos kicsit magasabb lesz a pulzusod:)

A másik ami még lehet. Superfitt vagy!:)
De akkor kérem az edzésterved:)

Mentél már fel olyan meredek hegyre, hogy alig bírtad forgatni a pedált?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nagy ellenállás és kis fordulatszám esetén a combod terheled és az fárad . Gondolom ezt érzed is tekerés közben
Nagyobb pörgetésnél pedig a szíved, tüdõd és a keringésed terheled.

A két terhelés teljesen más.

Próbáld meg 53X11-ben 100 fordulatot, akkor bizotos kicsit magasabb lesz a pulzusod:)

A másik ami még lehet. Superfitt vagy!:)
De akkor kérem az edzésterved:)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nagy fordulaton nem problema felvinni a pulzust. Sot, ha 90-100 koruli fordulatot tolok, akkor 39x18 mar boven eleg az elso-masodik nehezsegi fokon a 150-hez.
De lassan egyszeruen nem eleg nehez tekerni. Na mindegy, majd csinalom fellabbal. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azt észre kéne vennie, hogy k.... nehéz tekerni, de nem megy fel a pulzusa, vagy azt hogy annyira nem nehéz tekerni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
De ahhoz nagyon rossznak kell lennie, hogy max fokozaton, 53-11-el ne menjen fel a pulzusa. Annyira, hogy azt a pulzus nélkül is észre kéne vennie, nem?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Ma gorgon probalta volna kis fordulaton, nagy terhelest elerni, de egyszeruen nem megy.
53x11, 60rpm, Tacx magnesfekes gorgo max ellenallason es meg 150-es pulzust se tudtam elerni.

Mi a fenet lehetne csinalni? Elromlott/gagyi a gorgom, vagy ezt egyszeruen nem tudja?

rossz a görgõ! a leggagyibb mágnesfékes görgõn is feljebb kéne hogy menjen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy érjen hozzá a görgõ a kerékhez. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Próbáld meg nagy pedálfordulattal, ellenállás nélkül, ha így sem megy fel a pulzusod, akkor neked van ilyen napod.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ma gorgon probalta volna kis fordulaton, nagy terhelest elerni, de egyszeruen nem megy.
53x11, 60rpm, Tacx magnesfekes gorgo max ellenallason es meg 150-es pulzust se tudtam elerni.

Mi a fenet lehetne csinalni? Elromlott/gagyi a gorgom, vagy ezt egyszeruen nem tudja?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

a gios-nak ez a kék a színe. olyan mint a bianchi-nak a zöld. ezek már sajna nem azok a bringák mint régen.

na oké de mi az hogy 4130 cromo?? bmx vázanyag, nem? miért nem colombus spirit vagy dedacciai zero replica??

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Re: Gios
Gondolom a szinvalasztekhoz igazitjak lassan a meretvalasztekot is. :)
Csak tortenelembol nem lehet megelni.

a gios-nak ez a kék a színe. olyan mint a bianchi-nak a zöld. ezek már sajna nem azok a bringák mint régen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Re: Gios
Gondolom a szinvalasztekhoz igazitjak lassan a meretvalasztekot is. :)
Csak tortenelembol nem lehet megelni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

De távol van, mert van egy kis 8-as a kerékben.

bloke:Sora fékváltókar

OK, bár nem én kérdeztem. :)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

nem biztonságos. nincs túl távol a fékpofa a felnitõl? én is fõleg elsõt használok, ezért van úgy beállítva hogy a hátsóhoz a lehetõ legközelebbre van állítva, az pedig elsõ kicsit szélesebbre

De távol van, mert van egy kis 8-as a kerékben.

bloke:Sora fékváltókar